Puolueen tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi. Tavoitteenamme on, että jokaisella yksilöllä yli sukupolvien on tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää itseään, ympäristöään ja yhteiskuntaa. Haluamme yhteiskunnan joka kannustaa työhön ja yrittämiseen, toisista välittämiseen sekä turvaa toimeentulon jokaiselle kansalaiselle.

Luotamme suomalaiseen ihmiseen ja hänen kykyynsä kantaa vastuuta ja nauttia vapautta. Hyvinvointi syntyy ihmisen hyvistä teoista yhteisöään, läheisiään ja itseään kohtaan. Yhteiskunnan on tuettava ja kannustettava ihmistä kehittämään itseään ja tekemään hyvää. Vain tätä kautta myös yhteiskunta ja hyvinvointi kehittyvät. Jokaiselle suomalaiselle on annettava tilaisuus toteuttaa kykyjään, oikeus yrittää ja mahdollisuus myös uuteen alkuun.

Kunnioitamme kotien itsenäisyyttä ja perhearvoja, koska kodeissa rakennetaan yksilön ja yhteiskunnan kehityksen perusta. Emme ole minkään edunvalvontajärjestön poliittinen siipi, emmekä sitoudu perinteiseen eturyhmäajatteluun. Ainoa eturyhmämme on Suomen kansa. Puolustamme arvojemme pohjalta kaikkien suomalaisten hyvää elämää. Arvojamme ovat rehellisyys, ahkeruus ja isänmaallisuus. Kunnioitamme ja edistämme uudistusmielisyyttä, käytännönläheisyyttä ja lähimmäisenrakkautta.

Maamme runsaita luonnonvaroja on käytettävä kestävällä tavalla suomalaisten itsensä hyväksi. Haluamme turvata Suomen talouden ja työpaikat sekä helpottaa yrittämisen mahdollisuuksia. Olemme puolue, joka esittää selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia ja uudistaa Suomea inhimillisesti. Emme rakenna vastakkainasetteluja vaan ratkaisuja.

Puolue tukee kansanvaltaista päätöksentekoa. Haluamme edistää kansalaisten osallistumista yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja turvata suomalaisen oikeusvaltion. Päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä niitä, joita ne koskevat.

Suomen tulee olla kansainvälisesti vaikuttava, kansalaistensa etua puolustava maa. Katsomme, että suomalaisten hyvinvointi edellyttää osallistumista maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseen. Uskomme, että valtioiden tulee olla itsenäisiä toimijoita kansainvälisessä maailmassa.

Edistämme Suomen ainutlaatuisuutta ja ylläpidämme suomalaista itsetuntoa. Suomalaisuus ei ole sulkeutunutta, vaan jokaisesta, joka haluaa osallistua suomalaisen sivistyksen ja hyvinvoinnin rakentamiseen, voi tulla suomalainen. Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta.

Olemme lämminhenkinen poliittinen koti kaikille suomalaisille, jotka jakavat nämä arvot ja periaatteet. Rakennamme yhdessä toivoa, tuloksia ja tulevaisuudenuskoa ja turvaamme Suomen, joka on ihmiselle hyvä.

 

49 Responses to Sinisen tulevaisuuden periaateohjelma

 1. korhonen Heimo sanoo:

  Missä teidän toimistonne on haluan liittyä mukaan puolueeseen, viime vaaleissa äänestin sampo terhoa ! H:ki 00260

 2. Ari Ojala sanoo:

  Miten Euroopan unioni. Vieläkö ero on tavoitteena vai vaatiiko hillotolppa sokeaa alamaisuutta Brysselille?

 3. Torvi sanoo:

  Miten eroaa demareista, tai kepusta tai ööö keskustasta. Mites luonnosta ei huolta sitten kanneta vai?

 4. Samzys sanoo:

  Suurinta kannatuksenne on Kepun ja Kokoomuksen äänestäjissä. Luonnollisesti, koska toimitte heidän alamaisuudessaan. Vaihtavatko nuo tukijat puoluetta äänestäessään seuraavan kerran, onkin jo toinen juttu….

 5. Joku Toinen sanoo:

  Heh heh. Uskoo ken haluaa.

 6. Timu H. Tolppa sanoo:

  Olin ihan liekeissä kirjoitet eikun luettuani tämän upean periaateohjelman. Enää ei puutukaan kuin itse puolue ja sen äänestäjät. Muuten on tosi bueno.

 7. Kalevi sanoo:

  ”Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta.”

  Hyväksytte omien puoluetoverien selkäänpuukotuksen ja mustamaalaamisen, sekä äänestäjien huijaamisen, joten valehtelette avoimesti tässäkin.

 8. PS-äänestäjä sanoo:

  Sampo kyllähän tiedät, että palkkatyö on loppu, väestönkasvu hiukan kiihtyy Afrikassa koko ajan siis voimistuu, sossu ei riitä kasvavalle muslimiväestölle, jolle ei koskaan löydy työtä,

  nyt pitäisi konkretisoida, muuten puolueohjelmaksi olisi voitu ottaa myös Honkajoen rukous tuntemattomasta, siinä on enemmän ytyä

  ”Suomalaisuus ei ole sulkeutunutta, vaan jokaisesta, joka haluaa osallistua suomalaisen sivistyksen ja hyvinvoinnin rakentamiseen, voi tulla suomalainen”

  Tätä lausetta on varmaan hiottu eniten tekstissä.

  ehdotan muotoa:

  jokainen, joka kokee olevansa kaltoin kohdeltu ja osaa salasana asylum on otettava sossuun, paitsi jos kuuluu alkuperäisväestöön suomalaisiin, niistä ei ole niin väliä

  Nyt on vain niin Sampo, että Suomeen ei tarvita neljättä tyhjänpäiväisyyspuoluetta kuten tiedät että EU:ssa ei ole maalaisliittoja ja sellainen kolmas puolue täällä jo on ja turhana, kaksi riittäisi

  kolmannen on oltava muutospuolue kuten Halla-ahon puolue

 9. Tempo Sarho sanoo:

  Te ootte niiiiin förbi, vain te luopiot ette itse sitä näe, pai pai….
  Millä saan niljakkaan tunteen kädestäni pois joka tuli kätellessämme Paviljongissa ?? Vieläkin puistattaa….

 10. hh sanoo:

  Että nyt te suvaitsette luottaa suomalaiseen ihmiseen ..? Viimeksi ei kelvannut, jätitte kansan yksin!

  Eikö ole teidän asianne pyytää luottamista meiltä, äänestäjiltä, miten on? Sampo?

 11. Aarne-Wiljami sanoo:

  Puolueen kannatus punnitaan onneksi vaaleissa, olitte nyt hallituksessa millä mandaatilla hyvänsä 🙂

 12. Joku Toinen sanoo:

  PS-äänestäjä: Tarkoitat ehkä että ”kasvavalle muslimiväestölle, joka ei halua tehdä työtä”

  Miksi tehdä työtä, jos typerät dhimmit tekevät sen puolestasi?

 13. Jan sanoo:

  Miten te eroatte keskustasta tai kokoomuksesta? Olisitte loikanneet näihin puolueisiin.

  Muuten, et ole vieläkään vastannut, miksi Tony Halme kelpasi Soinilaisille ehdokkaaksi vuonna 2003, vaikka puhui Somalien turpiin vetämisestä.

 14. Teologian Vinsentti sanoo:

  Käsittämätöntä tuubaa. Ensin luin, että kuin Kokoomus, mutta myös SDP, hiukan Keskustaa.Isänmaallisuudella ei mitään tekemistä tämän kanssa. Tämä on niin sääli, että.Miten jatko Suomalaisuuden Liitossa? Ehkä eroan siitä, koska ARVOPOHJA on nyt koetuksella.On kyllä tosi pettynyt fiilis.

 15. Reima Kultalahti sanoo:

  Hienoa että isänmaanpetturit lähti puolueesta, sampokin oli mies mutta soini teki hänestä luuserin ja oman marionettinsä, yksikään diktaattori ei ole kestänyt demokratian voittoa historiassa ei siis Soinikaan, kun oma marionetti ei voittanut pitää yrittää kaaosta ja perustaa oma porukka, alaarvoisia äänestäjien pettureita koko Soinin porukka, mutta sen jo tiesinkin.

 16. Tapioc sanoo:

  Etusivun seurustelu-upseerikuvan vois vaihtaa klonkun kuvaan 😂

 17. Eräs äänestäjä sanoo:

  ”Edistämme Suomen ainutlaatuisuutta ja ylläpidämme suomalaista itsetuntoa. Suomalaisuus ei ole sulkeutunutta, vaan jokaisesta, joka haluaa osallistua suomalaisen sivistyksen ja hyvinvoinnin rakentamiseen, voi tulla suomalainen. Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta.”

  Tämä kuulostaa minusta erittäin hyvältä. Ystävissäni on niin maahanmuuttajia kuin seksuaalivähemmistöön kuuluvia, sivareita ja eriuskoisia. Minulle merkitsee paljon se, ettei poliittinen viiteryhmäni loukkaa heitä. Odotan niitä konkreettisia ohjelmakohtia.

 18. Ulla sanoo:

  Eräs äänestäjä tässä edellä taitaa olla Sampo itse.

 19. Pasi A. sanoo:

  Hieno ohjelma, hyviä asioita. Vennamolaisuuden ja Soinismin jatke. Kannattajakortti lähti jo!

 20. Johnny S. sanoo:

  Sorry Sampo, mutta se teidän sininen juna lähti jo ja suistui raiteiltaan..eikä luuseri-vuoroille oikein ole tilausta. Sinulla on pari vuotta aikaa etsiä uusia hommia koska kansanedustajan duunit on loppu. Tietysti jos Keskusta ja Kokoomus haluaa kunnon lipojia joukkoonsa niin siellä voi eduskunta-avustajan paikan joku teistä löytää. Teidän porukka on oikeasti niin halveksittua läpi koko Suomenmaan että kannattajakortit ovat kiven alla ja puolueen rekisteröinti haaveet erittäin ison kiven alla. Lämmintä kesää kaikesta paskasta huolimatta ja nauttikaahan kuumista löylyistä. Syksyllä kuitenkin vetää poskia lommolleen…

 21. Pate Mustalahti sanoo:

  ”Puolueen tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi”.

  Muutosvoima? Olette ottaneet kahden vuoden aikana 40 000 arabimiestä nauttimaan ilmaiseksi suomalaisten veronmaksajien kustantamaa hyvinvointia, ja samalla tämä on heikentänyt maamme turvallisuutta. Ja olette perustelleet tätä ”oikeudenmukaisuudella”.

  Annas mä annan vinkin miten ST parantaa suomalaisten hyvinvointia, turvallusuutta ja oikeudenmukaisuutta. Se tapahtuu kun lopetatte poliittisen toiminnan kokonaan.

 22. Röllinaama sanoo:

  Siis ihan oikeasti olette puoluetta perustamassa? Miten aiotte erottua eduksenne samansuuruisesta kannatuksesta nauttivista kilpailevista puolueista, kuten Eläinoikeuspuolue, Feministipuolue ja Liberaalipuolue?

 23. Eetu sanoo:

  Mielenkiintoista miten maailmantilannekin näyttää joidenkin mielestä olevan Sampo Terhon syy. Kuten 40 000 arabimiestä”. Hei haloo, ottakaa nyt faktst kehiin!

 24. Olli Saarinen sanoo:

  Kannattaisiko vielä pohtia puolueen nimeä? Sininen tulevaisuus voisi markkinoida vaikka EU-lippuun käärittyä saippuaa. Puolueen periaatteita vastaisi paremmin ”Itsenäinen tulevaisuus”.

 25. suomalaisuus kunniaan sanoo:

  Hyvin kauniisti kirjoitettu teksti.

  Kauniita ja hyviä asioita tavoitellaan.

 26. Jouko Lilja sanoo:

  En voi pettymystäni salata!

 27. Lauri Palmunen sanoo:

  Ihan hyvät periaatteet. Ero keskustan ja kokoomukse ohjelmaan on hienon hieno. Sana suomi tai suomalainen toistuvat lyhyessä teksissä tiuhaan. Keskusta on enemmän alueiden puolue ja sillä on maalaisjuuret. Kokoomus alkaa olla hyväosaisten elämäntapapuolue. Vaikka kyseisillä puolueilla ovat nämä ”rasitteet”, niin tilaa SinTulle on kovin vähän. Jokainen keskustalainen ja kokoomuslainen allekirjoittaa Sampo Terhon ohjelman.

 28. Ei tulevaisuutta sanoo:

  Puheidesi ja tekojesi välillä on vakavia ristiriitoja.

 29. Johan E sanoo:

  Sininen uusi vaihtoehto on ilmeisesti edelleen voimakkaan homovastainen koska ideologia lähtee Soinista.

  Kaikkihan sen tuosta näkee että on on puhdasta soopaa koko teksti, hillotolppa tekstiä.

  Mutta kun sanotte, että ette hyväksy ihmisvastaisuutta ja silti olette Soinin johdolla _VOIMAKKAAN_ homovastaisia niin ettekö pidä homoja edes ihmisinä?

 30. M.K. sanoo:

  Sampon uskottavuus mureni PS:n puheenjohtaja kampanjan aikana. Oli kevytversio Halla-ahosta ja tajusi sen itsekkin. Naamasta ja särkyvästä puheesta näki, että uskoa ei ole itseensä eikä miehestä ole ajamaan ASIOITA.

 31. vesa sanoo:

  Periaateohjelma on yhtä konkreettinen kuin missikisojen iloa, toivoa ja mailmanrauhaa höpinät.

 32. Äänestäjä sanoo:

  ”Puolue tukee kansanvaltaista päätöksentekoa.”

  Entä sitten, kun kansa äänestää väärin? Vaihdetaanko kansa vai loikkaatteko taas jonnekin muualle?

 33. Sinikka sanoo:

  Kun lukee noita kommentteja, niin pakko on todeta, että kyllä on sairasmielistä porukkaa siellä Halla-ahon kannattajissa. Onneksi tämä ero tuli nyt.

 34. PS on puolue sanoo:

  Allekirjoitan yllä olevista Sampo Terhon linjauksista joka sanan, mutten harkitsekaan liittymistä. Sanat on uskomatonta huttua. Kun tuollaista kuulee Ylen haastatteluissa nykyisin usein/aina, olen lopettanut pääosin YLEN AJANKOHTAISOHJELMIEN SEURANNAN, Suomen uutiset voi katsoa BBC, SKY, CNN, France24 ZDF, TVE – kanavilta, koska Suomi noudattaa EU-päätöksiä ja taloudessa S&P500 (USA) -indeksi määrää reunaehdot paljon paremmin kuin matkustus-matukusetus-ministeri Soini

  Sininen tulevaisuus on hillotolppa-hätäpuolue, joka oli pakko perustaa, kun Uusi vaihtoehto -hillotolpparyhmä ei saanut PS-puolueen eduskuntaryhmäasemaa, vaan Halla-aho erotutti loikkarit heti

  Sampo miksi onnetonta linssihuttua?

  Sampo, kun te nyt jatkuvasti pistätte yleisöä linssiin kuin Elovaara käsimerkeistä heti aloitti, ja viimeksi Soini jallitti Porin MTV-päivillä ja kielsi valtausyrityksensä, muka rivimies,

  niin luuletko Sampo, että tällainen esiintyminen pitkällä tähtäimellä puree? Että voi halveksia äänestäjää ja puhua täyttä sontaa syliin? Varmaan saatte muutaman tuhat kannattajakorttia, suvakit allekirjoittavat ja Hesarikin saattaa mainostaa, ja Ykä Hakanenkin saa kommunisteille aina uuden puolueen kun vanha putoaa rekisteristä, mutta arvaus on, että et itsekään uskalla olla ehdokkaana enää 2019 kun gallup-numerot näyttävät noin nollaa prosenttia ja vaalista tulee nollaa nolompi

  Olisi aivan ihanaa SAADA SOINI sinisten presidenttiehdokkaaksi ja nähdä miten hän voittaa pystyyn, Sampo, suokaa meille tämä ilo nähdä Soinin äänimäärä ”Soini uskoo että olisi voittanut puheenjohtajakisan: ”Olisin voittanut vaalit pystyyn””

  Vertailla 2018 voisi vaikka ääniin 2012 Biaudet, Essayah noin 2,5 prosenttia

 35. JK sanoo:

  Kaikista homovastaisimmat loikkasivat persuista. Eikö homovastaisuus ole ihmisvastaisuutta?

 36. Wanhus-72 sanoo:

  Harvinaisen mitään sanomatonta poliittista liturgiaa. Kuvitteletteko todella jonkun äänestävän teitä tämän perusteella?

 37. Jari sanoo:

  Peiaateohjelma OK. Tottakai sisältö yleisellä tasolla, koska kyse vain periaateohjelmasta.

 38. ps sentään jäi sanoo:

  Kyllähän se Sampo loppu tuli poliittiselle jytkyttelylle, Soini on myrkkyä kansalle

  http://tiinaelovaara1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240019-haaveista-ja-hajoamisesta#comment-3596865

  Soitin tuossa maakuntiin ja kysyin hieman poliittisia tuntoja sieltä. Soinin toiminnasta ladeltiin semmosta tekstiä, että siinä punehtui korvat. Jos poliisi olisi ollut linjalla, puhuja olisi viety seuraavana päivänä putkaan. Tämä puhelu oli konservatiiviselle maalaistollolle. Ei sinänsä yllättänyt

 39. Timppa sanoo:

  Olen kuvitellut sinua Sampo fiksuksi mieheksi, mistä syystä olen sinua monesti äänestänyt. Onneksi olet paljastanut meille kaikille sinuun uskoneille höynäytetyille, kuka oikeasti olet.

  Olen todella pettynyt sinuun, enkä tule ikinä sinua äänestämään.

  PS. Samat terveiset myös muulta perheeltä!

 40. Kake sanoo:

  Ohjelman alku vaikuttaa lupaavalta. Siinä mainitaan ”Ainoa eturyhmämme on Suomen kansa”. Lopussa tulee se totuus: ”Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta.”

  Ohjelman loppuosan maailmoja syleilevät kirjaukset pyyhkäisevät tieltään alkuosan isänmaallisuuden.

 41. saara finni sanoo:

  Tuosta lurituksesta ei puuttunut muuta kuin yhteenveto: Sininen tulevaisuus tulee tekemään Suomesta paratiisin maan päällä. Amen.

  SIninen TUlevaisuus/ mie situ tei puolueelleena

 42. Timppa sanoo:

  Ylen tuoreen gallupin mukaan sinisten uuvattien kannatus on 0.7%.

  Hauskaa kesän jatkoa petturit!

 43. Blue Balls sanoo:

  Niin Sampo, petturille petturin palkka. Sano muillekin Uuvateille terveisiä että saavat tutustua kohta työkkärin tarjontaan.

  Tästä nyt aluksi kykyjen mukaan:

  http://paikat.te-palvelut.fi/tpt/?professions=5131&announced=0&leasing=2&english=false&sort=1

 44. Eikku sanoo:

  Hieno porukka teillä on ja teette töitäkin asioiden eteen…toisin kuin joutavat suunpieksäjät.
  Paljon voimia teille ja toivottavasti paljon ääniä tulevalle puolueelle.
  Ei kannata noista hokemisista välittää, kuten ”petturit” ym., älypuhelinkansa on vain keksinyt taas uuden hokeman, jota joka asiaan huudetaan, kun ei muuta osata.

  On ”mielensäpahoittajaa”, ”takinkääntäjää”, mitä hoetaan samoin, ajattelu-ja kommunikointitaito puuttuvat näiltä, suotakoon se heille anteeksi.
  Hiukan aktiivisemmin kannattajakorttien levitystä maakuntiinkin, läheskään kaikki eivät käytä nettiä muuten kuin pankkiasioiden hoitoon.

 45. Jari sanoo:

  Eikku, toivottavasti siniset tosiaan huomaavat myös jalkatyön merkityksen kannattajakorttien levityksen osalta. Itse täytin netistä tulostamani kortin. Yli 30 vuotiaissa saattaa olla hyvinkin paljon sellaisia, joita ei tavoiteta netin kautta.

 46. Jan sanoo:

  Sampo, milloin joku teistä aikoo vastata kysymykseeni?

  Miksi otitte nuivat mukaan puolueeseen yli kymmenen vuotta sitten jos ”arvot” ovat kerran teille niin tärkeitä? Ette ikinä erottaneet niitä tuomioiden jälkeen ja annoitte niiden kasvaa rauhassa omaksi siiveksi. Suomen sisukin on jo yli 10 vuoden ajan ollut hyvin tiivissä yhteydessä perussuomalaisiin. Sen te tideätte itsekin.

  Te ette todellakaan ole rehellisiä jos kampanjoinnin aikana sanoitte, että teidän ja Halla-aho välissä ei ole eroja ja puolue pysyy ehdottomasti kasassa. Lisäksi kaikki puheet hajoamisesta oli teideän mielestänne täyttä salaliittoa. Valinnan jälkeen jopa sanoitte, että yhdessä mennään eteenpäin. Härsekintä oli se kun tämä oli suunniteltu teko.

  Jos olisitte olleet rehellisiä, niin olisitten jo vuosia sitten siivoneet puoluetta nuivista tai sitten olisitte lähteneet kokonaan puolueesta. Mielipidettä ei muuteta päivässä kun puhutaan arvoista. Se mitä olette tehneet on epärehellistä ja valehtelemista.

  Teidän poliittinen uranne on tosiaankin ohi ja persut jäävät oppositioon. Meillä on jo puolueita, jotka ajavat teidän asioitanne. Meillä on siis kokoomus ja keskusta. Veera Ruoho oli ainoa joka tajusi tämän. Te ette.

  Nyt jos vastaisitte tähän erillisessä blogipostauksessa, niin olisin tyytyväinen.

 47. Eikku sanoo:

  Jari, me tilasimme kortit, kun tulostin meni tietysti just rikki ja nyt täytyy miettiä ostaako uuden vai löytyykö korjaajaa tuolle.
  Korttien lähettäjä on vaan lomalla elokuun puolen välin yli, miksihän joku ei toimi sijaisena????
  Tietysti pieni porukka ei ehdi tehdä kaikkea, niin kuin me haluaisimme:)