Sininen tulevaisuus on Suomen uudistaja. Olemme luvanneet tämän kevään aikana julkaista ohjelmiamme ja tehdä aatteemme suomalaisille tutuksi. Julkaisemme siksi 3.3. alkaen 30 päivän ajan joka päivä uuden Sinisen aloitteen, joka tekisi Suomesta paremman paikan meille kaikille.

Viime viikolla kerroin Sinisen tulevaisuuden käänteisen tuloveron mallista, joka takaa minimitoimeentulon kaikille suomalaisille ja varmistaa, että työnteko on aina kannattavaa.

Kun palkasta jää enemmän käteen, kansalaisilla on varaa säästää. Me haluamme, että säästetty raha jää Suomeen, kasvattamaan suomalaisia yrityksiä ja luomaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Meidän vaatimuksestamme pääomatulojen progressiivisuutta lisättiin jo nykyisen hallituksen toimesta. Siniset tavoittelevat tuon progression kasvattamista edelleen. Kyseessä on arvovalinta, joka saa myös maksaa. Osakesäästämisen aloittamisen tukemiseksi pienet osinkotulot listatuista pörssiyrityksistä pitää olla kokonaan verovapaita.

Me haluamme, että pieni- ja keskituloisella perheellä on todellinen mahdollisuus ja kannustin säästää. Suomi tarvitsee omistajuutta ja me haluamme lisää suomalaisia omistajia pörssiyrityksillemme ja suomalaista ajattelua niiden päätöksentekoon.

Me haluamme poistaa esteitä kansankapitalismilta. Haluamme, että mahdollisimman monessa perheessä kertyy omaisuutta myös jälkipolville jaettavaksi. Se lisää koko kansakunnan rikkautta. Erityisesti sillä vähennetään köyhyyden periytymistä.

Pääomatulojen progressio kannustaa säästämään pieniäkin pääomia, koska saatu lisätienesti on kevyesti verotettua. Kun säästämisen kerran oppii, siitä tulee helposti tapa. Pienten osinkotulojen verovapaus varmistaa, että aloittamisen kynnys on mahdollisimman pieni.

Sininen keskituloisten verokapina haluaa kiinnittää huomion siihen epäkohtaan, että duunarin ylitöitä verotetaan raskaammin kuin jo miljoonaomaisuuden keränneen lisätienestejä. Sosiaalisen nousun aito mahdollisuus on meille tärkeä arvo. Se on myös välttämättömyys Suomelle.

Minun johtamani Sininen tulevaisuus tulee työskentelemään pääomatulojen progression ja pienten osinkotulojen verovapauden puolesta.

Sininen tulevaisuus on eturyhmistä vapaa ja vastustamme puoluepolitikointia. Kuuntelemme kansalaisia yli puoluerajojen ja viemme eteenpäin kaikkia hyviä ajatuksia, joita meille ehdotetaan. Voit jättää oman ideasi täältä.

 

 

13 Responses to Pääomatulojen progressiota kasvatettava – pienet osinkotulot verovapaiksi

 1. Sininen sanoo:

  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Persut oli työväenpuolue ilman sosialismia, jo heitä äänestäessäni odotin puolueelta myös ohjelmatavoitteita jolla tuota linjaa korostetaan.

  Jostakin syystä ne minulle tärkeimmät asiat hautautuivat yleisen älämölön alle, mutta nyt näen että uudessa ryhmässä on päästy itse asiaan eli siihen mitä varten puolueita pitää perustaa.

  Tämä pääomatulojen verotus on vain yksityiskohta, mutta se on hyvin linjassa sen kuvan kanssa joka puolueesta alkaa rakentumaan. Mielestäni tämä alkaa näyttämään hyvältä.

 2. kysymys sanoo:

  Minkä suuruinen on pieni osinkotulo?

  Tämä on peruskysymys.

 3. Eikku sanoo:

  Hyvältä näyttää, kuten Sininen kirjoittikin.
  Sininen tulevaisuus laittaa näköjään ”tuulemaan”.
  Todella hyvä puolue. Nyt kun vain näkyvyyttä tulisi vielä enemmän.
  Tällaista puoluetta juuri tarvitsemme, mikä tekee eikä vaan keskity toisten haukkumiseen.

 4. Sininen sanoo:

  ”kysymys sanoo:
  10/03/2018 14:25
  Minkä suuruinen on pieni osinkotulo?

  Tämä on peruskysymys.”

  Se voisi olla sen suuruinen, että Rinteen Antin pumppu jättää lyönnin välistä, muttei aiheuta kammiovärinää.

  Summa selviää kokeilemalla.

 5. Puskasta huutelua tämä sanoo:

  Eli populistista huutelua ilman edes ehdotuksia summista millään tasolla.

  Jos kansankapitalismia oikeasti haluat ajaa, hoida osakesäästötili käytäntöön.

 6. Jonne sanoo:

  Teesi olisi edes hieman uskottavampi elleivät Sinisten nykyiset ministerit olisi olleet juuri leikkaamassa pienituloisten ostovoimaa ja säästämismahdollisuuksia mm pakkolakkikiristyksellä.

 7. Sonnimarkkinat sanoo:

  Mitä järkeä tähänkin mennessä vain 10% maksaa pääomatuloja.
  Rahastot eivät maksa Pääomatuloista veroja, yleisehyydylliset järjestöt ja sekä rikkailla on omat holding-yhtiöt.
  Sori Sampo mutta nyt olet väärässä.
  Poliitikoilla on tapana puhua asioista joita eivät ymmärrä tai johon heillä ei ole osaamista.

  Haluat karkottaa kaikki rikkaat pois suomesta. Heillä on niin paljon rahaa ettei heidän välttämättä ole pakko asua suomessa.
  Sehän on mukava kun halua karkottaa osaavat ihmiset pois suomesta kovalla verotuksella.

  Suomalaisella kateudella ei ole rajoja.
  Jos vertaamme vaikka Saksaan niin verotuksemme on siihen nähden sairas.

 8. Rakentaja sanoo:

  Pörssisäätiö on laskenut, että osinkojen verovapaus 500 euroon asti maksaisi valtiolle noin 40 miljoonaa euroa.

  Valtion olisi helppo kerätä sama summa suurimpia omistajia verottamalla.
  Suurimmat omistajat, eli sellaiset listaamattomat yhtiöt, jotka omistavat yli kymmenen prosenttia pörssiyhtiöstä, eivät maksa osinkoveroa lainkaan.

  Tähän osittain liittyy listaamattomien osakeyhtiöiden poikkeava verokohtelu.
  Listatuista ja listaamattomista osakeyhtiöistä maksettujen osinkojen täysin erilaista verokohtelua pidetään keinotekoisena.

  Ja toisaalta sijoitusrahastot, yleishyödylliset säätiöt ja ay-liikkeet eivät maksa osingoistaan lainkaan osinkoveroa.

  Nykyisin ulkomaalaiset omistavat suomalaisista pörssiyhtiöistä yli 40 prosenttia ja he maksavat osingoista sipimusten mukaisesti vain lähdeveron. Jos omistaja on rekisteröity veroparatiisiin, se ei monessa tapauksessa maksa veroa lainkaan.

  Oikein toteutettuna Ruotsin mallin mukainen osakesäästötili voisi tosiaan olla yksi asia joka myös selkiyttää piensijoittamista ja lisää sen suosiota.

 9. Sonnimarkkinat sanoo:

  Sonnimarkkinat sanoo:

  11/03/2018 10:56

  Mitä järkeä tähänkin mennessä vain 10% maksaa pääomatuloja.
  Rahastot eivät maksa Pääomatuloista veroja, yleishyödylliset järjestöt ja sekä rikkailla on omat holding-yhtiöt.
  Sori Sampo mutta nyt olet väärässä.
  Poliitikoilla on tapana puhua asioista joita eivät ymmärrä tai johon heillä ei ole osaamista.

  Haluat karkottaa kaikki rikkaat pois suomesta. Heillä on niin paljon rahaa ettei heidän välttämättä ole pakko asua suomessa.
  Sehän on mukava kun halua karkottaa osaavat ihmiset pois suomesta kovalla verotuksella.

  Suomalaisella kateudella ei ole rajoja.
  Jos vertaamme vaikka Saksaan niin verotuksemme on siihen nähden sairas.

  Korjaus

 10. Sonnimarkkinat sanoo:

  Kovan verotuksen suurin syy on liian suuri julkinen sektori verrattuna yksityiseen sektoriin tama on peruja -90 luvun lamasta jolloin päätettiin työllistää ihmisiä julkiselle sektorille mutta kun lama loppui olisi pitänyt vähentää julkista sektoria näin ei tehty nyt siitä maksetaan kovaa hintaa.

  Verratkaa vaikka suomen julkista sektoria ja Saksan julkista sektoria voitte yllättyä tuloksesta ja miettiä miksi maksamme niin paljon veroja.
  Julkista sektoria tarvitaan mutta ei näin paljon kuin nyt.
  Julkinen sektori on kuluerä koska se saa tulot verot veronmaksajilta.
  Ja jos joku sanoo, että kyllähän julkisen sektorinkin ihmiset maksavat veroja siihen voi sanoa, että se on sama kun laittaisi vettä toisesta avannosta toiseen eli jo yksityiseltä sektorilta kerätyistä veroista kerätään verot uudestaan julkisella sektorilla.

 11. Sininen sanoo:

  ”Sonnimarkkinat sanoo:
  11/03/2018 12:10
  Julkinen sektori on kuluerä koska se saa tulot verot veronmaksajilta.
  Ja jos joku sanoo, että kyllähän julkisen sektorinkin ihmiset maksavat veroja siihen voi sanoa, että se on sama kun laittaisi vettä toisesta avannosta toiseen eli jo yksityiseltä sektorilta kerätyistä veroista kerätään verot uudestaan julkisella sektorilla”

  Kommentissa on perää, mutta pitää muistaa että julkinen sektori on myös toimija joka mahdollistaa koko järjestelmän. Se luo rakenteen jossa yhteiskunta pystyy toimimaan.

  Julkisen sektorin kokoa voisi varmasti pienentää ilman että palveluita tarvitsee karsia.

 12. Jussi sanoo:

  Ehdin jo hetken erehtyä luulemaan, että äänestäisin Sinistä tulevaisuutta Pirkko Mattilan käynnistettyä selvityksen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan liittyen. Onneksi Sampo Terho julkaisi tiedon, että haluaa kiristää edelleen pääomaverojen progressiota. Mitä ihmeen järkeä tuossa on? Ammattiliitot ja säätiöt eivät maksa veroja, vaan verot sälytetään pienen vähemmistön maksettavaksi. Sinisten mielestä rikastuminen on suuri rikos. Ei saa ääntäni. Ei koskaan.

 13. kysymys sanoo:

  Säätiöt ja ammattiliitot pitää saada veronmaksun piiriin. Ilman muuta.

  On täysin vanhakantaista menneen maailman haikuja, että säätiöt ja ammattiliitot eivät maksa veroja.