Kun päätimme tuskaisen pohdinnan jälkeen 20 kansanedustajan joukolla perustaa uuden eduskuntaryhmän, oli selvää, että mediahuomiota, salaliittoteorioita ja kansalaispalautetta tulee runsaasti. Kieltämättä kulunut viikko on ollut historiallinen ja siitä on syytäkin puhua monesta näkökulmasta.

Suurin osa saamastani palautteesta on ollut kannustavaa ja rohkaisevaa, kiitos siitä! Etenkin kaikki kasvokkain annettu palaute on ollut hyvää. Se antaa voimia. Kansalaiset ovat selvästi valmiit antamaan uudelle ryhmällemme mahdollisuuden, kuten myös tuore kysely osoittaa.

Toisaalta aivan kuten jo ensimmäisessä Uuden vaihtoehdon tiedotustilaisuudessa ryhmämme johtaja Simon Elo uumoili, myös vihan ryöppy on ollut voimakas. Julkaisen alla pienen otoksen  sähköpostiin, netti- ja facebook-sivuille tulleita törkeyksiä. Ne ehkä auttavat ymmärtämään, miksi se minkä päätin jättää taakseni, alkoi tympäistä.

Ensi viikolla perustamme uuden puolueen. Minulla ja ryhmätovereillani on ollut opettavainen viikko, jonka aikana itse kukin on varmasti tarkkaan miettinyt mitä haluaa olla ja millaista puoluetta edustaa. Uusi poliittinen kotimme tullaan rakentamaan myönteisyyden ympärille, vapaana vihasta ja möläytyksistä. Nimenomaan tältä osin oloni on nyt suunnattoman helpottunut, vaikka hyvin tiedän, kuinka pitkä ja vaikea tie edessä odottaa.

-Tykkääks nuoleskella jutkuja? Ei kannata. Sika, juutalaisten sika. Häpeä. Etkö yhtään mieti kuolemam jälkeestä elämää. Juutalaiset ei sua huoli, taivaaseen et pääse ja omatkin sylkee.

-OLET SIKA KUOLE SYÖPÄÄN

-Kielet ruskeina koko porukalla ällöjä akkoja ja jätkiä.

-HAUISTA SIKA VITTU

-naurettava jätkä..pelle.  heh heh  mee ny hei sinne vitun brysseliis puudeli

-Oliko kotisi VAKUUTETTU?

-Olet tyhmin ihminen mikä koskaan on ollut eduskunnassa.

-Sionistien ja maanpettureiden runkkausrinki, pthyi saatana.

-Kyllä sinä rehellisesti sanottuna olet yksi paskaläjä koko ukko

-Mitä jos panisit vaan soinia hanuuriin oikein kunnolla ja kuristaisit hengiltä sen jälkeen. Voisit itses myös hirtää

-Nyrkillä tapettava sateenkaarirunkkari!

-Kuole syöpään.

 

317 Responses to Kansalaispalautetta

 1. Kirsi sanoo:

  Miksi odotatte kansan olevan suvaitsevaisia toisia kohtaan kun itse ette suvaitse oman puolueenne jäseniä? Hylkäsit monivuotisen ystäväsi alle vuorokaudessa. Mitä se kertoo omista arvoistasi? Ainoa oikea ratkaisu olisi ollut hyväksyä vaalitulos ja ryhtyä muokkaamaan kompromisseja, kohdata ja myöntää vaikeudet.Ette ansaitse ministerin salkkua. Kukaan teistä.

 2. Make9 sanoo:

  Onko tämä niitä kauheimmasta päästä olevia herjauksia vai?
  ”-OLET SIKA KUOLE SYÖPÄÄN”

  Minulle sanoi libanonilaistaustainen asiakas huusi ja melskasi Helsingissä jo 10 vuotta sitten, koska pyytämäni hinta oli liian korkea.

  Yksi herja oli juuri että ”Toivottavasti kuolet aivosyöpään”, jonka jälkeen jatkui litaniana toiveet sukulaisteni kuolemisesta, raiskauksista jne.

  En edes ollut pettänyt puoluetta tahi Allahia, kerroin vain ne hinnat jotka minulle annetussa hinnastossa oli. Myöskään en ottanut yhteyttä poliisiin, ja vaatinut lisäsuojelua.

 3. Jake sanoo:

  @Eräs äänestäjä:
  ”Yhtenäisestä puolueesta ei kai näillä eväillä ollut toivoakaan. No nyt kävi näin.”

  Jos näin oli, niin niin on. Petollista poliittisten kilpailijoiden kanssa vehkeilyä ei kuitenkaan tarvitse antaa anteeksi.

  Kuten sanottua, olen tässä sentään siitä iloinen, että käärmeet ovat luikerrelleet pois. Nyt jatkuu työ sellaisessa perussuomalaisessa puolueessa, joka ei ole yhden miehen egotrippi ja jossa katse pysyy yhteisesti sovituissa tavotteissa.

 4. Jack sanoo:

  @eräs äänestäjä: hauskaa. Teet salaliiton sanoistani kahdesta ryhmästä. Toki on puolueissa aina vähintääkin kaksi sisäistä ryhmää. Se laittaa puolueen kehittymään ja käymään jatkuvaa sisäistä uudistusta. Vaaleissa sitten päätetään kulloinenkin linja ja kaikki seisovat sen takana. Paitsi Juudas Terho ja Timo Iskariot. Aina joku Mikki Hiiri myös näitä tukee ja tuhoaa itsensä. Näin teki tässä tarinassa tämä Simon. Simpanssi on jokaiselle markkinapaikalle saatava. Näitä sitten tukee muutama valistunut, jotka ovat äänestäneet omien sanojensa mukaan henkilöä eikä puoluetta. Nyt vaan rohkeasti lapulle sisään Orpoa, Sipilää tai jännityksen vuoksi suvakkikeisari Arhinmäkeä. Isolla linjalla ei ole tuollaiselle valistuneelle väliä

 5. Eräs äänestäjä sanoo:

  Oikeasti, mikä on tämä retoriikan laji, jossa ihmiset ovat ”petollista paskaa” ja juudaksia. Mitä tapahtui vanhalle kunnon ”saatanan tunarit” -nimittelylle. Puhuuko pettynyt lätkäkansa näin, estoitta kaikissa tyylilajeissa yhtä aikaa? Eikö nyt kyse ole ihan ymmärrettävästä hajoamisesta, missä jo ennestään erimieliset tahot ovat huomanneet jatkon mahdottomaksi?

 6. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Jack: Vaaleissa nämä lähtijät ovat saneet ihan kohtuullisesti ääniä nimenomaan hallitustyötä varten.

 7. En äänestänyt silloin, enkä jatkossakaan sanoo:

  Itsehän ryhdyitte aikanaan tämän sakin johtajiksi, ei kai tästä porukasta lähtevän argumentoinnin taso ole mikään yllätys? 😀
  Nimim. Mitä muuta olisinvoinut odottaa?

 8. Jack sanoo:

  @eräs äänestäjä: nämä saatanan tunaripetturit saavat ääniä ensi kerran kahden vuoden päästä oikeina itsenään. Valhe on rapissut ja jäljellä on seteliselkärankaiset kiiluvat silmät ja Audista hionnut perse. Jos vielä tämän jälkeen jatkavat ministereinä, olet oikeassa ja suomen kansa on tuhonsa ansainnut. Siihen asti petturit nukkuu huonosti

 9. Jack sanoo:

  @eräs äänestäjä: Juudas Terho on iljettävä opportunisti. Mikäli olisi lähtenyt rehellisen linjaeron takia, olisi asia jotenkin sulatettavissa. Nyt ei ollut vaalipuheissa ja linjoissa eroa. Ainoa ero oli äänimäärässä.

 10. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Jack: Ymmärrät kuitenkin, että minä ja kaltaiseni äänestäjät pidämme näiden lähtijöiden valintaa perusteltuna emmekä jaa kiihkeää katkeruuttasi. Mikä olisi käytännöĺlisin ja toimivin tapa jatkaa eteenpäin? Laiha sopu?

 11. Jack sanoo:

  @eräs äänestäjä: maailma jatkuu. Erilliset puolueet tekevät yhteistyötä ja kompromisseja ohjelmiensa puitteissa. Ei se koskaan silti sitä tarkoita, että rotta muuksi muuttuisi. Puhun koko ajan henkilöistä ja alhaisesta moraalista. Tulevan uuden puolueen linjasta en osaa mitään tietenkään sanoa.

 12. Eero Paananen sanoo:

  Tuollaista sanomaa Perussuomalaisten kannattajat ovat julistaneet jo kauan muille. Mikä siitä nyt tekee niin peloittavaa ?

 13. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Jack: maailma jatkuu, hyvä niin. En ole rotta enkä ole äänestänyt rottia, sinun kannattaa kerrata lajintunnistusta. Bongaillaan lintuja ja nimitellään toisiamme huuhkajiksi ja kuukkeleiksi ja pähkinänakkeleiksi. Kesää!

 14. Jack sanoo:

  @eräs äänestäjä: oletko itse näiden 20 loikkarin joukossa? Muussa tapauksessa en ole sinua rotaksi leimannut. Mutta joo, suvakkina saat valita itsellesi sopivan linnun. Meikäläinen ei lähde tohon mukaan. Hyvät kesät silti.

 15. Riitta Sahramies sanoo:

  Olenkin ihmetellyt,miten hyvin siellä siedetään äärisiipeä. Tai kai se on ollut Soinista kiinni. Hän ei ole ottanut kunnon matsia heidän kanssaan. Nyt se tuli eteen. Tsemppiä kaikille,joiden niskaan tämä rapa nyt sataa. Ainakin teidän linja tässä selkiytyy. Voimia ja viisautta toivotan koko porukalle.

 16. Amalia sanoo:

  Heti, kun uusi puolue perustetaan, eroan vanhasta ja liityyn uuteen….ja näin tekee moni puoluetoverinikin. Itse Jyväskylässä paikalla olleena, näin erittäin läheltä koko näytelmän.

 17. Jack sanoo:

  @amalia: trollien äänillä uutta puoluetta ei rekisteriin tai eduskuntaan saa. Tässä odotellessa liity vaikka Vihreisiin. Ainoa näytelmä oli Soinin ja Terhon Juudas-passio, jonka kesto oli monta viikkoa.

 18. Huolestunut sanoo:

  Voi voi, tuollaisten tekstien(ne,jotka ovat kirjoituksen lopussa ranskalaisilla viivoilla), julkaiseminen blogissa saattaa hyvinkin olla vihapuhetta. Ainakin ne vaikuttavat kovasti Terhon harjoittamalta kiihotukselta kansanryhmää (juutalaisia)kohtaan. Asia olisi syytä tarkistuttaa valtakunnansyyttäjällä. Eikös Jussi Halla-aho aikoinaan tuomittu siitä, että hän varioi sanomalehti Kalevan vihakirjoitusta, josta lehti ei kuitenkaan saanut mitään syytettä, mutta Halla-aho sai?

 19. Juha sanoo:

  Olisin toivonut, että perussuomalaiset olisivat valinneet teidät Sampo Terho puheenjohtajakseen Jussi Halla-ahon sijaan. Olen oppinut kunnioittamaan enemmän perussuomalaisia tämän hallituskauden aikana siitä huolimatta, että näitä möläytyksiä ja vihaa on myös ollut. Aloin jo nähdä perussuomalaisissa vakavasti otettavan poliittisen puolueen, jolla on uskottava poliittinen ohjelma, joka ei ole yhden asian liike, mutta jolla sattuu olemaan ainoastaan radikaalimpi siipi. Olin rehellisesti ja lievästi sanoen huolestunut siitä, että koko puheenjohtajisto vaihtui kerralla radikaaleihin. Uskon, että tuo veto, minkä teitte eduskunnassa, oli viisas päätös, vaikka varmasti samalla tavattoman vaikea. Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä hallituksesta. Uskon, että historia tulee oikeuttamaan ratkaisunne, vaikka monia vihaisia ihmisiä on tällä hetkellä, kuten tuosta palautteesta käy ilmi. Poliittiseen valtaan liittyy myös tavattoman suuri vastuu. Näen siten, että tällä hetkellä UV kantaa vastuunsa isoista asioista Suomessa. Poliitikon työstä saa varmaan harvemmin kiitosta. Tahdon lausua nyt kiitoksen. Toivon oikein hyvää jatkoa ja jaksamista.

 20. Rasse sanoo:

  Keksin vielä yhden ehdotuksen joka on mielestäni kaikista paras!
  Olette julkisuudessa verrannut Uutta vaihtoehtoa Emmanuel Macronin La Republique en Marche eli Tasavalta liikkeelle -puolueeseen, koska sen tavoin Uusi vaihtoehto haluaa tarjota uudenlaisen tavan tehdä politiikkaa.
  Macronin liikkeen nimikin on tavallisuudesta poikkeava; tulevan puolueen nimen pitäisi olla myös.
  ’Perussuomalaiset’ on myös muista Suomen puolueiden nimestä poikkeava; toisin kuin muilla silloin kun se perustettiin (1995), sen nimessä ei ollut sanaa ’puolue’ tai ’liitto.’ Myöhemmin Vihreät ja Kristilliset ottivat mallia ja muuttivat nimensä ’Kristillinen liitto’ ja ’Vihreä liitto’ muotoon ’Kristillisdemokraatit’ ja ’Vihreät’.
  Nyt PS:sta irronneelle uudenlaiselle poliittiselle liikkeelle tulee antaa uusi uudenlainen nimi. Lopullinen ehdotukseni on:
  Yhdessä Eteenpäin Suomi-YES
  Liikkeen nimi on positiivinen hengeltään, ja lyhenne muodostaa englannin kielen sanan ’kyllä’.
  Sen lyhenne jää äänestäjille varmasti mieleen.
  Logossa, jonka raakaversion olen liittänyt täjän viestiin, nimi on muodossa YES.fi, koska tämä symboloi sitä, että kyseessä on internet -ajan somepuolue.

 21. Jake sanoo:

  ”Olenkin ihmetellyt,miten hyvin siellä siedetään äärisiipeä. Tai kai se on ollut Soinista kiinni. Hän ei ole ottanut kunnon matsia heidän kanssaan. Nyt se tuli eteen.”

  Soinille kelpasi äänet ja edustajanpaikat. Ei itse vain ollut pienen eikä oikein isonkaan ihmisen asialla, itsensä ja parin joojoo-miehen lähinnä. Jäsenistö kypsyi katsomaan kaksi vuotta kestänyttä häpeänäytelmää hallituksessa ja päätti panna uuden ketjun jäälle. Ei tässä ei mitään äärisiipeä tarvittu, kyllä Timo ja laahuksenkantajansa tekivät ulosheittonsa ihan itse.

 22. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Rasse: YES – hyvä idea!

 23. Lasse Mäkinen sanoo:

  Ei heru nyt kyllä tippaakaan sääliä, sori siitä. Niin makaa kuin petaa.
  On mielestäni suuri ihme, että ne hölmöt jotka teidät eduskuntaan aikanaan äänesti, ei ole teitä vielä repinyt kappalaiksi tämän pahemmin. Sen verran pahasti olette vaalilupaukset hallituksessa ollessanne pettäneet.

  Ainoa hyvä asia mikä tästä teidän lapsellisesta pelleilystä ja farssista voi seurata on, että ihmisten silmät vihdoin avautuu siihen, kuinka naurettavaa pelleilyä ja oksettavan tekopyhää paskanjauhantaa politiikka nykyisin on. Kenenkään vähänkään järkevän ihmisen silmissä politikoilla ei ole ollut tippaakaan uskottavuutta enää aikoihin.

  Toivottavasti tämän pelleilynne jälkeen vähän vähemmän lahjakkaatkin tajuaa millaisella moraalilla te siellä arkadianmäellä olette varustettuja.(Jos sitä edes löytyy ollenkaan.) Vaakakupissa ei paljon äänestäjille annetut lupaukset paina, kun perse hiertää verorahoilla maksetun Audin takapenkkiä. Omat aatteet myydään silmänräpäyksessä, kunhan vaan saa puristaa ministerin salkkua rystyset valkoisena. Hyviä veljiä ja häikäilemätöntä oman edun tavoittelua unohtamatta!

 24. Lasse Mäkinen sanoo:

  Unohtuin vielä mainita, miten käteva keino asiattomien ja uhkaavien viestien esille nostaminen onkaan. Näin voidaan kätevästi siirtää huomio pois kaikesta perustellusta ja aiheellisesta kritiikistä ja keskustelusta, samalla keräten säälipisteitä.
  Tämä ei ole kannanotto noiden viestien puolesta. Silti huomion vetäminen itse aiheesta näihin viesteihin on aika säälittävää ja moraalitonta. Se antaa myös turhaa huomiota niiden huomionhakuisille kirjoittajille.

  Ehkä jos joskus antautuisi rohkeasti rehelliseen ja avoimeen keskusteluun, kuutelisi oikeasti ihmisiä ja arvostaisi heitä ja heidän mielipiteitään, niin ehkä he eivät turhautuisi niin pahasti, että kokevat esittämienne esimerkkien kaltaisten viestien lähettämisen tarpeelliseksi ja ainoaksi keinoksi vaikuttaa.

 25. Jack sanoo:

  @juha: hieno kirjoitus. Kirjoitusasu ja sisältö huomioiden ei ole huono veikkaus sanoa, että kirjoitus tulee suoraa Quislingiltä itseltään. Näinä aikoina kaikki tuki on tarpeen. Valitettavasti kirjoituksessa kuitenkin sekoitetaan vastuunkanto ja aisankanto. Kokoomuksen ja keskustan hyväksikäyttämänä ja häpäisemänä tulette katoamaan poliittiselta kartalta ikuisiksi ajoiksi.

 26. Auli sanoo:

  Jos itse kuuluisin perussuomalaisiin, olisin todennäköisesti tehnyt samanlaisen ratkaisun kuin Sinä, Terho teit. En todellakaan haluaisi kuulua tälläiseen vihan täyttämään yhteisöön. Ja jos ne uutiset siitä, miten Soinia kohdeltiin Jyväskylässä 20 vuoden jälkeen, pitävät paikkansa, se tuntuu erityisen arvottomalta käyttäytymiseltä. Toivon uudelle yhdistyksellenne/tulevalle puolueelle kaikkea hyvää ja teille voimia ja viisautta tehtävissänne.

  Vihalla ei Suomea rakenneta.

  Vihalla tuhotaan.

 27. Aku sanoo:

  Herra ministeri! Puheenjohtajavaalin jälkeen tviittasit rehdisti: ”Puheenjohtajakisa on ohi, onnittelut Jussille! Nyt yhdessä eteenpäin!”

  https://twitter.com/SampoTerho/status/873493188509650945

  Pari päivää myöhemmin seisoit tiedotustilaisuudessa Sipilän ja Orpon rinnalla, ikään kuin hallituspuolueen puheenjohtajan roolissa. En ollut uskoa silmiäni, kun näin tämän.

  Olin siinä käsityksessä, että Jussi Halla-Aho oli ystäväsi. Hän on tukenut sinua.

  Herra ministeri, miten miten meni noin niinkuin omasta mielestä? Eikö hävetä? Miten kehtaat?

 28. Lumimies sanoo:

  Sanavallinnoista päätellen tosiaan äärioikeisto liikkeellä.

  Mutta tätä ääriporukkaa ollut Perussuomalaisissa alusta asti,hyvin kelpasivat tuomaan ääniä puolueelle. Hieman on hurskatelun makua jos ”alkoi tympäistä” vasta kun tämä jengi otti puolueessa vallan itselleen…

 29. Jan sanoo:

  Sampo ja yksikään Uuvattien edustaja ei ole vieläkään vastanneet minun kysymykseen, vaan pakenee vastuuta.

  Haluan vastauksen siihen, että minkä takia nuivat saivat olla mukana puolueessa yli 10 vuoden ajan ja saivat vapaasti kasvaa, jos ette kuitenkaan hyväksyneet vihapuheita yms.? Te ette ikinä erottaneet niitä, vaan äänet kyllä kelpasi.

  Se, että yli 10 vuoden ajan hyväksyy ja yhtäkkiä päivässä kääntää takkiaan ei poista sitä tosiasiaa, että hyväksyitte sitä ja annoitte niille mainion alustan kasvaa.

  Te valehtelitte myös kun sanoitte, että puolue ei hajoa ja uuden puheenjohtajan takana seistään. Se on iso petos.

  Seuraavia takinkääntöjä odotellessa. Niitä on kyllä luvassa.

 30. Tero sanoo:

  Jaksamista, onneksi otitte hajurakoa noihin, jotka luulevat sananvapauden merkitsevän, että voi ihan mitä tahansa mölinää päästää ilmoille. Hatunnosto teille.

  Itse en ole täysin teidän politiikan kannattaja, mutta hyväksyn sen, että Suomi tarvitsee älykkään maahanmuuttokriittisen puolueen, ei mitään kansallissosialismia propaganda koneistoineen. Historian virheet eivät saa toistua!

 31. Esko sanoo:

  Simon Elo Iltasanomissa 19.6.2017: ”Kysymys ei ole vain siitä, että Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi vaan niistä tahoista, jotka yhdessä puolueemme kaappasivat.”

  1. Kertokaa Terho tai Elo vihdoinkin ketkä puolueenne kaappasivat. Keitä olivat ne ”ulkopuoliset tahot”?

  Tunnet Suomen historian, joten varmaan myös Neuvostoliiton. Tässä tulee mieleen Stalin vs. Trotski.

  2. Miten eroatte Halla-aholaisista? Eikö
  Simon Elon kommentti Jussi Halla-ahon saamasta tuomiosta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta vuonna 2012 ole todiste siitä, että ette eroa mitenkään Halla-aholaisista? Elo kirjoitti blogissaan, että Halla-ahon kirjoituksestaan saama sakkotuomio on loukkaus sananvapautta kohtaan.

  Kertokaa vihdoinkin missä se hajurako teidän ja Halla-aholaisten välillä on. Jos sitä on.

 32. Esko sanoo:

  Simon Elo Iltasanomissa 19.6.2017: ”Kysymys ei ole vain siitä, että Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi vaan niistä tahoista, jotka yhdessä puolueemme kaappasivat.”

  1. Kertokaa Terho tai Elo vihdoinkin ketkä puolueenne kaappasivat. Keitä olivat ne ”ulkopuoliset tahot”?

  Tunnet Suomen historian, joten varmaan myös Neuvostoliiton. Tässä tulee mieleen Stalin vs. Trotski.

  2. Miten eroatte Halla-aholaisista? Eikö
  Simon Elon kommentti Jussi Halla-ahon saamasta tuomiosta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta vuonna 2012 ole todiste siitä, että ette eroa mitenkään Halla-aholaisista? Elo kirjoitti blogissaan, että Halla-ahon kirjoituksestaan saama sakkotuomio on loukkaus sananvapautta kohtaan.

  Kertokaa vihdoinkin missä se hajurako teidän ja Halla-aholaisten välillä on. Jos sitä on.

 33. Osmo sanoo:

  Asioiden pitää riidellä, ei ihmisten. Kaikkea hyvää uuteen puolueeseen. Olisin toivonut näkeväni sinut Perussuomalaisten riveissä, mutta koska tilanne on mikä se on, toivon ettet hallituksen paineen alla hylkää periaatteitasi joilla olisit voinut johtaa myös Perussuomalaisia. Politiikka on tietysti kompromisseja, mutta älä anna hengen taipua vaikka joutuisitkin myönnytyksiin.

  T. Perussuomalaisten jäsen nyt ja aina

 34. Hale sanoo:

  Aika surullista, että natsit eivät tule keskenään toimeen. Etkös Sampo sinäkin kuitenkin ole natsi?

 35. P.P sanoo:

  Sampo Terho teit varmasti vaikean ratkaisun ja se hiertää kansalaisia. Uskon,että tämä tuottaa tulosta ja toivon ,että uusi puolue on entistä ehompi. Sinä olisit ollut oikea vaihtoehto puheenjohtajaksi. Tsemppiä uusiin haasteisiin ja älä anna negatiivisten palautteiden häiritä hienoa alkua.

 36. Viktor sanoo:

  Oikea ja selkärankainen päätös. Nykypersuissa vaikuttava rasisti/uusnatsisiipi on kauhistus, joka pitää tukahduttaa. Heillä ei ole muuta agendaa kuin maahanmuutto. Rasistinen leima sulkisi Suomelta ovet poliittisesti ja taloudellisesti maailmalta, siksi halla-aholainen linja on poliittinen itsemurha. Sellaisella linjalla ajaisimme itsemme Venäjän vasallivaltioksi.

 37. Janne sanoo:

  Ei ole oikein tervettä kommentointia näemmä joillain. Pahaa oloa ja vihanhallinnassa ongelmia.

 38. Teemu Virkiö sanoo:

  Häpeä. Et ajettele Suomen etua, eikä suomalaisten etua vaan tavoittelet huippuvirkaa Brysselissä.

 39. Norsunluutornisyndrooma sanoo:

  Oma kommenttini poistettu, saatanan huono keskustelualusta tämä, kunnei yhtään saa olla väärää mieltä. Turha kuitenkaan hypettää ratkaisua ja sanoa että suurin osa saamasta palautteesta olisi ollut positiivista, sokea Tuomiojan Erkkikin näkee perssilmällä ettei näin ole.

 40. Heikki Parviainen sanoo:

  Olet pettänyt miltei kaikki läheisesi ja kansalaiset. Miksi? Onko nyt mukava olo?
  Miksi petit ystäväsi Jussi Halla-Ahon?

 41. kansakoulupohja sanoo:

  Eiköhän suora vastaus suoraan kysymykseen ole

  sairaanloinen VALLANHIMO.

 42. Siru sanoo:

  Voiko muslimipuolisoni liittyä teidän puolueeseen ja asettua ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa teidän rinnallanne? Ja kai nyt hyväksytte suurmoskeijan Helsingin keskustaan kun haluatte suvaitsevaisuutta.
  Ja miten aiotte edistää muslimien asemaa yhteiskunnassa?

 43. Eräs äänestäjä sanoo:

  Minusta halu jatkaa työtä hallituksessa käsin ei ole muuta kuin realismia. Oppositiosta on paha ajaa äänestäjien asiaa.

 44. Aati sanoo:

  ”Jos alkoi tyhpäistä vasta nyt…”

  Kun Hakkaraiselle on naurettu ja sitä moitittu, olen ollut hyvin kärsivällinen. Ymmärrän niin hänet, kuin monen muun alalleen. Mutta hänen maineensa oli kuitenkin sellainen, ettei sillä olisi ollut asiaa puheenjohtajistoon. Enemmistöllä rehdisti äänestettiin oman näköinen värisuora.

  Ei se Audin penkki niin kiva ole, eikä ministerin salkku kaikkinen epävarmuuksineen, mitä tämä loikka tuo, että ihan turhaa nähdä sitä oman edun tavoitteluna. Kyllä se vain on asiallista vastuuta jatkaa tämän hallituksen työtä koko Suomen hyväksi.

  Vihalla ei rakenneta mitään. Vain tuhotaan.

 45. Kimmo sanoo:

  Kannattaa unohtaa koko ukko, samoin kuin puolueensakin. Turha tuhlata heihin energiaa. Halla-ahon sanoin: ”Jätetään loikkarit omaan arvoonsa”. Tuskinpa heitä seuraavien vaalien jälkeen enää eduskunnassa on (vrt SKYP).

 46. Seppo Pettersen sanoo:

  Hyvä! Ymmärrän täysin että katkerista ja pikkusieluisista elämänkoululaisista haluaa positiivisemmin ajattelevien joukkoon. Nää ei tajua edes sitä mikä opittiin jo lastentarhassa että mistä toista haukkuu… mut itseäänhän he eniten vihaavatkin ja siksi on niin vaikea olla…voi voi kun elämä on heille kovaa.

 47. Timo sanoo:

  Valta turmelee!

 48. Timo sanoo:

  Aika kovasti Sampon kädet tärisi telkkarissa,

 49. Eräs äänestäjä sanoo:

  Mistähän löytyisi Sinisen tulevaisuuden periaateohjelma?