Sininen tulevaisuus on Suomen uudistaja. Olemme luvanneet tämän kevään aikana julkaista ohjelmiamme ja tehdä aatteemme suomalaisille tutuksi. Julkaisemme siksi 3.3. alkaen 30 päivän ajan joka päivä uuden Sinisen aloitteen, joka tekisi Suomesta paremman paikan meille kaikille.

EU:n tulevaisuudesta keskustellaan nyt läpi Euroopan. Villejäkin visioita liittovaltiokehityksen edistämisestä on esitetty. Monet mullistavat uudistukset kuitenkin vaatisivat muutoksia EU:n perussopimuksiin.

Suomalaisilla täytyy olla sananvaltaa siihen, hyväksyvätkö he EU:n perussopimuksissa tehtyjä muutoksia. On tärkeää, että suomalaiset pääsevät ottamaan kantaa muutoksiin, joilla mahdollisesti siirretään valtaa EU-tasolle ja jotka kaventavat kansallista itsemääräämisoikeutta.

Siniset vastustavat vallansiirtoa Brysseliin. Haluamme ylläpitää itsenäisten jäsenmaiden unionia. Edellytämme siksi, että vallansiirrolla ja kansallisen itsemääräämisoikeuden rajoittamisella täytyy olla kansalaisten antama hyväksyntä. Näin ollen Sinisten linja on, että mahdollisilla tulevilla perussopimusmuutoksilla on oltava suomalaisten tuki, jota mitataan neuvoa-antavalla kansanäänestyksellä.

Kansanäänestykset edistäisivät EU:sta ja sen tulevaisuudesta käytävää kansalaiskeskustelua ja järjestelmän syvällisempää ymmärtämistä. Suomi on kansanvalta ja myös EU-jäsenyytemme on perustuttava tälle. Sinisten mielestä EU kaipaa lisää avoimuutta ja demokratiaa – tätä edistääksemme ehdotimme sunnuntaina myös, että jatkossa Suomen komissaarivalinnasta päätettäisiin eduskunnassa.

Mm. Tanskassa, Irlannissa ja Ranskassa on järjestetty kansanäänestyksiä perussopimusmuutoksista. Irlanti kuuluisasti torjui ensin Lissabonin sopimuksen vuonna 2008, mutta hyväksyi sen seuraavana vuonna muutamin muutoksin.

Suomen hallitusohjelma linjaa, ettei Suomi tällä vaalikaudella kannata EU:n perussopimusten avaamista. Se on hyvä linjaus, mutta saattaa muuttua tulevien hallitusten myötä. EU ei voi selvitä, jos sillä ei ole kansalaisten tukea. Tämä tuli selväksi Brexit-äänestyksessä.

Sininen tulevaisuus on eturyhmistä vapaa ja vastustamme puoluepolitikointia. Kuuntelemme kansalaisia yli puoluerajojen ja viemme eteenpäin kaikkia hyviä ajatuksia, joita meille ehdotetaan. Voit jättää oman ideasi täältä.

 

6 Responses to EU:n perussopimusten muutokset hyväksyttävä kansanäänestyksellä

 1. sinipersu sanoo:

  Aika persuilulta kyllä kuulostaa jälleen. Toivottavasti Sinisissä aloitteissa on jotain uutta, eikä Perussuomalaisten vanhojen teemojen kierrättämistä.

 2. kysyn vaan sanoo:

  EU:lla ei alun alkaenkaan ole ollut pahemmin kansan tukea.

  Nykyinen EU pitäisi purkaa kokonaan.

  Hatunnosto briteille, jotka ovat lähtemässä EU:sta.

  Siniset eivät kai rohkene kannattaa Suomen EU-eroa?

 3. Sininen sanoo:

  ”sinipersu sanoo:
  07/03/2018 02:47
  Aika persuilulta kyllä kuulostaa jälleen. Toivottavasti Sinisissä aloitteissa on jotain uutta, eikä Perussuomalaisten vanhojen teemojen kierrättämistä.”

  Kukahan persuille keksi ne teemat?

 4. Debbie sanoo:

  Sampo Terho, thank you ever so for you post.Much thanks again.best custom essay

 5. Ode sanoo:

  Hyviä ideoita.. Teidän on aloitettava voimakkaampi ulostulo, koska iso osa kansasta ei ymmärrä näitä keskusteluja, eikä luota pelkkiin puheisiin. Osaa ei edes kiinnosta ja siksi heille pitää maalata tulevaisuuden näkemys ja kuinka julma se voi olla, sekä mikä on ennalta ehkäisevä ratkaisu. He haluavat tietää miten se vaikuttaa heidän omaan elämään. Monia ei kiinnosta, kuin oma napa ja se on valitettavasti karu totuus. Kansalaisaloitteet joidenkin puolueiden toimesta on aika tehokas tapa kommunikoida.

 6. Ode sanoo:

  Eduskunta vaalit tulee olemaan, kuten presidentinvaalit. Väyrysen ja Huhtasaaren kesken jaettiin äänet ja miten kävi.. Unelma demareille, vihreille, vasemmistolle jne jne on persujen ja sinisten keskinäinen riitely. Te olette nähneet läheltä Eu:n diktatuurin ja sen tuoma kokemus olis hyvä tuoda esiin niin, että kansa ymmärtää. Kansan seassa esim sote on todella epäselvä asia ja se vie valitettavasti pisteitä. Miten kumoatte mielenlinnakkeet kuten yksityiset ulkomaiset lääkefirmat ja ulkomaiset hallintarekisterit, joihin kuuluu omaisuuden piilottaminen. Some ja media tuo näitä outoja väitteitä esille ja kukaan ei tiedä mitä äänestää. Paitsi sitä joka tarjoaa järkevää ratkaisua, kuten euro eroa tai jotain tosi erikoista. Miksi ei yksinkertaisteta kaikkea? Persujen kanssa kannattaa solmia jonkilainen julkinen ”yhteisymmärrys” ja mahdollisimman nopeasti..