Satavuotiaan Suomen juhlavuosi on päättymässä. Se oli myös Sinisten syntymävuosi.

Viime viikonloppuna Sininen tulevaisuus piti perustavan puoluekokouksensa Tampereella. Kokouksen yhteishenki oli loistava. Meillä on nyt kentän valitsema johto, puoluehallitus, puoluevaltuusto ja valtakunnallisesti kattava piirijärjestöjen verkosto. Kiitän vielä kaikkia saamastani luottamuksesta johtaa uudistusmielistä puoluettamme!

Puolueen perustamisvaihe on nyt ohi ja seuraavaksi on tehtävä puolue ja sen linja suomalaisille tutuksi. Olemme nyt aloittaneet periaateohjelmamme pohjalta laajamittaisen ohjelmatyön. Suomalaiset ovat kyllästyneitä puoluepolitikointiin. Tarvitaan rohkeita, uskottavia vastauksia aikamme ongelmien ratkaisemiseksi. Muutos on väistämätöntä, mutta uudistumisen täytyy tapahtua inhimillisesti.

Siniset on Suomen uudistaja, Suomen rakentaja ja Suomen turva. Puolueemme tehtävänä on ennen kaikkea olla muutosvoima. Me emme ole minkään edunvalvontajärjestön poliittinen siipi. Koska olemme etujärjestöistä vapaita, voimme vanhoja puolueita paremmin esittää ongelmiin selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia.

Haluamme yhteiskunnan, joka kannustaa työhön ja yrittämiseen, toisista välittämiseen sekä turvaa toimeentulon jokaiselle kansalaiselle. Luotamme suomalaiseen ihmiseen. Hyvinvointi syntyy tavallisten ihmisen hyvistä teoista. Yhteiskunnan on kannustettava ja tuettava ihmistä kehittämään itseään ja tekemään hyvää yhteisölleen. Jokaiselle suomalaiselle on annettava tilaisuus toteuttaa kykyjään ja olla yhteiskunnan osa.

Sininen linja on siis ihmisyyden aate, joka hylkää etujärjestöajattelun, valtapelit ja puoluepolitikoinnin.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille puoluekannasta riippumatta!

 

33 Responses to Hyvää joulua ja Sinistä uutta vuotta!

 1. ... sanoo:

  Painu helvettiin kansanpetturi.

 2. Kivennapa sanoo:

  Mies, joka pettää hyvän ystävänsä, jonka ansiosta on edennyt urallaan, on sellainen mätäpaise, etteivät sanat riitä kertomaan. Sen lisäksi petit ne lukemattomat äänestäjäsi, joita huijasit samaan tapaan kuin Jussi Halla-ahoa. Luottamuksesi on täysi nolla. Onneksesi ei olla entisajan tukkisavotalla, valehteleva huijari. Aiotko koskaan pyytää anteeksi, Jussi Halla-aholta?

 3. Tor-Erik sanoo:

  God jul på dig själv även om ni smurfar inte har någon ljus framtid i politiken och talar inte för folket.

 4. Sinikka sanoo:

  Hyvää Joulua sullekin, Sampo!

 5. Halla-ahon tukija sanoo:

  Sampo on nyt sinisten nokkamies

  Miksi vastustit seksuaalirikosten rangaistusten koventamista? Mikset anna Soinille potkuja, EU:n edessä rähmällään päästi 32 000 laitonta Haaparannasta Suomeen haahuilemaan, ei niitä koskaan täältä pois saada. Nyt Soini hakee miljardirahat matuihin vaikka pitkospuiden päästä, missä Soini siellä ongelma

  Kannatuksesta, Halla-aho Ylessä 16.12.2017 ”Sinisten nokkamiehet ovat meille vinoilleen julkisuudessa, että mitä me teemme kannatuksella, kun ei ole hallituskelpoisuutta. Ihan yhtä hyvin voisi kysyä, että mitä he tekevät hallituskelpoisuudella, kun ei ole kannatusta”

  Kun Googleen kirjoittaa
  Sinisten tulevaisuus ei näytä suklaiselta

  niin Google korjaa
  Sinisten tulevaisuus ei näytä suomalaiselta

  Googlaa
  Halla-aho haluaisi lisää tukea afrikkalaisten tyttöjen koulutukseen
  Halla-aho: Eurooppa-linnoitusta on puolustettava
  Ykkösaamu la 16.12.2017
  Katkeroitunut Timo Soini antaa silloin tällöin lausuntoja nykyisestä tilastaan

  Sinisten taru ei ole pitkä. Me keskitymme kansallismieliseen politiikkaamme
  Tapani Ruokasen haastattelussa Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari

  ei halua koventaa seksuaalirikosten rangaistuksia – vastusti perussuomalaisten esitystä vasemmiston kanssa

 6. viisio sanoo:

  Kollaa kestää!
  Kollaan hengessä eteenpäin!

 7. petteri sanoo:

  Uuvatit ovat pahimman luokan luopioita. Äänestin sinua terho viime vaaleissa, mutta en koskaan enää. Aivan sama mitä politiikkaa teette, olet silti ikuinen takinkääntäjä ja petturi. Erityisesti sinun ja Elon esiintymisistä tulee myötähäpeä nykyään.

 8. Timppa sanoo:

  Lämpimät onnittelut sinulle johtoasemasta Hommaforumin äänestyksessä vuoden 2017 Juudakseksi!

  Äänestin sinua mainostettuasi itseäsi Hommassa. Mahdatkohan kehdata mainostaa itseäsi enää Hommassa?

 9. Huhhuh sanoo:

  Ihan uskomatonta kommentointia. Annatte perussuomalaisista armottoman karun kuvan. Kannattaako?

  Osa sinisten kannattajista aikoo äänestää Huhtasaarta presidentinvaaleissa. Tyhjänpäiväinen katkeruus karkoittaa noita äänestäjiä. Kuitenkin näissä vaaleissa tarvitaan kaikki tuki pääsyyn toiselle kierrokselle.

  Hiukan joulumieltä!

 10. Sininen sanoo:

  ”Huhhuh”, ainakaan minulle Huhtasaari ei ole edes vaihtoehto vaan enemmänkin huono vitsi.

 11. Sininen sanoo:

  Tsemppiä Sinisille, kyllä Suomesta löytyy kysyntää puolueelle joka uudistaa isänmaata eikä vain maalaa itseään nurkkaan rotuoppiin pohjautuvalla kansallismielisyydellään.

  Halla-aholaisten kommentointi kertoo kaiken oleellisen aatteen kannattajista, pahoinvointi paistaa läpi.

 12. Halla-ahon tukija sanoo:

  Sininen: Halla-aholaisten kommentointi kertoo kaiken oleellisen aatteen kannattajista, pahoinvointi paistaa läpi

  Vastaus: Totta muuten, mutta ei kaikkea oleellista. Sampo-petos nyt tietenkin kuuluu Sampo-palstalle, koska se on niin ylitsepääsemätön (Jussi Niinistön omakustannetyyppinen kirja Suomalaisia Vapaustaistelijoita, 2003, on kädessäni, JNiinistö ja Sampo eivät kuulu tähän lajityyppiin (genreen), ei alimmaiselle tikapuulle)

  Sampo-petos purkautuu ajallaan, enemmän vasta noin 473 vuorokauden päästä, jos vaalit pidetään suunnitellusti tai kesäkuussa 2018, jos Sipilä erotetaan Soten takia

  Sinisten puoluekokouksen

  provokaatioina voidaan pitää Soinin hovin valintaa, eli käsimerkkiasiantuntija-opiskelija Elovaaran ja aggressiivisen tarinatuuba-tyyppisen Torvisen valintaa johtopaikoille, molemmat kummisetä Soinin hovia, Elovaara on Soinin ex-sihteeri ja Torvinen Soinin vallanhimon tuote, jolle Soini järjesti eduskuntapaikan siirtämällä tieltä pois Mäntylän radikalisaation estämisen asiantuntijaksi Euroopan neuvostoon, mikä asiantuntija: googlaa

  Mäntylä katosi omiltaankin värjäsi hiuksensa
  Mäntylä rakastui: miehellä rikostausta ja ulosottokierre

  Äänestäjien näkemykset käyvät parhaiten yhteen Laura Huhtasaaren kanssa

  Laittomasti maassa olevien määrä uhkaa paisua keväällä Halla-aho: Kehitys sama kuin Ruotsissa

  Pakolaisvyöry Ruotsiin jatkuu nyt tulevat syksyllä 2015 saapuneiden omaiset

  ti 9.1. klo 21.00 Yle TV1 Laura Huhtasaari
  ti 16.1.2018 klo 20 MTV Presidenttitentti: Laura Huhtasaari

 13. Sininen sanoo:

  Halla-ahon tukija,

  Pitäisikö katsella vähän omankin huutosakkinne suuntaan? Ymmärrän halla-aholaisten kitkeryyden siitä ettei puoluekokouksen täyskäsi (koko puheenjohtajisto nuiville) riittänyt viemään ryhmä rämää hallitukseen, mutta totuus on se minkä SU on myöntänyt sivuillaan. Petteri Orpon johtama kokoomus ei halunnut ottaa maineriskiä hyväksymällä Halla-ahon johtamaa peruspuoluetta hallitukseen.

  Matti Torvinen tuli eduskuntaan kun Mäntylä siirtyi muihin tehtäviin, ja mies teki kovan jalkatyön keräämällä n. 20 prosenttia kaikista kannattajakorteista. Politiikka on intohimoa, ja sitä Torvisella on vaikka muille jakaa. Tuossa valinta osui kohdilleen, kyllä jäsenistöllä oli järki päässä puoluesihteerin valinnassa.

  Sampo Terho on erittäin kyvykäs ja monipuolinen yleispoliitikko, riittävän monialainen puoluejohtajaksi. Pidän valintaa erinomaisena, ja näen että politiikkaa seuraava yleisö näkee aikanaan miehen kyvykkyyden ja puolueen kannatus alkaa pikku hiljaa vahvistumaan.

  Tiina Elovaarassa Sinisillä on vahva naisosaaja, poliitikko joka ajattelee sydämellään. Edustava, taitava ja asialleen omistautuva poliitikko. Tiinalla on edellytyksiä vaikka mihin.

 14. Huhhuh sanoo:

  Katselette tilannetta kovin mustavalkoisesti. Puoluerakenteista piittaamattomana äänestäjänä en ymmärrä sinisten ja perussuomalaisten keskinäistä katkeruutta ja ilkeitä kommentteja puolin ja toisin. Yhteisestä ajasta on vain puoli vuotta ja yhteisiä teemoja, joihin muut puolueet eivät uskalla kajota, on monia. Minua alkaa nukkuvien puolue kutsua, jos päädyn siihen, että näissä kahdessa ryhmässä on liikaa katkerankaheleita aktiiveja.

 15. Sininen sanoo:

  Huhhuh,

  ei pidä unohtaa mistä politiikassa on pohjimmiltaan kyse. Politiikka on yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttamista ja pyrkimys päästä toimeenpaneviin elimiin on kovaa. Pidän hyvin inhimillisenä sitä että puolueen jakautuminen kiihdyttää edelleen tunteita, mutta tottakai poliitikoilla tulee olla niin paljon paineensietokykyä ettei pari terästettyä glögitotia pikkujoulujuhlassa saa ketään repimään pelihousujaan ja toimimaan tökerösti.

 16. viisio sanoo:

  Ihmetyttää kyllä kovasti tämä perussuomalaisiin jääneiden touhu ja melskaus täällä sinisten palstalla.
  Eikä anna kovin kummoista kuvaa perussuomalaisiin jääneiden henkisestä tasosta.

  Perussuomalaisten linja on nykyään varsin epäselvä.

  Sinisten linja ei vielä ole oikein kunnolla timantisoitunut sekään.

 17. Halla-ahon tukija sanoo:

  viisio: Ihmetyttää kyllä kovasti tämä perussuomalaisiin jääneiden touhu ja melskaus täällä sinisten palstalla

  Vastaus: ei pitäisi olla SINISTEN palsta vaan SAMPON PALSTA

  Moni on äänestänyt Sampoa, mutta ei siis tätä sinisten nokkamiestä, tämä on keskustelun tausta, ei puolue sinänsä

  Sekin keskustelu laantuu 472 päivän päästä, jos vaalit ovat sovitusti

  Soinistit ovat nyt puolueessa, Soini osoittautui kuitenkin vain suunsoittajaksi,

  tästähän seuraa tunnettu lause,
  sitä saa, mitä pilaa, kun valtaa saa, Soini

 18. Huhhuh sanoo:

  Miten käy tärkeiden teemojen perussuomalaisten ja sinisten jymöhtäessä vihollisiksi?

  Eikö EU-kriittisyyden esiin tuominen, maahanmuuton haittojen ja todellisen hinnan julkistaminen sekä pakkoruotsin purkaminen ansaitsisi kaiken huomion?

 19. Huhhuh sanoo:

  Näin tulevaisuushakuisesti Huhtasaari puolueen hajoamisesta lehdessä heti tuoreeltaan:

  Onko haava syvä?
  ”On se.”
  ”Mutta vahvuuteni on se, että palaudun nopeasti.”
  KOLME päivää ennen perussuomalaisten puoluekokousta Jyväskylässä Huhtasaari oli silloisen puoluetoverinsa Simon Elon kanssa Israelissa. Nyt Elo johtaa perussuomalaisista irronnutta Uusi vaihtoehto -ryhmää.
  Mitä Huhtasaari ajattelee vanhoista puoluekavereista nyt?
  ”Yhtäkkiä Simonille ei enää Halla-aho käy. Ei se silti poista Simonin vahvuuksia, mitä hänellä on.”

 20. Sininen sanoo:

  Halla-ahon tukija,

  äänestäjillä on oikeus arvostella ehdokastaan, mutta edustajan tulee kaikesta huolimatta muistaa että edustuksellisessa demokratiassa vastuu päätöksistä on loppukädessä edustajalla. Verbaalisesta palautteesta huolimatta oikea palaute tulee äänestyspäivänä, ja siinä kohden jopa kaikkein äänekkäimmillä ja viiltävimmilläkin arvostelijoilla on yhtä painava ääni kuin maan hiljaisimmalla.
  Hallituspuolueet ovat aina saaneet viiltävää kritiikkiä oppositiosta, se ei muutu koskaan. Henkilökohtaisuuksiin menevä ”kritiikki” on kuitenkin ala-arvoista ja kertoo enemmän loukkaajasta kuin kohteesta.

 21. Sininen sanoo:

  ”Miten käy tärkeiden teemojen perussuomalaisten ja sinisten jymöhtäessä vihollisiksi?”

  Huhhuh,

  en ole asiasta kovin huolissani. Uskon että niissä asioissa joissa teemat ovat yhteisiä ja tulokulma asiaan yhtäläinen, yhteistyö lienee täysin mahdollista.

  Hallitus-oppositioasetelma tietenkin vaikuttaa asioihin jatkossakin niin, että hallitusvastuussa ei ole mahdollista aina yhtä lennokkaisiin irtiottoihin ja julistuksiin kuin oppositiossa.

 22. Sininen sanoo:

  Halla-ahon tukija,

  Joillekin Sinisten vastustaminen perustuu ajatukseen siitä että ryhmä vei mennessään vallan.

  Näin kävikin, onneksi. Työllisyys kasvaa ja Suomi on hyvässä talouskasvussa. Ilman ryhmän irtaantumista halla-aholaisista, kaikki olisi voitu riskeerata.

  Tämä oli isänmaan etu.

 23. Huhhuh sanoo:

  Miettikää tuttujen avioeroja. Kumpia pidätte fiksuina, niitä jotka toteavat, että nyt kasvettiin eri suuntiin ja halutaan eri asioita – kaikkea hyvää exälle, vai niitä, jotka yhä uudelleen haluavat jakaa katkerat muistot exästä ja toivovat hänelle ansaitsemaansa surkeutta?

 24. Halla-ahon tukija sanoo:

  Kyllä, mutta ei tämä ikuisesti jatku, 471 päivää enintään, ei tätä blogiakaan sitten enää ole, kun ei ole agendaa

  Politiikkaan kuuluu petoksen aika,
  on aina kuulunut, jo muinaiset roomalaiset jne. (Antonius petti Octavianuksen Egyptissä ja alkoi muhinoida, Kleopatran kanssa) …

  Politiikkaan kuuluu myös laskun maksun aika

  (Sen jälkeen Octavianus Augustus raahasi obeliskin Roomaan asti juhliakseen maksua, joka vääjäämättä tuli, rakennelmassa oli kello mukana alunperin)

  Nyt kello tietenkin näyttää aikaa 471 päivää, vaaleihin, sinisten nokkamiesten laskun maksu erääntyy

  Googlaa

  obelisco di Montecitorio

 25. Huhhuh sanoo:

  Presidentinvaaleihin on kuukausi.

  Sinisillä ei ole omaa ehdokasta mutta perussuomalaisilla on. Juuri nyt kannattaisi Huhtasaaren kannattajien kaivaa itsestään se aikuinen, joka ei jää kiinni menneeseen, sillä katkeruus karkottaa äänestäjät.

 26. Sininen sanoo:

  ”Presidentinvaaleihin on kuukausi.

  Sinisillä ei ole omaa ehdokasta mutta perussuomalaisilla on. Juuri nyt kannattaisi Huhtasaaren kannattajien kaivaa itsestään se aikuinen, joka ei jää kiinni menneeseen, sillä katkeruus karkottaa äänestäjät.”

  Huhhuh,

  sulla on fiksu lähestymiskulma asiaan, riitely ei edistä mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä siellä missä yhteistyölle olisi edellytyksiä. Mulle kuitenkin oli viimeinen niitti se, kun kuulin Terhon puhuvan kuinka persuihin jäänyt ryhmä oli koko hallitustaipaleen ajan poikkiteloin kaikkeen mitä hallitusyhteistyöllä yritettiin tehdä.

  Puolue voi joko mennä hallitukseen ajamaan sovittuja asioita, tai jäädä oppositioon huutelemaan iskulauseitaan. Nykypersut eivät halunneet tehdä mitään toimia taloutemme parantamiseksi, heille oli tärkeää vain turvapaikanhakijoiden syyllistäminen ja epäinhimillinen kohtelu. Sanon suoraan ettei tuollaisesta ryhmästä löydy minun presidenttiäni.

 27. Sininen sanoo:

  ”Kyllä, mutta ei tämä ikuisesti jatku, 471 päivää enintään, ei tätä blogiakaan sitten enää ole, kun ei ole agendaa

  Politiikkaan kuuluu petoksen aika,
  on aina kuulunut, jo muinaiset roomalaiset jne. (Antonius petti Octavianuksen Egyptissä ja alkoi muhinoida, Kleopatran kanssa) …

  Politiikkaan kuuluu myös laskun maksun aika

  (Sen jälkeen Octavianus Augustus raahasi obeliskin Roomaan asti juhliakseen maksua, joka vääjäämättä tuli, rakennelmassa oli kello mukana alunperin)

  Nyt kello tietenkin näyttää aikaa 471 päivää, vaaleihin, sinisten nokkamiesten laskun maksu erääntyy

  Googlaa

  obelisco di Montecitorio”

  Halla-ahon tukija,

  mielestäni asetat nyt omaan turhamaisuuteesi perustuvan harmituksesi isomman asian, kansakunnan talouden ja työllisyyden edelle.

  Hallitus on tehnyt päätöksiä joilla on merkitystä talouden kannalta, ja vieläpä silloin kun persuihin jääneet edustajat yrittivät kampittaa hallitusta. Voisi perustellusti sanoa että hyviä päätöksiä tehtiin nykypersuista huolimatta.

 28. Huhhuh sanoo:

  Mitä voi valtapopulismiin kyllästynyt äänestäjä tehdä kuukauden päästä vaalipäivänä?
  A) Äänestää Huhtasaarta
  B) Äänestää Väyrystä
  C) Jäädä kotiin
  D) ?

  Onko vaihtoehtoa D?

 29. Sininen sanoo:

  Huhhuh: Mitä voi valtapopulismiin kyllästynyt äänestäjä tehdä kuukauden päästä vaalipäivänä?
  A) Äänestää Huhtasaarta
  B) Äänestää Väyrystä
  C) Jäädä kotiin
  D) ?

  Onko vaihtoehtoa D?

  Huhhuh,

  Presidentti vastaa ulko- ja turvaallisuuspolitiikasta, hänen ei ole hyväksi elää omassa keinotekoisessa maailmassaan.

  Eduskuntaan mahtuu hakkaraisia ja huhtasaaria, mutta presidentiltä puuttuu ympäriltään ne muut jotka vievät laivaa oikeaan suuntaan jos oma ymmärrys on vaillinnainen.

 30. Huhhuh sanoo:

  D on siis ääni valtapopulismille?

 31. Sininen omena sanoo:

  Palaan tähän vanhaan juttuun, kun vasta nyt uskalletaan kritisoida Hurmetta. Näin Hämeen-Anttila tänään hesarissa:

  Hurmeen junttipuhe lienee ollut tähdätty liiallista suomenkielistä kansallisuusmielisyyttä vastaan, mutta ylimielisyydessään heitto oli huonosti harkittu.

  Useimmat suomalaiset, joille ruotsin puhuminen tai ymmärtäminen on vaikeaa, eivät suinkaan ole kansalliskiihkoisia fennomaaneja, vaan aivan tavallisia ihmisiä, joiden elämässä ruotsi ei vain näyttele mitään roolia ja joille laaja kielitaito ei ole itsestäänselvyys.

  Ja tietysti on myös niitä, jotka seuraisivat englannin-, saksan- tai ranskankielistä puhetta vaivattomammin kuin ruotsinkielistä eikä heidänkään julistamisensa junteiksi tunnu oikein luontevalta. Nykyään ikkunoita voi avata suoraankin Eurooppaan eikä kaiken tarvitse enää kulkea entisen emämaan kautta.

 32. viisio sanoo:

  Hämeen-Anttilakaan ei kuitenkaan rohkene suoraan sanomaan, että pakkoruotsissa ei ole mitään mieltä, että pakkoruotsista pitäisi luopua.
  Mutta hyvin kuitenkin ilmaistu, että ”Nykyään ikkunoita voi avata suoraankin Eurooppaan eikä kaiken tarvitse enää kulkea entisen emämaan kautta.”

  Harva suomenkielinen on enää nykyään minkäänlaisissa tekemisissä Ruotsin tai ruotsalaisuuden kanssa.

 33. Sininen sanoo:

  Ymmärtäisin jos Itävallassa tai jossain muualla ruotsia täysin taitamattomassa maassa haluttaisiin kouluttaa vientiteollisuuden tarpeisiin muutama ruotsinkieltä taitava ihminen, mutta meillä on tuohon tehtävään 5 prosenttia kansasta. Luulisi riittävän.