Yksityisautoilu on kansalaisoikeus. Sujuva liikkuminen on paitsi välttämätöntä esimerkiksi työn ja opiskelujen takia, myös elämänlaatua parantavaa. Suomalaisilla tulee olla vapaus ja mahdollisuus autoilla nyt ja tulevaisuudessa.

Päästöjen vähentäminen on tärkeää ja välttämätöntä, mutta sitä ei pidä tehdä kurittamalla kansalaista, joka haluaa liikkua sukulaistensa luo, työpaikalleen tai viemään lastaan harrastuksiin. Me Siniset haluamme vaiheittain poistaa autoveron ja uusia romutuspalkkion, joiden avulla autokanta saadaan myös uudistettua turvallisemmaksi ja vähäpäästöisemmäksi. Autoveron poiston myötä uudet autot tulevat halvemmiksi ja useamman suomalaisen saataville. Romutuspalkkion uusimisella saamme vanhat saastuttavat autot pois teiltämme. Uudet autot ovat käyttäjälleen myös turvallisempia.

Suomen tiestö pitää saada kuntoon, mikä mahdollistaa asumisen ja teollisuuden toimintaedellytykset kaikkialla maassa. Autoilusta kerättävistä veroista nykyistä suurempi osuus on kohdennettava tiestön ylläpitoon. Autoilijoilta kerätään jo nyt kohtuuttomia maksuja monissa eri muodoissa. Emme hyväksy tietulleja emmekä muuta autoilijaa entistäkin kovemmin kurittavaa politiikkaa, vaan päinvastoin on työskenneltävä yksityisautoilun edellytysten parantamiseksi.

Liikennettä on kehitettävä muutenkin. Me Siniset haluamme peltipoliisit pois korvesta ja koulujen kylkeen, koska taajamissa ylinopeudet ovat paljon vaarallisempia muun muassa lapsille, pyöräilijöille ja muulle kevyelle liikenteelle. Nopeusrajoituksia voisi sen sijaan nostaa liikenneturvallisuus huomioiden taajamien ulkopuolella ja erityisesti moottoriteillä, mikä lyhentäisi lukuisien työssäkäyvien matka-aikoja.

Liikennejärjestelmä on kokonaisuus, jonka tulee toimia. Moni meistä kulkee auton lisäksi myös jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla, mikä kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopii. Liikennejärjestelmä tulee olla suunniteltu siten, että jokaisen matka on turvallinen kulkuneuvosta riippumatta. Haluamme myös edistää liikenne palveluna -konseptia, joka yhdistää eri liikkumismuodot yhteen palveluun saman matkalipun alle. Tämä helpottaa ihmisten liikkumista.

 

3 Responses to Siniset on autoilijan asialla

 1. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Om ni smurfar vill vara på folkets sida så borde ni även tala för att den sk. skrotningspremien även gäller vid köp av en nyare och renare BEGAGNAD bil. Det finns massor av medborgare som inte har råd att köpa en ny bil. 1500€ var ett skämt, hur många bilar skrotades? Media verkar visa bilden av att en bil bara krossas, men vem är korkad och förstör något som man kan tjäna stora penga på reservdelar?

  Om du lilla smurf vill att vägarna blir säkrare så behövs det strängare straff för rattfylleri och obligatoriskt alkolås i ALLA bilar. Hur komer det sig att man läser ofta någon som har blivit fast för 2o:e gången på ett år och inte får något straff, inte ens samhällstjänst? Vissa borde även omyndigförklaras och hållas i koppel. Kanske man borde börja beslagta bilarna av rattfyllerister efter 3:e gången.

  De miljarder som bil- och bräsnleskatter ger så borde det finnas nog tillräckligt att göra vägarna säkrare, ny beläggning där det behövs och mera säkerhetsräcken. Även MER kameror behövs, men inte på sk. strategiska ställen som annars är relativt säkra.

 2. sellaista sanoo:

  Kaikilla ei ole varaa autoon, vaikka olis kuinka tarvettakin.

  Tarve ja oikeus eivät aina mahdollistu.
  Raha puhuu.

  ”Kevytautot” ovat suuri kysymysmerkki.
  Kuolemanloukkuja taitavat olla.

 3. Myydään Suomi sanoo:

  No nyt, kun ”Timppa” on siirtynyt katsomoon, niin älkää vaan antako sen kaverin huudella mahdottomia persuista. Tämä vaan nostaa egoa ja persujen kannatusta. Olette te poliitikot kyllä oma laji, pakko sanoa. Ei mitään tajua teknokratiasta :DD