Komissio antoi tänään rahoituskehysehdotuksensa vuosille 2021-2027. Komissio ehdottaa esityksessään uudeksi kokonaistasoksi 1,14 % (kehys + ulkopuoliset välineet). Toteutuessaan tämä tarkoittaisi Suomen EU-maksujen massiivista kasvua. Karkeasti arvioiden Suomen maksut EU:n budjettiin tulevalla kaudella nousisivat 3,0 – 4,5 mrd. euroa.

Komission esitys on kokonaistason osalta yksiselitteisesti Suomen kantojen ja tavoitteiden vastainen. Suomen lähtökohta on, että Iso-Britannian ero on huomioitava täysimääräisesti rahoituskehyksen kokonaistasossa. Täysimääräinen tarkoittaa täysimääräistä, ei osittaista. Lisäksi hallitusohjelmassa todetaan, että Suomen nettomaksuosuuden on säilyttävä kohtuullisena ja oikeudenmukaisena. Pienemmän unionin on tarkoitettava pienempää budjettia.

Vaikuttaa siltä, että komissio yrittää nyt ylisuurilla vaatimuksillaan siirtää neuvotteluiden maalitolppia itselleen mieluisaan suuntaan. Ajatuksena lienee, että tekemällä kohtuuttomia esityksiä syntyy enemmän tilaa neuvotella maksujen kasvattamisesta. Tällaiseen peliin ei tietenkään pidä lähteä, vaan Suomen on tehtävä aktiivisesti yhteistyötä muiden vastuullisten jäsenmaiden kanssa, jotta EU-budjetti saadaan pidettyä mahdollisimman lähellä nykytasoa.

Jäsenmaissa on pidetty viime vuosina kovaa talouskuuria, sama tekee hyvää myös EU:lle. Nyt on aika pitää lompakosta kiinni ja puolustaa suomalaisen veronmaksajan etua.

 

13 Responses to Komission epärealistinen unelma

 1. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Aldrig hört uttycket ”Pay more for less”?
  Bara för att något blir mindre så betyder det inte att det blir billigare. Finland kanske inte borde satsa miljarder på nya stridsflyg som ändå är till ingen nytta mer än några få flyguppvinsningar.

 2. […] Hän lyttäsi komission esityksen blogissaan yksiselitteisesti Suomen kantojen vastaisena. Terhon mukaan esitys kasvattaisi Suomen maksuja 430–640 miljoonaa euroa vuodessa. […]

 3. Tuomas sanoo:

  Meillä on nyt EU-kriittinen puolue ja hallitus kannattaa pääministerin linjaa, jossa pääministeri kääntyi kannattamaan linjaa, jossa EU:n budjettia ei leikata, vaikka Britannia lähti. Tätä linjaa luonnollisesti siniset hallituspuolueena kannattavat.

 4. Savon_ukko sanoo:

  Eduskunnan kuppilassa lyödään vetoa, koska Lindström loikkaa demareihin.

 5. Reetu sanoo:

  Eiköhän se ole nyt jo selvää että ainoa mitä mietitään on kuinka päästä pois uppoavasta laivasta.

 6. Reetu sanoo:

  Saa nähdä ohjaako Sampo Titanicia vai Costa Concordia.

 7. ero EU:sta? sanoo:

  Eikö olis järkevää seurata Englannin esimerkkiä ja erota EU:sta?

  EU – selvästi uusi Neuvostoliitto, samaan ollaan menossa kuin aikoinaan NL:ssa.

 8. ode sanoo:

  Teot puhuvat puolestaan. Se on harmi, että sinisten ääni ei kuulu kansan korvissa, vaikka on oikeat puheet. Toreilla se satakunta ihmistä ei riitä. Terävämmin asiat esiin, jotta loikkareita ei tulisi lisää

 9. Pertti sanoo:

  Hienoa, että teillä on rivijäsenenä tuo Vermon tanhupallo 🙂

 10. ode sanoo:

  Eu maksut nousee ja Eu virkoja varmasti tarjolla. Toivotaan, että sinne ei kovin moni karkaa. Siniset ilmeisesti kannattaa CETA sopimusta, jonka huonoin puoli on ulkomaiset tuomioistuimet eli tulevaisuuden kannalta erittäin vakava asia. Mikä on teidän kanta tässä CETA sopimuksessa? Joka hiukan muistuttaa vanhaa ja epäreilua TTIP sopimusta, tosin onneksi se kaatui..

 11. olli sanoo:

  Tämä ei liity asiaan, mutta pakko sanoa..Siniset menee liian yleisen mielipiteen mukana. Syyria asiassa ollaan niin yksimielisiä, koskien kemiallisia aseita. New york times kirjoitti asiasta jo ajat sitten https://mobile.nytimes.com/2016/11/21/world/middleeast/isis-chemical-weapons-syria-iraq-mosul.html
  Vaikuttaa, että ollaan niin mustavalkoisia ja samaa mieltä jokaisessa ulkopoliittisessa asiassa. No politiikassa sanotaan toista ja tehdään toista, joten ei ihme että luottamus natisee.. Toivottavasti siniset tekee voimakkaan ulosannin, joka herättäis äänestäjät tajuamaan tämän järjettömyyden. Te olette kyllä niin hiljaa ja vaalit lähestyy. Ei hyvä..

 12. Juhani sanoo:

  5G verkoista on tehty useita eri tutkimuksia, jotka väittävät 5G:n olevan haitallinen terveydelle. Sama juttu, kun tuulivoimassa. Valitatte, mutta mitään ei saada aikaan, vaikka istutte hallituksessa.

 13. Rölli sanoo:

  Juhani, Aurinko on haitallisempi kuin 4G ja tuleva 5G. Patriotismi ja populismi on myös haitallinen. Eli smurffit ja persut ovat maan syöpä joka pitäisi heti hiljentä ja polta että ne ei leviä enää. Terho on anti-EU ja anti-kulttuuriministeri, toivottavasti me emme ikinä saan takaisin arvoton leikkiraha, eli markka…