Vuosi on pian päätöksessään ja eilen oli eduskunnan viimeinen täysistunto tänä vuonna. Kuin joululahjana saatiin eilen myös Tilastokeskukselta varmistus, että työllisyysaste on Suomessa marraskuussa ylittänyt 72%, mikä on ollut vaalikauden päätavoite. Työllisyys on korkeimmillaan sitten 90-luvun laman.

Tällä viikolla käsiteltiin ensi vuoden budjetti. Viime vuoden budjettikirja oli poikkeuksellisesti sinisävytteinen Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi. Nyt budjettikirjan kansi on taas normaali keltainen, mutta sen sisältö on sinisempi kuin koskaan. Saimme neuvoteltua nyt hyväksyttyyn budjettiin paljon meille tärkeää kansanturvallisuusasiaa.

Budjetissa sovittiin mm. sadasta uudesta virasta puolustusvoimiin. Määrä on juuri se, jota puolustusministeri Jussi Niinistö oli toivonut. Lisäksi saimme 80 uutta poliisin virkaa. Poliisien määrän lisäämisessä tämän pitää olla vasta alku, mutta jokainen uusi virka otetaan ilolla vastaan.

Ikääntyneitä pitkäaikaistyöttömiä koskeva Lex Lindström kakkonen on myös mukana seuraavan vuoden budjetissa. Muita meille tärkeitä panostuksia pieni- ja keskituloisille on muun muassa lääkekaton lasku, pienimpien päivärahojen korotukset sekä veronkevennykset, jotka painottuvat pienituloisille.

Uusia panostuksia budjetti tarjoaa mm. tutkimukseen. Me siniset haluaisimme nostaa Suomen T&K-menot takaisin noin neljään prosenttiin BKT:stä. Näillä toimilla se ei vielä tapahdu, mutta suunta on nyt oikea pitkän leikkauskauden jälkeen.

Oppositio on koko vaalikauden puhunut indeksijäädytysten perumisesta. Hallituksen toimet ovat parantaneet kaikkein pienituloisimpien asemaa huomattavasti tehokkaammin kuin mitä indeksijäädytysten peruminen olisi tehnyt. Lisäksi hallituksen keinot ovat olleet huomattavasti edullisempia kansantalouden kannalta.

Kansanturvallisuutta aidoimmillaan on se, että Suomi pysyy maana, jossa tuotetaan turvallista ja hyvää ruokaa. Siksi sekä maatalouden tukipaketti että panostukset ympäristönsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjuntaan ovat myös kansanturvallisuuspanostuksia. Vain me suomalaiset voimme huolehtia suomalaisesta luonnosta ja maataloudesta. Sininen luontokonservatismi on kansanturvallisuutta.

Hallituskausi on ollut monella tapaa raskas, mutta kun sitä nyt katsoo taaksepäin, voimme olla sinisenä joukkueena tyytyväisiä. Hallituksen kaikki keskeisimmät tavoitteet; 72% työllisyysaste, velkaantumisen taittaminen ja verotuksen tason laskeminen ovat toteutuneet. Me Siniset teimme Suomen kannalta oikean valinnan, kun jatkoimme hallituksessa puoluehajaannuksen jälkeen.

Me teimme oikean valinnan myös kannattajiemme kannalta. Näin sinistä politiikkaa kuin tällä hallituskaudella Suomessa ei ole tehty koskaan: tuoreen budjetin lisäksi esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan järkeistykset, seksuaalirikollisten rangaistusten koventaminen, autokannan uudistaminen sekä vaikkapa turvetuotannon mahdollistaminen Suomessa myös tulevaisuudessa ovat merkittäviä saavutuksia, joita ei olisi ilman meitä tehty.

Tähän on hyvä päättää sininen vuosi 2018. Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta kaikille!

 

5 Responses to Tuloksekas vuosi takana

 1. tuomas sanoo:

  Lukijat raivostuivat Soinille

  ”Soini julkaisi puolustelukirjoituksen, koska sähköposti on täyttynyt vihaisten lukijoiden palautteesta. Palaute liittyy edelliseen kirjoitukseen, jossa käsitellään Perussuomalaisten nykyistä puheenjohtajaa.
  ”Monet ovat samaa mieltä, useat eri mieltä. Kirjoitukseni ymmärretään. Toisinaan väärin, mutta kuitenkin. Kielteinen palaute on yhtä tärkeää kuin myönteinen.” Tällainen puolustelu osoittaa, että saa asiallista ja kovaa arvostelua kirjoituksistaan. Asiattomuuksia esittäville ei ole mitään puolusteltavaa. Tyypilliseen soinimaiseen tapaan vika on taas peilissä ja on väärin ymmärretty. Mistä löytäisi ulkoministerille riittävän hyvän peilin?”

  ”Juuri sopivasti mielipidemittauksen aikoihin Soini julkaisi blogissaan taas tyypillisen kuranheittokirjoituksensa, joita tulee säännöllisesti. Keinot ovat niin erilaisia, puolueen työministeri Lindström korostaa hallituksen saavutuksia viimeisimmässä blogikirjoituksessaan. Soini julkaisi kuranheittokirjoituksensa perään puolustelukirjoituksensa, kun vihaiset lukijat ovat ”töötänneet” Soinin sähköpostin täyteen haukkumisia. Tällä tyylillä sinisillä on vielä heikommat lähtökohdat kevään eduskuntavaaleissa. Tämäkö on sinisten vaalikampanjaa? Oletteko tosissanne?”

  http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266342-lukijat-raivostuivat-soinille

 2. tuomas sanoo:

  Työllisyyden suhteen ei taida olla ihan niin kuin Terho toteaa.

  ”Koska hallitus uskoo tilastoihin nojautuen 120 000 uuden työpaikan syntymiseen kuin lapsi joulupukkiin, niin hämmennetään vähän tätä lapsenuskoa. Työvoimatutkimuksessa tehdään tilasto myös työtunneista. Sen mukaan vuosina 2015-2018 työtunnit lisääntyivät 7,5 tunnin työpäiviksi muutettuna siten, että olisi syntynyt 50 880 uutta työpaikkaa. Ei hallituksen kertomaa 100 000 – 120 000 uutta työpaikkaa.”

  https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2018/12/23/puolet-kaunista-kaaretta/?fbclid=IwAR3UsaTJMTZWlVUYtwH6xWW-NeRP1eX-CLfaUfTdKg2tYJY64zFemftUSEs

 3. Persuilla on isompi torvi sanoo:

  Te mokaatte, kun yritätte jakaa persujen äänestäjät puolellenne älyttömillä tölväytyksillä! Persujen haukkuminen on varmasti virhe, jonka aiotte joka tapauksessa tehdä! 😀

 4. 1984 sanoo:

  Hallitus paikka oli vaikea, kun kumppaneina oli ahneita ja tunneköyhiä ihmisiä. Kuitenkin teitte hyvää työtä, mutta taistelu ahneuden pimeyttä vastaan jatkuu..
  Davos ryhmässä on moni käynyt ja saanut selkään taputtelua ja ollaan kutsuttu ”veljeksi” Matti Vanhanen ja Sitra on malliesimerkki uusista totalitarismin ensi asteista. Tässä lainaus Vanhaselta :” Sitran tulee olla tulevaisuustalo, joka voi itsenäisesti, riippumatta kulloisestakin hallituksesta käynnistää sellaisia hankkeita, joita se pitää Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeinä.
  Onko tämänkaltainen lausunto ylimielinen vapaassa demokratiassa?
  Vai annetaanko asian vain mennä ja ei tehdä asian eteen yhtään mitään?
  Laitetaan vain kädet taskuun ja tuomion päivänä selitetään Luojan edessä, että miksi oltiin pelkureita!!
  Te tiedätte, että osa kansalaisista on unessa ja heitä voi siksi manipuloida, sekä heille voi valehdella. Herääminen on jo tapahtunut ja älkää nyt mokatko vaalikeskusteluissa ryhtymällä riitaan perussuomalaisten kanssa.
  Tätä vihollinen haluaa konservatiivien tekevän keskenään.
  Pyrkikää rauhaan persujen kanssa, mutta jos haluatte valita idiotismin, niin käykää samantien vaaliuurnalla äänestämässä kokoomusta!

 5. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Och det blir ett ännu bättre år UTAN smurfar och rasistpersun efter valet. Bara att gå hem och läsa ”pakkoruotsi”, ditt favoritämne 🙂