Politiikan kohu-uutisten ohessa itse asiat etenevät tällä hetkellä mallikasta vauhtia. Uusi vaihtoehto –ryhmä on jo tällä viikolla saanut kaksikin keskeistä tavoitettaan eteenpäin. Alkuviikosta kerrottiin alkoholilain uudistuksen etenemisestä. Tänään puolestaan olemme saaneet läpi yhden keskeisimmistä vaalilupauksistamme ja puoliväliriihen tärkeimmän tavoitteemme: Yle-veron poistamisen noin 400 000 pienituloiselta (kts. tiedotteemme alla).

Eduskuntavaalien alla keskeinen lupauksemme oli, että työtuloja pitäisi saada tienata verottomasti tonnin verran kuussa. Tällä päätöksellä tavoite käytännössä toteutuu.

Tämä ja paljon muuta tulevaa olisi jäänyt saavuttamatta, jos olisimme antaneet hallituksen kaatua. Talouskasvu ja kymmenet tuhannet työpaikat olisivat vaarantuneet, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus palannut lähtöpisteeseen, tiukka EU-linja vaarantunut, kielivapauskokeilu peruuntunut, turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma haudattu jne.

Tulosta tulee, siksi tämä hallitus jatkaa. Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen, isänmaallinen ja tuloskeskeinen liike, arvostelkaa meitä siis työmme tulosten mukaisesti.

Hyvää juhannusta kaikille!

 

Pienituloisten Yle-veroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä on arvioinut yleisradioveron kohdentumista eri tuloluokissa ja ehdottaa, että pienituloisten verotusta kevennetään.

Työryhmän esityksen mukaan yleisradioverolakia muutetaan siten, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys puolestaan olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa), ja päivärahatulon maksukynnys 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Näillä muutoksilla Yle-veron maksuvelvollisuuden piiristä poistuisi arviolta noin 400 000 henkilöä. Samalla parempituloisten Yle-vero nousisi noin 20 eurolla vuodessa.

Tulonmenetysten korvaamiseksi työryhmä esittää, että Yleisradion rahoituksen vuoden 2019 indeksikorotusta ei jäädytetä. Lisäksi veromallia esitetään tarvittaessa täsmennettäväksi siten, että Yleisradion vuoden 2019 ja sen jälkeinen rahoitus on turvattu voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Työryhmän puheenjohtaja, Uusi vaihtoehto –eduskuntaryhmän kansanedustaja Kaj Turunen on tyytyväinen esitykseen.

– Pienituloisten verotaakan keventäminen vapauttamalla heidät Yle-verosta on ollut meille tärkeä tavoite. Tällä päätöksellä toteutuu myös toinen merkittävä tavoitteemme: Työtulosta veroton tonni, Turunen iloitsee.

Myös Uusi vaihtoehto –ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo kehuu työryhmän esitystä.

– Noin tonni kuussa puhtaana käteen. Se on hyvä muutos, jonka jokainen suomalainen ymmärtää. Puhe on halpaa. Me teemme tulosta, Elo toteaa.