SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP ovat tänään tehneet ulkoministeri Timo Soiniin kohdistuvan epäluottamusesityksen. Hallitus on yksissä tuumin Timo Soinin takana. Hyökkäys yhtä ministeriä vastaan on hyökkäys koko hallitusta vastaan. Erityisesti luottamusäänestys on surkeasti perusteltu.

Epäluottamuslauseessa ei ole kyse abortista. Hallitus ei ole ajamassa mitään muutoksia nykyiseen aborttilainsäädäntöön, kuten oppositio hyvin tietää. Asiasta ei ole edes keskusteltu, eikä myöskään ministeri Soini ole sellaista vaatinut.

Oikeuskanslerin lausunto myös vahvistaa, että epäluottamuslauseessa ei ole kyse ministerin toiminnan laittomuudesta. Ministeri Soini ei ole rikkonut mitään lakia. Hänen ainoa virheensä vihervasemmiston mukaan on ollut oman mielipiteensä ilmaiseminen virkatoimiensa ulkopuolella. Eikö ministeri Soinilla ei ole oikeutta esittää oman maailmankatsomuksensa mukaisia ajatuksia edes vapaa-ajallaan, jos ne ovat ristiriidassa punavihreiden ajatusten kanssa?

Soinilla on henkilökohtainen vakaumus, mielipide johon hänellä on oikeus. Mielipiteen- ja uskonnonvapaus on länsimaisten arvojen mukaan ihmisoikeus. Soinin äänestäjät ovat myös tienneet hänen kantansa aborttiin, kun ovat kansanvaltaisesti valinneet hänet eduskuntaan.

Epäluottamuslauseen ilmeinen tarkoitus on luoda ennakkotapaus, että on olemassa vakaumuksia, joiden perusteella ihmisten oikeutta toimia julkisissa tehtävissä on rajattava. Kansan valinnastakin riippumatta.

Kanta on yhtä järjetön kuin moraaliton. Jos ministerillä ja kansanedustajalla ei saa olla mitään mielipidettä, joka edellyttäisi maan lakien muuttamista, niin mikä merkitys on kansanvallalla tai eduskunnalla? Silloinhan lait olisivat ikuisia, eikä mitään lainsäädäntöelimiä tarvittaisi. Eikä myöskään sanan- tai mielipiteenvapautta.

Kun vihervasemmisto nyt hyökkää Soinin mielipiteenvapautta vastaan, he hyökkäävät länsimaisia perusarvoja ja ihmisoikeuksia vastaan. He halventavat samalla kansanvaltaa pyrkiessään riistämään kansanedustajalta oikeuden edustaa niitä arvoja, joita on kansalle vaaleissa ilmoittanut edustavansa.

Tietysti voi olla niinkin, että tässä hyökkäyksessä on kysymys vain huonosti harkitusta puoluepoliittisesta pelistä, jossa ihmisoikeudet alistetaan tympeälle julkisuustempulle. Jos kyseessä on jonkinlainen erehdys, niin vielä on mahdollista perääntyä järjettömästä ja moraalittomasta esityksestä, joka sitten unohtunee aikanaan kuten opposition muutkin käsittämättömät avaukset tällä vaalikaudella.

 

15 Responses to Vihervasemmisto hyökkää ihmisoikeuksia vastaan

 1. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Skillnaden är att Soini deltog i mässa mot abort på sin tjänsteresa och inte en privatresa under sin semester. Som utrikesminister så är han minister även under sin ”lediga” tid och representerar landet. Skit i om det är hans privata åsikt, men när privat åsikt kommer ut i media som från en offentlig person så är det inte rätt mera.
  Även om Päivi Räsänen har delvis samma åsikter som Soini så gjorde hon inte sin tro till något politiskt, inte lika öppet åtminstone.

  Men du lilla smurf kan gnälla bäst du vill, för efter nästa val är du arbetslös. Stick hem och utöva din favorit ”hobby” och motarbeta ”pakkoruotsi”.
  Om du inte fattar denna text så använd Google Translate 🙂

 2. lapsellista touhua sanoo:

  Ennen kaikkea tämä abortti-äänestys on lapsellinen esitys vihervasemmistolta.

  Todella lapsellinen esitys. Vihervasemmiston käyttäytyy kuin päiväkotiryhmä.

 3. Sinikka sanoo:

  Tällainen helvetinmoinen näytelmä vain siksi, että Soini kävi sytyttämässä pienen kynttilän abortoitujen sikiöiden muistoksi!

  Demareilta todellakin kuvottava julkisuustemppu!

 4. Markus sanoo:

  Erinomainen puheenvuoro, kiitos Sampo!

 5. tuomas sanoo:

  Soini ajaa abortin suhteen kaksia toisiinsa nähden päinvastaisia ihmisoikeuksia yksityishenkilönä ja ministerinä. Siinä moraali, etiikka venyy ja paukkuu populismin ja opportunismin pelivälineenä. 😀

 6. tuomas sanoo:

  Soini edustaa aborttia kannattavia arvoja tällä hetkellä.

 7. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Eftersom Soini är katolik och mot abort och då även om det är frågan om våldtäkt eller pedofili som har varit vanligt och förekommer ännu. Är det Finlands sådana värderingar en utrikesminister skall ha som representerar ett liberalt och öppet land? Det finns ingen moral och etik hos varken smurfarna och flera andra politiker. Dags att gå hem och fördriva tiden på något annat som inte begränsar andra och deras kroppar. Kanske det är ännu bättre att hoppa ner i graven, åtminstone slipper du ”pakkoruotsi” 🙂

 8. Helen sanoo:

  Räikeää poliittista peliä tietyiltä puolueilta! Soinin kanta on aina tiedetty, eikä hänen mielipiteidensä vuoksi ole estetty, eikä tehty ainoatakaan aborttia.Yksikään nainen ei ole vaarassa hänen vakaumuksensa tähden.Soini ei ole vaatinut suomalaisten käytäntöjen muuttamista – abortteja saa tehdä meillä ihan entiseen malliin.Hänen osallistumisensa vapaa-aikanaan johonkin tilaisuuteen ulkomailla ei myöskään vaikuta ainoankaan maan aborttilainsäädäntöihin.Eikä vaikuttaisi, vaikka osallistuisi jopa virka-aikana. Ajojahdin taustalla on jotain muuta, kuin annetaan ymmärtää. Onko pelkona kenties, että Soini lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin.No sehän pitää estää keinolla millä hyvänsä.

 9. Nukkeshow sanoo:

  Pitäiskö nyt oikeesti alkaa miettiä näitä tiedustelulakeja ja sen aiheuttamia seuraamuksia? Mitä jos tälläinen vihervasemmisto nousisi Suomessa valtaan, niin kuinka he alkaisivat valvoa ja kenties sakottaa sananvapautta netissä!!? No ei paljon poliitikkoja kiinnosta, kun ollaan niin ”perehtyneitä” asiaan. Tai aina voi esittää, että on perehtynyt 😀 Nuket pysyy nukkeina, näin se on aina mennyt ja täysin avoimesti. Nukkehan ei itse tiedosta olevansa nukke 😀

 10. Semmosta sanoo:

  Olet poliittinen kiristäjä ja puoluekurin kannattaja. Teitä ei tarvitse äänestää ikinä. Häpeäisitte!

 11. Sambo Bervo sanoo:

  Onko teidän puolueessa muuta ideologiaa kun kumartaa Paavi Soinia?

  Mulla on teille uus slogan: Siniset, se keskustan ja kokoomuksen sukurutsainen serkku.

 12. Mielipiteitä saa olla, mutta.. sanoo:

  Mitä jos vaikka joku Suomen suurlähettiläs osallistuisi asemamaassaan aktiivisesti jyrkästi Suomen linjan vastaisiin mielenosoituksiin? Kenkää tulisi aika äkkiä.

 13. lapsellista touhua sanoo:

  Mitä tekemistä abortilla on Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa?

  Ei mitään tekemistä.

 14. Kaksi eri asiaa sanoo:

  Abortin yksioikoinen vastustaminen on yhtä elämää halveksiva asenne kuin tyttöjen silpomisen vähättely. Näistä asenteista kuuluu joutua vastaamaan perusteellisesti. – Mutta sananvapaus on silti olemassa, demokraattisesti saatua pestiä ei voi ottaa joltakulta pois siksi, että hän esittää näkemyksiä, joilla yleistyessään olisi murheelliset seuraukset.

 15. Jyvät ja akanat sanoo:

  Näin poliittisessa pelissä erotetaan jyvät akanoista.