Demarit julkaisivat eilen niin kutsutun varjobudjetin. Jälleen kerran SDP esittää hankkivansa tähtitieteellisiä tuloja mielikuvituksellisista lähteistä. Hallinnon digitalisaatiosta, sekä harmaan talouden ja verovälttelyn ehkäisystä sosialistit aikovat taikoa hurjat rahat, 500 miljoonaa euroa. Todellisuudessa työtä harmaata taloutta vastaan tehdään nytkin koko ajan lisääntyvässä määrin, eikä noin suuria lisäsummia ole siitä saatavissa.

Osa kuvitelluista tulolähteistä taas on puhdasta rosvoamista. Suomen Pankilta ja Sitralta luvataan ottaa 415 miljoonaa ilman korvausta. Toki sosialistin halu on sosialisoida asioita, mutta onko järkevää uhata ryöstää Sitran kaltaista tutkimuslaitosta, jos tarkoitus on rakentaa osaavaa yhteiskuntaa?

Tietenkään kukaan ei usko, että nämä tulolähteet olisivat oikeasti käyttökelpoisia. Miksi demarit muuten olisivat hallituksessa ollessaan leikanneet raskaalla kädellä muun muassa koulutuksesta, eivätkä käyttäneet näitä nyt kuvittelemiaan helppoja tulolähteitä? Koska ne eivät ole todellisia.

Osuvampi nimi Rinteen varjobudjetille olisikin valebudjetti. Sen lisäksi, että tulolähteet ovat älyvapaita, SDP:n osoittamat määrärahat ovat aivan liian pieniä Rinteen antamiin vaalilupauksiin ja myös toimenpiteiden todelliseen rahantarpeeseen nähden.

Maksuton toinen aste saa jopa Vasemmistoliiton ja Vihreiden vaihtoehdoissa vähintään 80 miljoonaa euroa, mutta Rinne antaisi sille vain 20 miljoonaa euroa vieläpä yhdistettynä oppivelvollisuuden laajennukseen. Realistinen hinta-arvio olisi noin sata miljoonaa.

SDP esittää työttömille työllistymisseteliin perustuvaa niin kutsuttua ”Rinteen mallia”, joka toisi eduskunnan tietopalvelun mukaan valtiolle kuluja 350 miljoonaa euroa, mutta SDP:n valebudjetissa sille ei osoiteta määrärahaa ollenkaan.

Ainoa oikeasti mielenkiintoinen osa demareiden valebudjettia on, että se sisältää lähes kaikki ne leikkaukset, jotka tällä vaalikaudella on tehty. Siis juuri ne samat leikkaukset, joita demarit ovat tällä vaalikaudella kiihkeästi vastustaneet.

Tämä on tärkeä tietää, kun itsekin olen useaan kertaan kysynyt mitä miljardihuutaja Rinne mahdottomista lupauksistaan aikoo pitää ja mitä pettää. Rinne ei peru tämän vaalikauden leikkauksia edes kuvitteellisessa valebudjetissaan, saati sitten todellisuudessa.

Kun Rinteen todellisuuspakoisessa valebudjetissa sekä tulot että menot on laskettu väärin, ei ole ihme, että demarit hallitusvastuussa ovat tosipaikan edessä pystyneet tekemään vain velkaa ja työttömyyttä. Sosialismi luo kurjuutta ja kurjuus sosialismia. Se on todellinen Rinteen malli.

 

6 Responses to Rinteen varjobudjetti on valebudjetti

 1. […] – Hallinnon digitalisaatiosta sekä harmaan talouden ja verovälttelyn ehkäisystä sosialistit aikovat taikoa hurjat rahat, 500 miljoonaa euroa, Sampo Terho kirjoittaa blogissaan. […]

 2. Sinikka sanoo:

  Rinne on todellinen valepukki.

 3. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Har smurfarna räknat med mer resurser till finska skolor så att det finns resurser till att förbättra barnens eget modersmål? Nyligen läste man att rektorn för Satakunnan ammattikorkeakoulu anser att elevernas dåliga kunskap i sitt eget modersmål är värre än plagiat. För en eller två veckor sedan läste man att engelskan är det största hotet mot finskans framtid.

  Är det inte på tiden att lägga ner allt lönlöst gnäll om ”pakkoruotsi” och tänka på sitt eget språk? Vi svenskspråkiga har inget med den saken att göra och vi bryr oss inte heller.

 4. Kiitos harha informaatiosta sanoo:

  Aivan. Mitä jos Rinne pääsee ensi vuonna pääministeriksi ja tuo niin sanottu”vahva” johtaja uskoo asiantuntijoita, jotka velvoittavat tomerasti häntä toimimaan GCM -sopimuksen mukaisesti.. Mitäs Rinne tekee, kun jutut on muutenkin täyttä potaskaa..?
  Onko siniset edes lukenut GCM sopimuksen ehtoja? Vai onko siellä taas joku arvostettu eläkeläisvanhus kertomassa teille, että mikä on totta ja mikä ei!?
  On merkillepantavaa, että vaikka GCM ”ei ole sitova”, tekstissä kerrotaan 86 kertaa, mihin kaikkeen sopimusosapuolet ”sitoutuvat”.

 5. surkea juttu sanoo:

  Rinteestä ei ole pääministeriksi.
  Reppana ay-kloppi.

 6. Jussi sanoo:

  Jo 90-luvulla Lipposen hallitus (useita puolueita) teki eläkkeisiin indeksimuutoksen (ilm.pakon edessä)joka EI sitonut eläkkeitä kokonaan vaan vain osittain palkkaindeksiin. Tämä on aiheuttanut sen että eläkkeet ovat jatkuvasti jäljessä palkkakehityksestä ja nousevat hyvin hitaasti jos ollenkaan.Taustalla umpiköyhä valtio ja lama, joka alkoi n.90-93 tai jotain ja aiheutti ennätystyöttömyyden nk.”saavutettujen etujen maassa”. Suomi on yhä edelleen pysähtyneessä tilassa ja demareitten onneton kompurointi asioden hoidossa on säälittävää katseltavaa.Nyk. hallitus on sentään saanut jotain aikaiseksi ja samalla linjalla on pakko jatkaa ensi vuonnakin….