Eilen hallitus tarjosi työmarkkinajärjestöille niin hyvän diilin, että siihen tarttumatta jättäminen olisi Hesarinkin mukaan ollut hulluutta. Näin kävikin ja kaikki keskusjärjestöt hyväksyivät alustavasti hallituksen ratkaisuehdotuksen. Ehdotuksen mukaan aktiivimallia viilataan, omaehtoisen työnhaun mallin valmistelua jatketaan, karensseja lyhennetään ja irtisanomiskiistan ytimessä ollut yrityksen koko määritellään laissa tarkemmin.

Sovun pohjalta hallitus voi jatkaa työllisyyttä edistävän politiikkansa toteuttamista eduskunnan tahdon mukaisesti. Alkuperäinen tavoite työllistämisen helpottamisesta pienissä yrityksissä toteutuu.

Toistaiseksi siis näyttää siltä, että Antti Rinteen vaalikampanja hävisi ja suomalainen työ ja yrittäjyys voittivat. Työrauha on palannut. Työmarkkinajärjestöt tietysti korostivat sitä, miten työtaistelut on ”keskeytetty” eikä suinkaan lopetettu, mutta olisin ollut todella yllättynyt, jos SAK olisi luvannut ikuisiksi ajoiksi lopettaa lakkoilun.

Antti Rinne ei muuten ole kommentoinut lakkojen lopettamista mitenkään. SDP:n puoluetoimistolla kihistään varmaan kiukusta, kun SAK:n herrat päättivätkin laittaa Suomelle kalliin vaaliaseen takaisin koteloon.

 

7 Responses to Suomalainen työllisyys voitti – sosialistien vaalikampanja hävisi

 1. ... sanoo:

  Painu jo helvettiin maanpetturipaska.

 2. kansalainen Leinonen sanoo:

  ”SDP:n puoluetoimistolla kihistään varmaan kiukusta, kun SAK:n herrat päättivätkin laittaa Suomelle kalliin vaaliaseen takaisin koteloon.”

  Onpa kauniisti sanoen kummallinen ja asiaton purskahdus jopa sinipersun lausumaksi.
  Taitaa olla niin, että sinipersujen puoluetoimistolla – onko sellaista? – kihistään kiukusta työväenliikkeen yhtenäisestä esiintymisestä. Menneitä ovat valheet siitä, että nämä persut – olkoot sinisiä tai sinimustia – edustaisivat missään määrin Suomen työväenluokkaa. Sellaista soopaa ei usko enää kukaan.
  Vaan onhan näillä Soini Suuren vaaliase edelleen: ”Vaaleissa ei mitata kuka on oikeassa. Niissä mitataan vain puolueiden väliset voimasuhteet.”

 3. Tapsa sanoo:

  Miksi Antti Rinteen olisi pitänyt kommentoida lakkojen lopettamista mitenkään? Eivät muutkaan puolueiden puheenjohtajat sitä juurikaan kommentoineet, eikä Rinteellä ollut osuutta porvarihallituksen ja ammattijärjestöjen välisessä kiistassa. Ja sopimassa olivat SAK:n lisäksi STTK ja AKAVA, vaikkei Sampo Terho sitä pannut merkille.

 4. Kiitos hyvästä perinnöstä! sanoo:

  Jess! Hienoa, kun olette tavallisen duunarin puolella! Seuraavaksi luodaan halpatyömarkkinat, jotka saadaan, kun saatavuusharkinta menee läpi. Firmat palkkaa Indonesiasta, Nigeriasta, Pakistanista ja Kiinasta lisää halpoja siivojia, raksamiehiä ja kokkeja. Annetaan suomalaisille duunareilla vähän lepo aikaa kortistossa. Yhtiömme kiittää ja duunarit äänestää. Kiitos kokoomus! Jatkakaa samaan malliin!

 5. Sinikka sanoo:

  Ensimmäinen kommentoija, kolmen pisteen idiootti! Painu vaan itse helvettiin, jos kerran tiedät missä se on. Sinä itse tulit Sampon tontille.

  Ay-pomot älysi lopettaa vaalikampanjansa, kun alkoi tulla liian paljon lakkoja vastustavia kommentteja. Pelkäsivät, että jäsenet lähtee. Raja se on meidänkin kärsivällisyydellä.

 6. kansalainen Leinonen sanoo:

  ”Ehdotuksen mukaan aktiivimallia viilataan, omaehtoisen työnhaun mallin valmistelua jatketaan, karensseja lyhennetään ja irtisanomiskiistan ytimessä ollut yrityksen koko määritellään laissa tarkemmin.”

  Kun ministerinkin mukaan hallituksen esityksessä oli vielä noin paljon korjattavaa, lienee myös ministerin alistuttava toteamaan korjausta vaativien olleen täysin oikeassa. Sutta ja sekundaa sieltä persuporvarishallituksen tuutista oli taas monen kuukauden ähertämisen jälkeen tulossa.

  Toiseksi: mahtaako ministeri (tämä eurooppa-, kulttuuri- &urheilusellainen) olla edes lukenut tätäkään hallituksen esitystä.
  Ymmärtääkseni ”yrityksen kokoa” nimenomaan ei määritellä tarkemmin – se jätetään vallan määrittelemättä ainakin henkilöstön pääluvun perusteella.

  Taitaa todella jossain kihistä – ei välttämättä A. Rinteen tontilla.

 7. Silmät isosti kiinni sanoo:

  Noh! Kohta siellä nöyrästi YK eliitin edessä kirjoitetaan GCM sopimus ja vaikutukset nähdään 5-10 vuoden päästä.. Sitä aina miettii, että teettekö tätä tietoisesti ja jauhatte sitä samaa vanhaa sontaa kieltämällä tekonne. Vai oletteko tosissaan ihan kujalla? Siis GCM sopimus vie loputkin äänet vuonna 2019.. Ehkä teitä se ei vaan kiinnosta…