Politiikan kohu-uutisten ohessa itse asiat etenevät tällä hetkellä mallikasta vauhtia. Uusi vaihtoehto –ryhmä on jo tällä viikolla saanut kaksikin keskeistä tavoitettaan eteenpäin. Alkuviikosta kerrottiin alkoholilain uudistuksen etenemisestä. Tänään puolestaan olemme saaneet läpi yhden keskeisimmistä vaalilupauksistamme ja puoliväliriihen tärkeimmän tavoitteemme: Yle-veron poistamisen noin 400 000 pienituloiselta (kts. tiedotteemme alla).

Eduskuntavaalien alla keskeinen lupauksemme oli, että työtuloja pitäisi saada tienata verottomasti tonnin verran kuussa. Tällä päätöksellä tavoite käytännössä toteutuu.

Tämä ja paljon muuta tulevaa olisi jäänyt saavuttamatta, jos olisimme antaneet hallituksen kaatua. Talouskasvu ja kymmenet tuhannet työpaikat olisivat vaarantuneet, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus palannut lähtöpisteeseen, tiukka EU-linja vaarantunut, kielivapauskokeilu peruuntunut, turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma haudattu jne.

Tulosta tulee, siksi tämä hallitus jatkaa. Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen, isänmaallinen ja tuloskeskeinen liike, arvostelkaa meitä siis työmme tulosten mukaisesti.

Hyvää juhannusta kaikille!

 

Pienituloisten Yle-veroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä on arvioinut yleisradioveron kohdentumista eri tuloluokissa ja ehdottaa, että pienituloisten verotusta kevennetään.

Työryhmän esityksen mukaan yleisradioverolakia muutetaan siten, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys puolestaan olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa), ja päivärahatulon maksukynnys 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Näillä muutoksilla Yle-veron maksuvelvollisuuden piiristä poistuisi arviolta noin 400 000 henkilöä. Samalla parempituloisten Yle-vero nousisi noin 20 eurolla vuodessa.

Tulonmenetysten korvaamiseksi työryhmä esittää, että Yleisradion rahoituksen vuoden 2019 indeksikorotusta ei jäädytetä. Lisäksi veromallia esitetään tarvittaessa täsmennettäväksi siten, että Yleisradion vuoden 2019 ja sen jälkeinen rahoitus on turvattu voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Työryhmän puheenjohtaja, Uusi vaihtoehto –eduskuntaryhmän kansanedustaja Kaj Turunen on tyytyväinen esitykseen.

– Pienituloisten verotaakan keventäminen vapauttamalla heidät Yle-verosta on ollut meille tärkeä tavoite. Tällä päätöksellä toteutuu myös toinen merkittävä tavoitteemme: Työtulosta veroton tonni, Turunen iloitsee.

Myös Uusi vaihtoehto –ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo kehuu työryhmän esitystä.

– Noin tonni kuussa puhtaana käteen. Se on hyvä muutos, jonka jokainen suomalainen ymmärtää. Puhe on halpaa. Me teemme tulosta, Elo toteaa.

 

16 Responses to Jälleen yksi täytetty lupaus

 1. Sami Salama sanoo:

  Hienoa että yle veroa kevennätään. Raivostuttavaa taas keskituloisten kannalta, jotka progression mukaan maksaa tämänkin lystin. Miten voi olla edes mahdollista vuonna 2017 että verovaroista kustannetaan ylen toiminta, jonka pitäisi olla puolueeton. Vaan kun ei ole, vaan ajaa omaa vasemmistolaista agendaansa kenenkään estämättä.

  Toivottavasti joku heräisi tähän ja yleverolle lyötäisiin loppu.

 2. Juoksupoika sanoo:

  Miltä tuntuu olla Timo Soinin juoksupoika? Eikö olisi jo aika itsenäistyä ja alkaa tekemään omia päätösiä?

  Timo kun käskee niin Sampo hyppää!

 3. Inssi sanoo:

  Sampo vaan kysyy kuinka korkealle.

 4. Ainoa hyväksyttävä perustelu loikkaamiselle on juuri tuo, että edes joitain Perussuomalaisten tavoitteita saatte vietyä läpi hallituksessa.
  https://blogit.kansalainen.fi/perussuomalaisten-hajoamisen-ei-tarvitse-olla-lopullinen/

  Uskon, että tulevina vuosina yhteistyökin onnistuu PS:n ja ST:n kesken. 🙂

 5. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Jaakko Häkkinen: Hyvä kirjoitus!

  Kannattaa käydä lukemassa ajatuksella.

 6. Politrukki sanoo:

  Kepun lahja ps.stä irtaumisesta. Halpamainen keino yrittää ottaa kunnia itselleen.

 7. Kaikkea hyvää tulevaan kortistoon sanoo:

  Hienoa, että Perussuomalaisten tavoitteet menevät läpi, mutta sitä en ihan ymmärrä miksi Situt niitä sivuillaan hehkuttavat.

 8. Rekisteröity käyttäjä sanoo:

  Nyt lensi kahvit näppikselle 😀 😀 😀

 9. trumpetfanfaarii sanoo:

  Hallituksen kasassapitämisen perusteena uuvattiudelle voin jossain määrin hyväksyä. Siitä voi olla Suomelle hyötyä, ehkä jopa persujen äänestäjille.

  Mutta kaikki ne muut selitykset arvoista, käsitervehdyksistä, juntasta, muuttuneesta puolueesta, Soinin liian vähästä kunnioittamisesta yms. olivat niin paksua jööttiä, etten voi koskaan antaa anteeksi. Tosin muistaakseni Terho ei noita valheita ollut kovimpaan ääneen esittämässä, joten pieni mahdollisuus on vielä säilynyt, että jonain päivänä arvostan miestä edes puoliksi niin paljon kuin puheenjohtajavaalin aattona, jolloin olisin voinut häntä äänestääkin.

 10. Vexi sanoo:

  Tsemppiä Sampo! On yksi hyvä vaihtoeto lisää. Ei yhden asian puolue (PS) toivottavasti pitkälle kanna.

 11. Santeri sanoo:

  Liukkaria pyllyyn ja uusiin koitoksiin. Pysyy audi alla ja palkka juoksee. Olet petturi ja loinen, tuskin edes kokoomus sinua listoilleen kelpuuttaa v. 2019.

 12. Kirvu sanoo:

  Tuollainen valehteleva petturi ministerinä, eli sinulla ei ole lain mukaan minkäänlaista oikeutta valtioneuvoston paikkaan. Olet koko Suomen poliittisen historian iljettävin poliitikko yhdessä Otto-Wille Kuusisen ja Timo Soinin kanssa. Paina se kalloosi. Mitähän kaikkea valetta ja petoksellista tuollainen paskiainen tekee ministerin pestin suojissa.

 13. Jari sanoo:

  Alkoholilain uudistuksesta olen eri mieltä Terhon kanssa. Nykylakia ei tarvitsisi muttaa. Alholiriippuvaiset kyllä saavat viinansa Alkosta. Nykyiset kaupoissa jo olevat alkoholijuomat pitää rittää.

  Muuten Terhon viesti OK.

 14. Valta sokaisee sanoo:

  Yleä ei pidä rahoittaa verorahoilla. Nyt Yle on tietyn ajatusmallin äänitorvi ja siten puolueellinen manipulaattori. Jos Yle ei itsenäisesti pysty toimintaansa rahoittamaan, silloin saa mennä nurin.

 15. aika näyttää sanoo:

  Aika kai sen sitten näyttää, millaiset poliittiset voimat/puolueet ovat avainasemassa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

 16. Turo Soini sanoo:

  Suomalaiset eivät arvosta pettureita. Sampokin jää historiaan vähemmän mairittelevassa valossa.