Maahanmuuttajien kotouttamisessa tärkeintä on, että tulijat omaksuvat suomalaisen yhteiskunnan säännöt, kielen ja kulttuurin mahdollisimman nopeasti. Lasten mahdollisuus kotoutumisen onnistumiseen on aikuisia parempi, koska lapset oppivat nopeasti uuden kielen.

Laadukkaat koulumme ovat pienelle lapselle hyvä paikka kotoutua: osaavat suomalaiset opettajat kasvattavat lapsia suomeksi, suomalaisten pelisääntöjen ja kulttuurin mukaan. Suomen kielen opiskelu ja yhteiskuntaan juurtuminen on nopeampaa, kun luokassa on suomenkielisiä lapsia, joiden kanssa muodostuu kaveripiiri.

Haaste syntyy kuitenkin silloin, kun maahanmuuttajataustaisia oppilaita alkaa olla suuri osuus luokasta. Tällöin kosketus suomen kieleen ja suomalaiseen kulttuuriin heikkenee. Kun maahanmuuttajalapset viettävät aikaa omissa joukoissa keskenään, vaara eristäytyä ja syrjäytyä yhteiskunnasta on suuri. Joissain Helsingin kouluissa maahanmuuttajataustaisia oppilaita on jo yli puolet. Tämä on kestämätön tie.

Esitän, että kouluihin on asetettava maksimikiintiöt maahanmuuttajille, eli enimmäismäärä vieraskielisille oppilaille. Maksimikiintiöiden käyttöönotto edistäisi ulkomaalaistaustaisten lasten suomen kielen oppimista sekä kiinnittymistä osaksi suomalaista yhteiskuntaa. On selvää, että kotoutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan tapahtuu parhaiten, kun lapsi on mahdollisimman varhain vahvasti suomalaisessa oppimisympäristössä. Maksimikiintiöt tukisivat muutenkin koulun ja muiden oppilaiden arkea sekä henkilökunnan jaksamista.

Kotouttamista vaikeuttaa se, että vieraskielisimmät koulut ovat usein alueilla, joilla on korkeampi työttömyys ja matalampi koulutustaso. Siksi ehdotuksellani estetään myös huono-osaisuuden kasautumisesta ja ghettoutumista. Maahanmuuttajaperheiden ei tulisi keskittyä vain suurten kaupunkien lähiöihin. Keskenään ei voi kotoutua.

Kantaa maahanmuuttajakiintiöihin on kysytty myös opettajilta ja vanhemmilta. Lähes joka toinen opettaja kannattaa maahanmuuttajien määrän rajaamista 20-30 prosenttiin. Vanhemmista enemmistö haluaisi kiintiöt käyttöön. Pääkaupunkiseudun peruskoululaisten vanhemmista 57 prosenttia haluaa maksimikiintiön maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrälle.

Parasta tietenkin olisi, että humanitaarisen maahanmuuton volyymi olisi alueittain niin matalalla tasolla, ettei maahanmuuttajien lapsien määrää tarvitsisi sen kummemmin tarkastella. Emme voi antaa maamme luisua kohti rinnakkaisyhteiskuntien syntymistä, joka on todellisuutta lähes jokaisessa Länsi-Euroopan maassa, kuten Ruotsissa. Suomen pitää onnistua kotouttamisessa. Yksikään lapsi ei ansaitse huonoa tulevaisuutta vain siksi, että meiltä päättäjiltä puuttuu rohkeus. Siksi nyt on aika toimia.

Siniset oli Ylen kyselyssä ainoa puolue, joka kannatti koulujen maahanmuuttajakiintiöitä. Tämä on käsittämätöntä, ja osoittaa sen, että muilla puolueilla ei ole tahtoa tai keinoja asettaa maahanmuuttoa hallintaan ja kotouttamista kuntoon. Pahimmillaan kotoutumisen epäonnistuminen voi tarkoittaa suomalaisten turvallisuuden vähenemistä ja yhteiskuntarauhan sekä yhteisöllisyyden heikkenemistä.

 

12 Responses to Kouluihin maksimikiintiöt maahanmuuttajaoppilaille

 1. omaakieltäpuhuva sanoo:

  Asia puhetta. Mutta lupailit vaalikauden alussa että pakkoruotsi keskusteluun palataan vielä tällä vaalikaudella… Alkaa tämä vaalikausi olla lopuillaan, että koskas siihen palataan?

 2. EriPuolue sanoo:

  Itse kannatan minimikiintiötä, kaikkiin perusopetuksesta vastaaviin kouluihin.

  Myös ruotsinkielisiin kouluihin on otettava maahanmuuttajia minimikiintiön verran.

  Nyt on viimein aika pysäyttää segregaatio.

 3. kannatetaan kiintiöitä! sanoo:

  Suurin osa suomalaisista kannattaa varmasti tällaista kiintiötä kouluihin mamuille.

  Tämä on taas sellainen kysymys, että ensimmäiseksi tulee mieleen: eikö olisi ihan helppo ja nopea homma värkätä tällainen laki hetkessä voimaan?

  Ja tähän nyt vielä samaa kuin edellä on jo mainittu koulujen suhteen eli: kannattais ottaa pakkoruotsin poistaminen puheeksi nyt vaalien alla.

 4. kansalainen Leinonen sanoo:

  Näillä persuilla on kotouttamisministerin palli ollut hallussaan pian aikaa neljä vuotta.
  Nytkö vasta juolahti mieleen moinen maksimikiintiö?
  Ja tätäkö varten pitäisi ministerinpalli saada sitten uusittua taas seuraavaksi kaudeksi?

  Kuten suomalainen sananlasku sanoo: tyhjän saa pyytämättäkin!

 5. ... sanoo:

  Painu helvettiin kansanpetturi.Ei sinua kukaan äänestä.Monennenko kerran takki taas kääntyi??Vitun oksettava pelle.

 6. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Helt fel lösning, den rätta är MER svenska som är landets andra språk. Ni fennopellen kommer ALDRIG undan ”pakkoruotsi”, det är bättre att ta silverskeden i mun med den beska medicinen istället för att motarbeta den 🙂
  Men om ni inte accepterar att det tala svenska i Finland så är det bara att flytta eller försöka grunda ett nytt enspråkigt finskt monokulturellt land. Finland har aldrig varit och kommer aldrig att vara ett enspråkigt land.

  Rädda ert eget språk istället för att motarbeta ett annat. Vi svenskspråkiga kan inte göra något åt era problem så länge svenskspråkiga diskrimineras i EGET land.

  Kanske det är bäst att du lilla smurf inte ställer upp i kommande val, du verkar inte direkt ha något stöd pga. dina lögner. Så hålls hemma bara och håll på med din ”hobby” och ogilla det svenska språket 🙂

 7. 5G on Troijan hevonen sanoo:

  Paha rahoittaa ja rehoittaa, koska laiskat hyvät miehet ja naiset eivät tee yhtään mitään.. Sama koskee 5G verkkoa. Noh! Jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta..

 8. Sallikaa 5G please.. sanoo:

  Hyvä että tiedustelulait edistyy.
  Nyt vihdoinkin saadaan jokainen kansalainen valvontaan. Jiiihaaa!! Iso kiitos.
  Ei enää salaisuuksia! 😀 Saadaan tietää jokaisen poliitikon pimeät nurkat ja jokaisen ihmisen äänestys käyttäytyminen!
  Ei enää vaalisalaisuuksia! Algorytmiin syötetään yksinkertaisesti vihapuhe, avoimet rajat, islam, globalismi, populismi jne jne. Keinoäly poimii automaattisesti jokaisen ihmisen tiedot niistä henkilöistä, ketkä käyttävät netissä tällaisia sanoja ja mikä parasta tässä on vielä se, että jokainen henkilö joka tuntee yhdenkin tämänkaltaisen henkilön, niin keinoäly poimii myös hänenkin tiedot!
  Vielä kerran, iso kiitos!! Pidetään Suomi turvassa ja vakoillaan noita väärinajattelijoita.. Suomikin saa teknokraattisia valtaapitäjiä ja siitä kiitos kuuluu teille papoille ja mummoille! :DD
  Nyt saadaan Suomi myynti kuntoon!
  Onnittelut hyvästä työstä! Kyllä teillekin löytyy joku rahakas virka, kun CV:kin on noin hyvä. Kiitos.

 9. Harhaanjohtajat sanoo:

  Tehkää vaihteeksi jokin hyvä työ ja ottakaa Suomen makeat vedet haltuun. Älkää myy pohja vesiämme esim Nestlelle tai Coca-colalle. Sama koskee myös kaivosteollisuutta.. Tai no tässä sen näkee, kuinka nössöjä meidän päättäjät on, ketkä myy meidän kotimaan pala palalta ulkomaiseen omistukseen. Veteraanit kiittää poliitikkoja ja kansliapääliköitä hyvästä työstä! Kiitos vielä hyvästä perinnöstä..

 10. Miten selitätte tämän seuraaville sukupolville!! sanoo:

  Tämä EVM juttu!! Herran Jumala!! Aiotteko tosiaan sallia ja kumartaa!!? Tämä kyllä erottaa jyvät akanoista! Niin avointa ja läpinäkyvää! Siis aivan uskomatonta!!

 11. 4vuoden välein valheita sanoo:

  Perustuslaki on olemassa kansalaisia varten ja se suojelee meitä teknokraattiselta kehitykseltä. Tämä tiedustelaki esitys edisti juuri sitä kehitystä. Mikä siinä on epäselvää..?

 12. jaana auvinen sanoo:

  Jos suomen kielen osaaminen on kriteeri, silloin voisi miettiä osaamista taustaa enemmän ryhmiä muodostettaessa. Näin mikään lapsesta riippumaton tekijä ei nouse ratkaisevaksi tekijäksi, vaan se kuinka hän osaa kieltä.