Brexit uhkaa nostaa useiden EU-maiden jäsenmaksuja. Siniset kannattavat EU:lle tiukkaa talouskuuria, jollaisen jäsenmaatkin ovat viime vuosina läpikäyneet. Ensimmäinen säästökohde pitäisi olla hallinto.

Olemme taannoin ehdottaneet mm. Alueiden komitean lakkauttamista (linkki). Toisekseen EU:n omien työntekijöiden verotus on saatava kohtuulliselle tasolle, ettei jäsenmaiden kansalaisia tarvitse verottaa entistäkin kohtuuttomammin. Euroopan unionin instituutiot eivät saa olla veroparatiiseja omille työntekijöilleen.

EU-instituutioiden työntekijät ovat pääosin kokonaan vapautettuja kansallisista tuloveroista. EU-byrokraatit maksavat varsin runsaista palkoistaan ainoastaan EU:lle hyvin pieniä yhteisöveroja, keskimäärin noin 12-25%. Lisäksi merkittävä osa tulosta on kokonaan verovapaata ja erilaisia lisiä maksetaan avokätisesti esimerkiksi puolisosta ja lapsista.

Erityisen selkeä epäkohta on, että suurin osa EU-instituutioissa työskentelevistä saa palkkansa päälle verottomasti 16 prosentin ns. ulkomaalaisuuslisän, mikä siis jo monen työntekijän osalta riittää kokonaan palauttamaan maksetut verot.

Tästä esimerkkinä tutulta, Euroopan parlamentissakin työskennelleeltä virkamieheltä, saamani palkkakuitti. Siitä ilmenee, kuinka EU maksaa työntekijälleen tuloveroa korkeammat verottomat lisät, jolloin töitä siis käytännössä tehdään maksamatta ollenkaan veroja. Kuva palkkakuitista on julkaistu virkamiehen luvalla.

Euroopan unionin byrokraatteja suositaan monenlaisilla muillakin erivapauksilla, joista tavalliset veroja maksavat kansalaiset voivat jäsenmaissa vain unelmoida. EU-byrokraatit voivat esimerkiksi usein ostaa auton, huonekaluja ja kodinkoneita ilman arvonlisäveroa.

Nykytilanne on kohtuuton. EU:n työntekijöille on asetettava vero, joka on vertailukelpoinen länsimaisten jäsenmaiden tuloverotuksen kanssa. Työntekijöiden tulonmuodostuksen on oltava selkeämpää ja etujen ja tulojen kasvun suhteessa jäsenmaiden taloustilanteeseen. Kun jäsenmaat säästävät, EU ei voi kasvattaa omia menojaan tai työntekijöiden palkkoja.

 

5 Responses to EU ei voi olla veroparatiisi omille työntekijöilleen

 1. väärin menee sanoo:

  Pöyristyttävää!

  EU on sairas systeemi.

  Paljonks niitä eu-virkamiehiä tai sellaiseksi luokiteltuja onkaan?

 2. selkäänpuukkoa sanoo:

  ”Se on taidetta, kun Sampo Terho puhuu haastattelussa likaisesta pelistä, salailusta, loikkaamisesta, luottamuksesta ja pettymyksestä.” Nim. merk Jussi Halla-aho

 3. Ville sanoo:

  Pitääkö paikkansa huhu, että olet muuttamassa nimeksesi Sampo Turha?

 4. FINLANDSVENSK sanoo:

  Vittu du är sämt Sampo. Bönder är ni allihopa.
  HAHAHA

 5. SvenskaTalandeBättreFolk sanoo:

  Bönder är inte korkade, men kan vara envisa och håller fast i gammalt trots att det är skadligt för insekter.
  Fennomaner däremot så är en cancer för landet som borde utrotas. Hjälper DDT och Roundup mot fennomaner eller blir de mutanter? Annars är arbetsläger och slavarbete en annan lösning tills de talar svenska.

  Lilla ”kulturministern” till smurf som inte ens talande svenska med svenska prinsen som besökte en svenskspråkig skola i Helsinfors.
  Terho, du har ju läst ”pakkoruotsi” så då borde du även kunna svenska 🙂