Totuuden hetki lähestyy ja SDP:n Antti Rinne on tajunnut tilanteen. Siksi hän epäuskottavasti ja mahdollisimman epäselvästi puhuu nyt kolmen tason vaalilupauksista, jotka sitten toteutuisivat eri ajankohtina. Uskoakseni osaan selventää tätä aikajanaa: osa demareiden lupauksista on peruttu nyt jo ennen vaaleja, osa petetään heti vaalien jälkeen hallitusneuvotteluissa, ja osa haudataan tulevan vaalikauden mittaan.

Rinne on läpi vaalikauden uskotellut voivansa jaella miljardikaupalla rahaa suomalaisille. Nämä rahat taiottaisiin kuin tyhjästä kansalaisen kannalta täysin kivuttomilla toimenpiteillä. Uskoo, ken tahtoo. Demareiden tarinassa vastaamatta jää, mikseivät he koskaan hallituksessa ollessaan käyttäneet näitä kivuttomia taikakeinoja? Koska ne eivät ole totta.

Katsotaanpa demareiden tekoja, eikä puheita. Viime vaalikaudella demareilla oli valtionvarainministeri ja työministeri. Seuraus: yli 20 miljardia valtionvelkaa ja noin 100 000 uutta työtöntä. Myös tämän vaalikauden aikana Rinne vastusti johdonmukaisesti kaikkia uudistuksia, joilla Suomen talous ja työllisyys käännettiin nousuun.

Näytöt ovat selvät. Jos Rinteestä tulee pääministeri, Suomen talouskasvu taantuu, työllisyys tyssää ja uudistukset uppoavat sosialismin suohon. Päälle pitää vielä laskea Rinteen vappusataset ja muut villit vaalilupaukset, jotka olisi mahdollista rahoittaa vain velaksi, eli leikkaamalla lastemme tulevaisuudelta. Sosialismi luo kurjuutta ja kurjuus luo sosialismia.

Mistä sitten Rinne löytäisi hallituskumppanit Suomen taloutta tuhoamaan? Perussuomalaisista on turha puhuakaan. He eivät missään olosuhteissa suostu mukaan mihinkään hallitukseen, vaan tulevat vaalituloksesta riippumatta hakeutumaan ikuiseen oppositioon huutamaan omia mahdottomia lupauksiaan, joita hallituksessa ollessaan eivät uskaltaneet edes ehdottaa.

Vihreiden ja Vasemmistoliiton tuki ei Rinteelle enemmistöhallitukseen riitä, ei edes aina valmiin Rkp:n kanssa. Käytännössä Rinteen olisi saatava mukaan Orpon Kokoomus tai Sipilän Keskusta. Näillä herroilla on uskoakseni korkea kynnys ryhtyä purkamaan tämän vaalikauden taloussaavutuksia.

Me Siniset olemme tehneet ja teemme vastaisuudessakin vain sellaista hallitusyhteistyötä, joka perustuu vastuulliselle talouslinjalle. Kun meillä tällä vaalikaudella oli työministerin paikka, syntyi 140 000 uutta työpaikkaa. Vain työhön ja ahkeruuteen Suomen menestys voi perustua myös tulevaisuudessa.

 

3 Responses to Kuka lähtee Rinteen kanssa tuhoamaan Suomen taloutta?

 1. Suomi tarvitsee parasta sanoo:

  Hyvä kirjoitus.

  Terho, yritä saada viimeisessä vaalikeskustelussa tänään pakkoruotsi pois -teema jollakin tavalla kuuluville.

 2. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Ni fennomaner behöver inte oroa er för ”pakkoruotsi”, för svenska kommer att vara en del av dagis så att man i tidigt skede rensar bort språkfobier och allergier.
  För er som klagar så är det bara att flytta bort från landet, bli döv och stum eller hoppa ner i graven. Annars är det bara att ta silverskeden i mun med den beska medicinen och lära er landets andra språk som är svenska.

  Bara att komma ihåg att OM och NÄR ”pakkoruotsi” försvinner så försvinner även kravet på att kunna finska. Så det är ni fennomaner som förlorar på detta när svenskspråkiga i fortsättningen tar de jobb som finns.

 3. vesa laamanen sanoo:

  nyt sitten ryyppät omills rahoilla olumpialaisissa,tuskin menet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *