Kun päätimme tuskaisen pohdinnan jälkeen 20 kansanedustajan joukolla perustaa uuden eduskuntaryhmän, oli selvää, että mediahuomiota, salaliittoteorioita ja kansalaispalautetta tulee runsaasti. Kieltämättä kulunut viikko on ollut historiallinen ja siitä on syytäkin puhua monesta näkökulmasta.

Suurin osa saamastani palautteesta on ollut kannustavaa ja rohkaisevaa, kiitos siitä! Etenkin kaikki kasvokkain annettu palaute on ollut hyvää. Se antaa voimia. Kansalaiset ovat selvästi valmiit antamaan uudelle ryhmällemme mahdollisuuden, kuten myös tuore kysely osoittaa.

Toisaalta aivan kuten jo ensimmäisessä Uuden vaihtoehdon tiedotustilaisuudessa ryhmämme johtaja Simon Elo uumoili, myös vihan ryöppy on ollut voimakas. Julkaisen alla pienen otoksen  sähköpostiin, netti- ja facebook-sivuille tulleita törkeyksiä. Ne ehkä auttavat ymmärtämään, miksi se minkä päätin jättää taakseni, alkoi tympäistä.

Ensi viikolla perustamme uuden puolueen. Minulla ja ryhmätovereillani on ollut opettavainen viikko, jonka aikana itse kukin on varmasti tarkkaan miettinyt mitä haluaa olla ja millaista puoluetta edustaa. Uusi poliittinen kotimme tullaan rakentamaan myönteisyyden ympärille, vapaana vihasta ja möläytyksistä. Nimenomaan tältä osin oloni on nyt suunnattoman helpottunut, vaikka hyvin tiedän, kuinka pitkä ja vaikea tie edessä odottaa.

-Tykkääks nuoleskella jutkuja? Ei kannata. Sika, juutalaisten sika. Häpeä. Etkö yhtään mieti kuolemam jälkeestä elämää. Juutalaiset ei sua huoli, taivaaseen et pääse ja omatkin sylkee.

-OLET SIKA KUOLE SYÖPÄÄN

-Kielet ruskeina koko porukalla ällöjä akkoja ja jätkiä.

-HAUISTA SIKA VITTU

-naurettava jätkä..pelle.  heh heh  mee ny hei sinne vitun brysseliis puudeli

-Oliko kotisi VAKUUTETTU?

-Olet tyhmin ihminen mikä koskaan on ollut eduskunnassa.

-Sionistien ja maanpettureiden runkkausrinki, pthyi saatana.

-Kyllä sinä rehellisesti sanottuna olet yksi paskaläjä koko ukko

-Mitä jos panisit vaan soinia hanuuriin oikein kunnolla ja kuristaisit hengiltä sen jälkeen. Voisit itses myös hirtää

-Nyrkillä tapettava sateenkaarirunkkari!

-Kuole syöpään.

 

317 Responses to Kansalaispalautetta

 1. Eräs äänestäjä sanoo:

  Myönnän olevani huolissani. Jos ”sinisten” linja ei vastaakaan omaani, luovunko äänestämisestä?

  Äänestin perussuomalaisia, koska se näytti olevan ainoa puolue, joka minimoi liturgiaa ja sanoi asioita suoraan. Tosin sateenkaariperheitä ja hallittua maahanmuuttoa vastaan minulla ei ole mitään.

  Vasemmistolaiseksi omistan liikaa, kokoomuslaiseksi ansaitsen liian vähän, keskustalaiseksi olen liian kaupunkilainen, vihreäksi olen liian riippuvainen autosta ja liian köyhä täyttämään loputtomia ekologiavaatimuksia,…

  Alempaan keskiluokkaan kuuluva taistelee arjessa saadakseen jälkikasvulleen sen turvatun, toiveikkaan tulevaisuuden. Onko sitä?

 2. Ode sanoo:

  Taisitte tehdä oikean ratkaisun. Ihmisten huoli on aito. Oletteko enää liittovaltio vastainen puolue? Liittovaltio aate on todella vakava asia, joka vie demokratian romukoppaan. Entä kansalaisille suunnattu massavalvonta? Google, facebook, youtube ja watsapp on tehnyt kansalaisista tiedonkeruuta jo 5 vuotta. Onko tämä osa myös liittovaltio aatetta? Eikö tiedustelulaki salli myös sen, että tämän kaltaiset viestit myös analysoidaan? Vai kuinka tietoisia te olette ulkomaalaisten yritysten valvonnasta? Kansan seassa epäilään, että olette myymässä itsenne globalismin alttarille ja samalla sallitte Suomen itsemäärämis oikeuden vieraan valtion käsiin. Nyt teillä on näytön paikka. Kaikelle on aikansa. Kello käy. Kaikkea hyvää ja menestystä, sekä viisautta erottamaan hyvä pahasta. Jättäkää hyvä perintö niille isänmaallisille, jotka jatkavat samassa hengessä. Tehkää oikea valinta, jolloin nukutte yönne paremmin ja omatunto puhtaana.

 3. Esko sanoo:

  Populismi ja hillotolppa:
  Populistinen puolue on kuin pyramidihuijaus. Pyramidihuijauksessa liikkeen alullepanija ja liikkeen kapea kärki pyrkii rikastumaan mahdollisimman paljon antamalla tyhjiä rikastumislupauksia pyramidin alatasolle. Pyramidin alatasolla olevat juoksupojat jäävät nuolemaan näppejään. Samoin on populistisessa puolueessa. Hillotolpalle pääsee vain liikkeen johtaja.

  Esimerkki historiasta: SMP:n Pekka Vennamo lupasi poistaa työttömyyden muutamassa kuukaudessa, sai vaalivoiton ja ministeripestin. Eihän se työttömyys tietenkään poistunut. Mutta Vennamo sai hillotolppansa, Posti- ja telelaitoksen pääjohtajan pestin syksyllä 1989.

  SMP:n eduskuntaryhmä hajosi kilpaileviin kuppikuntiin vuosina 1993–1994. Vuoden 1995 vaaleissa vain Raimo Vistbacka valittiin uudelleen. Puoluetuki meni ja SMP samalla konkurssiin.

  Veikko ja Pekka Vennamon hengessä Timo Soini lähti katteettomilla lupauksilla kasvattamaan SMP:n raunioille syntynyttä Perussuomalaista puoluetta. Soini tulee saamaan hillotolppansa, muut jäävät nuolemaan näppejään seuraavien vaalien jälkeen.

  Ja nyt Jussi Halla-aho jatkaa Vennamoiden ja Soinin viitoittamalla tiellä. Hillotolppa siintelee jo horisontissa Halla-ahollekin.

 4. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Esko: Esimerkiksi pakkoruotsin myötäily on tuonut muille puolueille ja poliitikoille hilloa ja muuta hyvää pilvin pimein ja kansalaiset ovat maksaneet kaiken vuosien turhilla opinnoilla ja ottaneet vielä haukut asenneongelmista päälle. Pitäisikö uskoa, että ne, jotka ovat tätä kritisoineet, ovatkin populisteja hillonkeruumatkalla? Mitenkähän on.

 5. Tuomas sanoo:

  Olet varmasti saanut ihan asiallisesti perusteltuakin kritiikkiä. On säälittävää uhriutumista että julkaiset muutaman juntin vihapäissään kirjoitetun viestin, ja yrität näillä tehdä petturimaisesta ja törkeästä loikkauksestasi oikeutetun.

 6. pena sanoo:

  kuole paskaas petturi

 7. Tero sanoo:

  Kädet tärisi jo niin kovasti Sampolla teeveelähetyksessä ettei tuo mies enää kauaa jaksa. Kumma juttu ettei kestä kun sentään sotilas piti olla… kai se on se omatunto kun painaa.

 8. Valta sokaisee sanoo:

  Tero sanoo:
  20/06/2017 13:26

  ”Kädet tärisi jo niin kovasti Sampolla teeveelähetyksessä”

  Saman laitoin merkille. Samanlaista hermostuneisuutta oli nähtävissä ja kuultavissa, kun Terho vastasi eduskunnassa – takelteli ja puheenvuoronsa jälkeen oli aivan hermona, vaikka yritti näytellä ylirauhallista viilipyttyä. Ei ole puhtaat jauhot pussissa tällä miehellä.

 9. Menetetty ääni sanoo:

  Tarvittaisiin lakimuutos, jotta sinisten torveloiden kaltaiset klikit eivät pääsisi kaappaamaan äänestäjien mandaattia omien itsekkäiden tarkoitusperiensä (lähinnä rahan) vuoksi. Mielestäni puolueesta saa lähteä mikäli vainoharhat kuunatseista ja epäilyttävistä käsitervehdyksistä saavat vallan, mutta eduskuntapaikan tulisi jäädä puolueelle. Loikkariryhmää ei ole äänestänyt yksikään suomalainen.

 10. E sanoo:

  Et ole uskottava. Timo sai mitä halusi, kun osasi pelata tätä peliä. Sinä olet tuhonnut elämäsi. Ei kukaan ota sinua tosissaan. Kannattiko, kun on asuntolainakin vielä maksamatta?

 11. Eräs äänestäjä sanoo:

  Hesari aamulla: ”Maanantain keskustelussa eduskunnan puhemiehet joutuivat toistuvasti muistuttamaan edustajia asiallisesta käytöksestä. Vastedeskin perinteiset oppositiopuolueet jäävät helposti keskustelussa varjoon, kun kahtia jakautuneet perussuomalaiset aloittavat keskinäisen sanailun täysistunnossa.”

  Molempien ryhmien etu olisi nyt kiukunpurkausten hillitseminen. Tässä haukkumisessa ryvettyvät kaikki, myös ne mielestään oikeutetusti katkerat.

 12. Menetetty ääni sanoo:

  Jahas, kommentteja näköjään ”siivoillaan” melko lailla. No, saahan sen tietysti sillä tavalla näyttämään, että demokratian halveksujilla olisi enemmänkin kannatusta.

 13. Sanna sanoo:

  Valitettavaa, että näin o käynyt.
  Me vihervasemmistolaisesti suuntautuneet naiset olemme jo pitkään saaneet ”nauttia” samankaltaisesta huomiosta, mitä tahansa olemmekin koettaneet keskustella.

  Toivottavasti nyt tähän aletaan suhtautua asian vaatimalla vakavuudella, vihapuheeseen puuttuen.

  Tätä maata kehitetään yhteisellä työnteolla ja eteenpäin katsomalla.
  Ei roikkuen vanhoissa aikansa eläneissä ajatuksissa ja rakenteissa.

  Toivotan onnea pyrkimyksille tehdä Suomesta parempi maa meille kaikille.

 14. Ei voi kuin ihmetellä sanoo:

  Minkälaista palautetta oletit saavasi vuosisadan iljettävimmän selkäänpuukotuksen jälkeen?

 15. Eräs äänestäjä sanoo:

  ”Vuosisadan iljettävin selkäänpuukotus” – puhutaanko nyt eräiden perheellisten poliitikkojen syrjähypyistä kokoomuslaisten sänkyyn vai?

 16. voisi olla hyvä jos kukaan ei vaivautuisi äänestelemään. Se saksan rouva Mirkeli kyllä sitten opastaa suomen herroja ottamaan kansakin huomioon teoissaan. Jottei hänen itsensä saatavat suomesta vaan pääsisi ehtymään sisällissodan vuoksi.

 17. anita kraatari sanoo:

  Sampo Terho. Olen ihaillut teitä nuorena PS;ten kansanedustajana pientuloisten eläkeläisten, sairaiden, työttömien ja syrjäytyneiden nuorten puolestapuhujana ja heidän elinolojensa kohentajana niin kuin kansanedustajana joka käänteessä toitte mielipiteenne ja halunne toimia esille. Ajattelin, että siinäpä kerrankin rehellinen, suoraselkäinen, oikeudenmukaiseen ajatteluun ja toimintaan kykenevä nuori poliitikko, jolle voi nostaa hattua ja toivoa pitkää ja menestyksekästä uraa poliitikkona. Näin ajattelin ja toivoin. Nyt kuitenkin koin aikamoisen pettymyksen suhteenne näiden viimeaikaisten tapahtumuíen myötä. Menetitte kasvonne ja uskottavuutenne kertaheitolla. Miten menittekään Linströmmin kanssa halpaan Soinin, Sipilän,Rehulan,Bernerin ym Suomi-kupparein kelkkaan, jotka myyvät kansakuntamme omaisuutta, toimivaltaa ja maatamme ulkomaisille yrityksille minkä ikinä kerkiävät.Voi teitä poloisia poikia. Palatkaa takaisin äänestäjinne valtuuttamalle paikalle ja omien ihateiden pariin, niin teillä on vielä toivoa ja minäkin voin taas nostaa teille hattuani.