Haluan olla selväsanainen: ISIS-taistelijat ovat valintansa tehneet. He ovat tietoisesti hylänneet länsimaiset arvot ja kulttuurin, joten he ovat samalla menettäneet moraalisen oikeuden palata Suomeen. Suomen ei pitäisi ottaa taistelualueille lähteneitä lainkaan vastaan, koska se on riski suomalaisten turvallisuudelle.

Ainoastaan pienten lasten kohdalla voidaan tehdä poikkeus, koska he eivät ole vanhempiaan valinneet. Terroristien lapset pitää ottaa huostaan ja uudelleensijoittaa sijaisperheisiin.

Terroristeille meidän on annettava selvä viesti: Kun ISIS:n riveihin lähtevä barbaari luopuu inhimillisyydestään, hän luopuu myös suomalaisuudestaan. Hänellä ei koskaan ole asiaa takaisin.

Tiedän, että kansainvälisen lainsäädännön mukaisesti Suomen kansalaisia on vaikea estää palaamasta eikä heiltä voi lähtökohtaisesti poistaa kansalaisuutta, mikäli se on heidän ainoa kansalaisuutensa. Siniset ovat kuitenkin valmiita estämään ISIS-taistelijoiden pääsyn maahan, vaikka se vaatisi kansainvälisten sopimusten muuttamista.

Mikään sopimus ei ole niin pyhä tai kallis, että sen nojalla pitäisi luopua Suomesta turvallisena maana. Turvallisuuden ylläpitäminen on poliitikkojen tärkein tehtävä. Suomi on sitoutunut ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltioperiaatteeseen, mutta mikään periaate ei voi edellyttää, että meidän pitäisi ottaa vastaan kansanturvallisuutta uhkaavia ISIS-taistelijoita.

Vierastaistelijoiden oikeudenkäynnit tulisivat rasittamaan huomattavasti suomalaista oikeusjärjestelmää. Järkevintä olisi, että ISIS-taistelijoita ei päästetä lainkaan maahan, vaan heidät viedään ensisijaisesti paikalliseen tai toissijaisesti kansainväliseen rikostuomioistuimeen. Suomi tulee vaihtoehdoista vasta viimeisenä.

Yksi ratkaisu on, että perustetaan kansainvälinen tuomioistuin Lähi-itään, jotta säästetään oikeudenkäyntikuluja niin Suomessa kuin muissa EU-maissa. Terrorismirikokset ovat rikoksia ihmisyyttä kohtaan, joten niihin syyllistyneille on asetettava nykyistä ankarammat tuomiot.

 

2 Responses to ISIS-taistelijat eivät kuulu Suomeen

  1. ... sanoo:

    Painu helvettiin yhteistoimintaHUORA.TE maanpetturipaskathan olette niitä jo Suomeen ARVOPOHJANNE KANSSA TUONEET.Armeijan laitoitte paapomianne loisivia,tunnuksettomia vihollistaistelijoita palvelemaan.Perkeleen maanpetturiHUORA – SINUA ja muita arvopohjan omaavia torakoita on aika rankaista rikoksistanne kansaa vastaan.Kovin ottein.

  2. Tiedustelait 1984 sanoo:

    Siis hetkinen..
    Päätitte antaa parille päättäjälle rajattomat mahdollisuudet vakoiluun!
    Te NAIVIT ja tietämättömät ”vanhus” poliitikot myitte Suomen lasten yksityisyyden harvojen käsiin… Kiitos jälleen kerran hyvästä työstä.. Vähän vaikea uskoa yhtään mitään mitä teidän puolue sanoo!!! Onnea vaan vaaleihin!!