Tänään jatkuvat AY-eliitin määräämät poliittiset lakot, joiden tarkoitus on tukea demareiden ja erityisesti Antti Rinteen vaalikampanjaa. Mutta entä jos AY-eliitti tosiaan onnistuu puskemaan Antti Rinteen pääministeriksi, kuten aikanaan puski hänet demareiden puheenjohtajaksi? Millaisen hallituksen saisimme? Vai saisimmeko hallitusta ollenkaan?

Jotkut toimittajat ovat kyselleet, mitkä puolueet ovat valmiita tekemään hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa. Tämä kysymys on täysin yhdentekevä. Kysymys, joka todella tulisi kysyä on, mitkä puolueet ovat valmiita tekemään hallitusyhteistyötä Antti Rinteen demareiden kanssa?

Rinne on vastustanut lähes kaikkia tällä vaalikaudella tehtyjä uudistuksia ja säästöjä, ja ehdottanut tilalle lukuisia menolisäyksiä. Veronmaksajille kustannukset hänen lupauksistaan olisivat useita miljardeja euroja vuodessa. On luvattu miljardi eläkeläisille, miljardi koulutukseen, miljardi sosiaaliturvaan. Kauniita ja kannatettavia asioita, mutta kertomatta on jäänyt, mistä rahat otetaan.

Rinne on toki luvannut myös korottaa veroja sadoilla miljoonilla, mutta miljoona ja miljardi eivät ole sama asia. Tietenkin on oletettavaa, että Rinne pettää suurimman osan näistä lupauksistaan välittömästi vaalien jälkeen, jo hallitusneuvotteluvaiheessa. Mutta kukaan ei tiedä mitkä lupaukset.

Ehkä vieläkin isompi ongelma on se, että Antti Rinne on luvannut palauttaa Hakaniemen herroille vallan kävellä kansan valitseman eduskunnan yli ja päättää miten työelämän lakeja säädetään. Hän haluaa tehdä AY-eliitistä käytännössä Suomen eduskunnan ylähuoneen, jolla on vähintäänkin veto-oikeus maamme lainsäädäntöön.

Tämä tarkoittaa, että rakenteellisia uudistuksia ei Antti Rinteen SDP:n kanssa saada tehtyä. Siitä taas seuraa, ettei myöskään saavuteta 75% työllisyysastetta, joka vähintään vaaditaan hyvinvointiyhteiskuntamme rahoituksen turvaamiseksi.

Hallitusohjelma tietysti viime kädessä ratkaisee yhteistyökumppaneiden halukkuuden, mutta jos Rinteen pohja tulevaksi hallitusohjelmaksi on likimainkaan sama kuin mitä hän nyt vaalien alla äänestäjille myy, seuraavan hallituksen linja käytännössä tuhoaa tämän hallituksen aikaansaaman kasvun ja työllisyyden. Minä ja Siniset eivät ainakaan sellaiseen hallitukseen lähde. Ja luulenpa, että muillakin nykyisillä hallituspuolueilla kynnys on korkealla lähteä purkamaan tämän vaalikauden vaivalla valmisteltuja saavutuksia.

Ilman nykyisiä hallituspuolueita on seuraavallakin vaalikaudella varsin vaikea saada enemmistöhallitusta kasaan. On siksi täysin epävarmaa, että vaikka SDP voittaisi vaalit, pystyisikö Rinne muodostamaan enemmistöhallitusta. Tämän jälkeen vaihtoehto on vähemmistöhallitus tai se, että joku muu kuin Rinne kasaa enemmistöhallituksen.

Nämä ovat niitä kysymyksiä, joita todella kannattaa tällä hetkellä kysyä: mitkä leikkaukset ja uudistukset Rinne oikeasti aikoo perua, ja mitkä puolueet sen jälkeen suostuvat hänen kanssaan hallitukseen? Rinne tietenkin välttelee vastaamista kaikin keinoin, koska lopputuloksena saattaa paljastua, ettei SDP ole ylipäänsä hallituskelpoinen puolue.

 

42 Responses to Kuka lähtee Rinteen demareiden kanssa hallitukseen?

 1. Sinikka sanoo:

  Hyvä kirjoitus, Sampo. Tätä olisi äänestäjien syytä miettiä ihan siellä omassa pääkopassaan eikä ulkoistaa päätöksentekoa ay-liikkeille ja demareille. Eikö viime hallituksesta mitään opittu?

 2. Tarja sanoo:

  En usko että sinisten tarvitsee lähteä hallitukseen tai edes eduskuntaan ensi kevään jälkeen. Mutta toki tämäkin erinomainen kirjoitus kannattaa tallentaa. Jos sinisillä olisi pienikin mahdollisuus päästä vielä hallitukseen niin heille kelpaa kyllä kuka tahansa kumppani.

 3. Sinikka sanoo:

  No eipä mennyt kauaa, kun sieltä Rinteen kennelistä hyppäsi ensimmäinen kommentoija.

 4. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Lättare att säga vem som INTE är med i nästa regering, och det är ni smurfar som inte ens kommer att finnas som ett parti efter nästa val och sannfinnarna. Förhoppningsvis så är inte heller Centern med så ser det riktigt ljust ut. Folket har fått nog av er diskriminering av pensionärer, arbetslösa, studeranden….
  Bättre att du går hem til din källare och gråta över ”pakkoruotsi” eller hoppa i graven så slipper du alla problem i livet och folket slipper en pestråtta 🙂

 5. Kyösti Honkala sanoo:

  Loistava uutinen! Ei silti, että teistä mihinkään hallitukseen olisi edes lähtijäksi. Hyvästi.

 6. Olli Kollinen sanoo:

  🤗 Kannattaa Sampo ottaa loppuaika eduskunnassa löysin rantein, aloita vaikka työhuoneen tyhjennys keräilemällä Aku Ankat ja Seiskat nurkista😘.

 7. Sinikka sanoo:

  Olli Kollinen, kerää sinä vaan ne legot sieltä lattialta ja mene sitten kiukutteleen äidilles. Pennut ei tiedä politiikasta yhtikäs mitään.

 8. Hehhehheli sanoo:

  Uhoaa Sampo virhemarginaaliin mahtuvalla kannatuksellaja viidellä ministerillä. Niin mitenkäs sen hallituskelpoisuuden laita olikaan? Entä demokratian?

 9. the truth is out there sanoo:

  Ei oo sun pulmasi Terho. Sellainen puolue joka ei saa yhtään edustajaa ei voi olla myöskään hallituksessa.

 10. Tero sanoo:

  😂 Onko tämä tosissaan!

 11. Sinikka sanoo:

  Kyllä hän on tosissaan ja me äänestäjät myös. Oliko vielä muuta, Tero?

 12. Santikka sanoo:

  Sampo Terho sinisineen ei joudu näitä asioita pohtimaan. Vaaleissa jäävät ulos.

 13. Sinikka sanoo:

  Sinä et siitä päätä, Santikka. Keskity vaan omiin asioihis.

 14. Olli Kollinen sanoo:

  Vastailetko Sampo Sinikkana?

 15. Sinikka sanoo:

  Ja Kollinenko on Antti Rinne?

 16. Janne sanoo:

  Taitaa Sinikka olla Sampo paran äitee😁

 17. Sinikka sanoo:

  Kollinen on Rinteen kissa.

 18. j.nousiainen sanoo:

  ” Lilleri Lalleri laudalla makasi.
  Lilleri Lalleri laudalta putosi.
  Ei sitä ole koko Suomen maassa,
  joka Lilleri Lallerin parantaa.”

 19. Jarkko K. sanoo:

  Olet niin kaukana tästä ajasta ja huomisesta. Toivon sinun puhuvan mahdollisimman paljon, koska mitä enemmän puhut, niin sitä helpompi on mennä vaaleihin ja luottaa, että teitä ei äänestetä. Minun ei enää ole tarvinut kyseenalaistaa. Annan vain ihmisten lukea ja hämmästyä ajatuamaailmastasi. Melko helppoa. Odotan innolla seuraavaa fraasia.

 20. takiaispuolue sanoo:

  kysymys on täysin väärä

  kuka tarvitsee seuraavassa hallituksessa sinisiä ei kun takiaisia. toinen kysymys kuuluu saako siniset ei kun takiaiset edes yhtä kansanedustajaa seuraavissa vaaleissa läpi

 21. Brevik sanoo:

  Nurkkaan ajettu väriään vaihtava rotta vikisee.

 22. Sinikan kaima sanoo:

  Ei ole pelkoa hallituksesta luopioilla, ei eduskunnastakaan. Heippa, ei tule ikävä.

 23. kansalainen Leinonen sanoo:

  ”Kysymys, joka todella tulisi kysyä on, mitkä puolueet ovat valmiita tekemään hallitusyhteistyötä Antti Rinteen demareiden kanssa?”

  Onpa katkeranmakuista vuodatusta tältä virkaatekevältä puheenjohtajalta. Mahtaako kismittää se, ettei kukaan kysy, mitkä puolueet ovat valmiit tekemään hallitusyhteistyötä tämän Tervon sakin kanssa?

  Kun nyt näyttää kovin siltä, etteivät nuo kepu ja kokoomus näköjään paljoa yhteistyötä heidän kanssaan harrasta nykyisessäkään hallituksessa. Pääministeri Sipilä neuvottelee työmarkkinajärjestöjen kanssa eikä vastaavaa ministeriä – Lindströmiä – taida näkyä mailla halmeilla.
  Sinipersuja tarvitaan vasta sitten kun Sipilän & Orpon päätökset pitää napin painalluksella siunata heidän tavoittelemiinsa päätöksiin.

  Mutta kuten ministeri taannoin pj-vaalitilaisuudessa kumppaneihinsa vetosi: ”Ollaan nyt siellä hallituksessa kun sinne kerrankin on päästy.”

  Sehän riittää, että ollaan. Kerrankin.
  Eikö?

  ps. joko ministeri on valinnut tämän ”Sinikan” vaalipäällikökseen? Suosittelen lämpimästi.

 24. Sinikka sanoo:

  Ay-liikkeet vois siirtää venäjälle, siellä kun niitä ei taida ollakaan. Putin varmaan mielellään näyttäisi kuka ja mikä määrää.

 25. Jani sanoo:

  Bye bye Sampo, Sampo good bye!

 26. Anthony sanoo:

  Venäjä pienellä kirjoitettuna tarkoittaa venäjän kieltä, miten ne ay liikkeet sinne kieleen siirretään 😂

 27. Martti sanoo:

  Kyllä tuo Peuran Toni kirjottelee vakuuttavaa tekstiä. Harmi, että esimies on pelkkä kepun maskotti. Tosin taitaa painolastiksi muuttua heillekin nämä ”poliitikot”.

 28. Daniel sanoo:

  PANIIKKIA! PANIIKKIA!

  Vinkuu kuin ministeriauton takajarrut: Kohta tämä loppuu..! Kohta tämä loppuu!

  Siniset ja Persut porvaripuolueiden kanssa hyökkäävät Demareiden kimppuun siksi, että nämä ovat ainoat, jotka puolustavat palkansaajaa.

 29. Yrittäkää kuitenkin sanoo:

  Persut vetää aika kovan äänisaaliin! Saa nähdä, kuinka siniset saa kokoomuksen leiman konservatiivisten äänestäjien silmissä 2019. Leima tulee ihan sen takia, koska asioista ei puhuta oikeila nimillä. Esim tiedustelulaki, hallintarekisteri, tärkeiden asioiden yksityistäminen ulkomaiseen omistukseen, paikallinen sopiminen, irtisanomislaki.. Epäselvää soopaa, kuten aina… Valitettavasti yksinkertaisuus uupuu,

 30. Liitot ajaa työläisen asiaa sanoo:

  Kuvitelkaa, jos ei olisi liittoja rakennusalalla. Suomi muistuttaisi Kiinaa!! Minipalkka olisi piemempi, kuin koskaan. Lomarahat olisi leikattu puolella.. Hah paikallinen sopiminen gansteri raksafirman kanssa on mahdoton yhtälö. Olette etääntyneitä duunareista, joten siinä on parisataatuhatta ääntä.

 31. Tapsa sanoo:

  Sinisetkö eivät ole lähdössä seuraavaan hallitukseen? Nyyh…

 32. Tapsa sanoo:

  Antti Rinne ei ole määrännyt ammattiliittoja lakkoilemaan. Sellaista valtaa hänellä ei ole. Lakkoilu loppuu heti kun Sipilä vetää pois typerän suunnitelmansa irtisanomissuojan heikentämisestä pienissä yrityksissä.

 33. Juha sanoo:

  Olet oikeassa että siniset eivät lähde seuraavaan hallitukseen demareiden kanssa, sen kertoo jo Sinidten kannatusprosenttikin. Kokoomuksen ja Keskustan kohdalta en ole varma, sillä heillä on samanlainen hallituskiima kuin entisillä persu- ja nykyisillä sinisten ministereillä.

 34. Tuula.savolainen sanoo:

  Seuraava hallitus koostuu sdp-vihreät-vasemmisto. Siniset eivät saa kun sukulaistensa äänet bay, bay.

 35. Pemu sanoo:

  Kuka tuon kirjoitti. Eihän Sampo osaa lukea, eikä kirjoittaa.

 36. Pääluottamusmies sanoo:

  Vittu mikä pelle. Sinisiä ei ole enään huhtikuun jälkeen, olisi syytä loikata jo etukäteen jos mielii vielä eduskuntaan. 😂

 37. Jh sanoo:

  Voi Sampo Sampo. Paraskin puhuja hallitus on leikannut lapsiperheiltä ja vanhuksilta. Ja Suomessa on leipäjonot pidentyneet.
  Toivon mukaan sinisiä ei oo enään ens kevään vaalien jälkeen eduskunnassa.

 38. merja hakala sanoo:

  Lyhyt vastaus Toivon mukaan sinisiä ei oo enään ens kevään vaalien jälkeen eduskunnassa.

 39. Mikko sanoo:

  Siniset ovat tehneet hyvää jälkeä pienituloisimpien aseman parantamiseksi.
  Jos hallituksessa olisi ollut vasemmisto, SDP tai Vihreät köyhimmiltä olisi vain leikattu ja potkittu päähän, kuten pahimmat koulukiusaajat.
  Minä ainakin aion sinisiä äänestää kaikissa ensi vuoden vaaleissa. Ei niitä vaaleja voiteta huutoäänestyksellä, kuten joskus aikanaan kaartissa vaan äänestämällä hyviä ehdokkaita, jotka saavat aikaan Suomea eteenpäin vieviä päätöksiä.
  Rinteestä ei ole kuin jarrumieheksi.

 40. Soile sanoo:

  . Mie en ymmärrä kun syytetää rinnettä Mut nää syytäjät unohtaa et kuka siel käytäväl on kuiskinnu Sipilän korvaa et nyt semmosta lakia Sipilähän ei oo muuta vääntänyt tän vaalikauden kun Työehtosopimusta. Niin se kuiskija on työnantajaleiri. Kuka muuten pitää työntekijän puoliaa kuin ammattiliitto. Kaikki ne edut on esiisämme taisteltu pitäkää niistä kiinni

 41. Mikko sanoo:

  Minä olen ollut aikaisemmin myös kokoomuksen jäsen Kataisen ollessa pääministeri.
  Mutta petyin kokoomukseen. Siellä tietyt edustajat ovat liikaa vasemmalla.
  Ja kokoomuksen perustamisen aikainen periaate: Koti, uskonto ja isänmaa oli aika pitkälti unohdettu. Toki isänmaallisiakin jäseniä ja edustajia kokoomuksesta löytyy yhä. Siirryin perussuomalaisten jäseneksi, mutta siellä on liikaa myös vasemmistolaista ainesta ja myös äänestää äärioikeistolaisia, suoranaisia rasisteja. Minulle siniset edustaa lähinnä omia arvoja. Vasemmisto on työtätekevän suomalaisen ja eläkeläisten pahin vihollinen.
  Samoin SDP ja Vihreät. Ja Rinne on oikea vastustajakenraali ja uudistuksia tekevän hallituksen ainainen jarrumies.
  Ajattelee vain edustamansa viiteryhmän eli Ay-eliitin etuja, ei kansan enemmistön, joka on tytätekevää ja Jumalaa pelkäävää. Tai ainakin pitäisi olla, jos Suomen etu ja myös oma etu tulisi kunnolla toteen.

 42. ei takinkääntäjille sanoo:

  Sammonkin kannattaa vaan alkaa miettimään miten saa aktiivimallin ehdot täytettyä kesällä kun TE-keskus alkaa kyselemään.