Ylen uutisen mukaan taannoisessa Turun saariston operaatiossa yhdellä pidätetyistä henkilöistä oli Maltan kansalaisuus. Maltan kansalaisuudessa ei tietenkään ole itsessään mitään vikaa, mutta siinä on, että Maltan kansalaisuutta ja pääsyä Schengen-alueella myydään rahasta. Tällä hetkellä Maltan kansalaisuuden voi ostaa maksamalla maltalaiselle kehitysrahastolle 675 000 euroa ja ostamalla Maltalta vähintään 350 000 euron kiinteistön. Kansalaisuuden kauppa luo kasvualustan korruptiolle ja rahanpesulle, ja pahimmassa tapauksessa se vaarantaa Schengen-maiden sisäistä ja ulkoista turvallisuutta.

Malta ei ole tietenkään ainoa syyllinen, vaan Schengen-passeja rahalla myyvät myös muutamat muut EU-maat. En tällä hetkellä täysin luota siihen, että passejaan ruplankuvat silmissä kauppaavat maat tekevät riittäviä taustatarkistuksia siitä, että kenelle kansalaisuuksia myydään. Siksi villinä rehottava passikauppa pitää lopettaa.

EU-komissaari Viviane Reding arvosteli Maltan toimintaa jo 2014, ja 2017 komissio otti asian uudelleen esiin. Komissiolta on lisäksi tulossa asiaa käsittelevä mietintö tämän vuoden lopussa. Jos Maltaa ja muita passejaan metritavarana kaupustelevia EU-maita ei saada ruotuun, niin on asiaan haettava viime kädessä ratkaisua EU-tuomioistuimen kautta.

Nykytilanne on sietämätön. Emme voi hyväksyä sitä, että muutama EU-maa tekee miljardien pikavoittoja talousrikollisten ja oligarkkien rahoilla, kun samaan aikaan tämän kaupustelun kustannukset maksatetaan muilla Schengen-mailla alentuneena kansallisena turvallisuutena ja kasvavana talousrikollisuutena.

 

4 Responses to Kansalaisuuden kauppa vaarantaa isänmaan turvallisuuden

 1. totta sanoo:

  Totta.
  Asiaan pitää saada muutos aikaiseksi.

 2. Nuket teknologian pelattavana sanoo:

  Paras tapa tehdä rahaa on myydä kansalaisten metadata eniten tarjoavalle. Eli kaikki netissä eli ”verkossa” tapahtuneet tottumukset, mieltymykset,keskustelut yms yms.. Ai niin, sitähän te olette tekemässä uudella tiedustelulailla! Tiedot ja rahat päätyy suurien teknologisten monopoli yritysten taskuun! He, kun tarjoavat palvelun, jolla vakoilla kansalaisia! 😀 Niistä rahoista ette näe senttiäkään! Paitsi jos virka on jo luvattu vuodelle 2019 xD Kansa kiittää hyvästä perinnöstå.

 3. sinisten puolesta sanoo:

  Terho ja JNiinistö

  Siniset muistetaan matuttamisesta ja turhan maakuntahallinto-portaan luomisesta

  Soini muistetaan, mistä?

  Orpo ja Sipilä ovat vastuussa jihadista (tietysti myös Soini mutta 200 päivän päästä hän on poliittinen muisto, millainen, siitä vielä keskustellaan mutta arvaan, että pääosassa ei ole jytky vaan petturuus ja sanojensa totaalisyöminen ja lorviminen ministeriinä)
  197 päivää vaaleihin

  SIPILÄ PELKÄÄ, KURALLA
  SINISET EI PELKÄÄ MITÄÄN, PIHALLA

  SIPILÄ PELKÄÄ NIIN ETTÄ ON KURALLA
  EI USKALLA HOITAA ENÄÄ MITÄÄN ASIOITA ”arkaluontoisuuden” takia
  Tuhoaa Suomea

  Halla-aho 28.9. ”Jos äänestää kepua, saa kepulaista politiikkaa, ja kepu ei nykyjohdon alaisuudessa sanottavasti eroa vihreistä. Ei maahanmuuttokysymyksissä eikä energia- ja ympäristökysymyksissä.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/68e41f38-fd28-4738-bd60-adb86999608e_pi.shtml kummastusta on herättänyt esimerkiksi Sipilän vastaukset kysymyksiin, ”tulisiko paperittomille eli laittomasti maassa oleville tarjolla olevia terveydenhuoltopalveluja laajentaa vai supistaa?” ja ”tulisiko ulkomailla syntyneiltä kaksoiskansalaisilta evätä pääsy sotilasvirkoihin?”

  Ensimmäiseen kysymykseen Sipilä vastasi ”laajentaa”, jolloin vastaaja haluaa, että kiireellisen hoidon lisäksi paperittomille pitäisi tarjota alaikäisten lasten, raskaana olevien ja synnyttäneiden hoito.

 4. Anneli Manninen sanoo:

  Onko tämä alkusoittoa sille, että EU hajoaa; siitä idyllistä ei sittenkään tullut totta – unohdettiin varmistaa ”selustat”?? Oliko se idealististen maailman hyvyyteen luottavien ihmisten utopia…??