Perussuomalaiset ajautui nopeasti kaaokseen johdon täydellisesti vaihduttua viime viikonlopun puoluekokouksessa. Kahdessa päivässä oli hallitustaival ohi. Ikuinen oppositiopuolue oli syntynyt.

Eilen 20 perussuomalaista kansanedustajaa perusti uuden eduskuntaryhmän, työnimellä Uusi vaihtoehto. Nopeasti keksitty nimi on vertauskuvallinen osoitus siitä, kuinka suunnittelemattomasti jouduimme tähän väistämättömään ratkaisuun. Mutta miksi koimme sen väistämättömäksi?

Puoluekokoukseen mentäessä en ainakaan itse uskonut – tai paremminkin hyväksynyt – ajatusta hajaannuksesta, kuten kommenteistanikin kuului. Mutta viikonlopun kokemus oli musertava. Puolueen menneisyys hylättiin ja tulevaisuus tuhottiin. Ja heti perään sen vaikutusvalta romahti.

Tämä kaikki ei tapahtunut niinkään vain Halla-ahon valinnan myötä, jonka johdolla olisi mielestäni ollut mahdollista vielä edetä, tosin tuskin enää hallituksessa. Pahinta olivat ne toimintatavat ja se epäyhtenäisyyden henki, jotka uuden junttausjohdon myötä pääsivät valloilleen.

Yksipuoliset puheenjohtajavalinnat jo yksistään olivat omiaan hajottamaan puolueen, mutta toisena päivänä tehty yritys ohittaa piirien valinnat puoluevaltuuston kokoamisessa kertoi lopullisesti mikä puolueessa on niiden kohtalo, jotka eivät kuulu tiettyihin kansalaisjärjestöihin. Lisäksi puheenjohtajakampanjan aikana sain itsekin kokemuksia puolueen uudesta ilmapiiristä, kun somesivuiltani täytyi jatkuvasti poistaa OMIEN vihakirjoituksia.

Kokouksen jälkeen lehdistö myös varsin uskottavasti kertoi puoluekokousta edeltävistä vehkeilyistä, jotka tietenkin romuttivat sisäistä luottamusta entuudestaan. Tässä pahoinvoinnin ilmapiirissä ei kahtakymmentä edustajaamme kiinnostanut enää lähteä ryhmän vähemmistösiiven johtamaan oppositiopuolueeseen. Edessä häämötti vain loputonta kohulausuntojen selittelyä, joka entuudestaankin on vienyt kohtuuttoman määrän Perussuomalaisten voimavaroista ja uskottavuudesta.

Vaikka asiaa kuinka yritti mielessään rauhoitella, oli selvää, ettei jatkamiselle ollut enää mitään eväitä. Poliittinen koti oli meille kahdellekymmenelle mennyttä. Samaa sanoivat monet pitkään mukana olleet kenttäväen edustajat jo kokouspaikalla. Puolue oli lähtenyt tielle, jolle oli mahdoton seurata.

On todella pitkä tie lähteä rakentamaan kokonaan uutta poliittista voimaa, ilman puoluetukia ja kenttäorganisaatiota. Sitä on moni yrittänyt ja useimmat epäonnistuneet. On kieltämättä ironista, että menetämme tässä samalla itse laatimamme lainsäädännön perusteella miljoonien puoluetuet, mutta toisaalta niin on parempikin: setelit menivät mutta selkäranka jäi.

Meillä ei ole mitään harhakuvitelmia, etteikö tämä hyvinkin voi olla poliittisten uriemme lopun alku. Mutta hallitukseen pääsemiseksi tehtiin 20 vuotta lujasti töitä ja jo kahdessa vuodessa saimme mm. Suomen talouden kääntymään. Isänmaan etu on, ettei hallituksen työ jää kesken ja että saamme hallitusohjelmaan neuvottelemamme kymmenet asiat vietyä maaliin. Sosialistit, Vihreät ja RKP jäävät edelleen oppositioon.

Toisaalta mahdollisuuksiakin on uudessa tilanteessa paljon. Nyt pystymme vihdoin rakentamaan kansallismielisen ja isänmaallisen ryhmän (ja ehkä puolueenkin) ilman jatkuvaa linjariitaa siitä, kuinka pitkälle vaatimukset ja uhoaminen pitää viedä, ja ilman jatkuvaa riitojen, kohujen ja oikeusjuttujen taakkaa harteillamme. Uudessa ryhmässämme kenelläkään ei ole tuomiota kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, eikä tule olemaan.

Aloitamme siis puhtaalta pöydältä ja lämpimässä toivon ja toveruuden hengessä. Tämä on meille suuri helpotuksen tunne, eikä vähiten minulle, joka kaksi vuotta parhaani mukaan pidin vanhaa ryhmäämme kasassa yhä kiristyvässä tunnelmassa. Yksityiskohtiin menemättä voin todeta, että ryhmän hajoaminen oli jo aiemminkin lähellä monta kertaa ja henki oli viime kuukausina huonontunut lähes sietämättömäksi.

Tässä siis olen enkä muuta voi. Kentältä on paljon kyselty mitä seuraavaksi tapahtuu, sillä moni muukin haluaisi aloittaa uudestaan. Te kaikki jotka olette uudesta ryhmästämme ja todennäköisesti pian perustettavasta uudesta puolueestamme kiinnostuneita, ottakaa yksityisesti yhteyttä meihin ryhmän kansanedustajiin vaikkapa sähköpostitse.

 

144 Responses to Vaihtoehto jolle ei ollut vaihtoehtoa

 1. entinen äänestäjäsi sanoo:

  Tajuatko Sampo Terho ettet sinä federalistien, internationalistien ja korporaatiokommunistien kanssa vehkeilemällä ole mitään ”isänmaata pelastamassa”? Olet tuhoamassa sitä.

  Näillä näkymin tulet olemaan vain yksi äärimmäisen häpeällinen opportunisti ja petturi – sekä henkilökohtaisella että poliittisella tasolla.

  Kiitos kuitenkin kommentointimahdollisuudesta ja menneistä. Toivottavasti et ollut sama valehtelija sentään nämä kaikki vuodet, vaan muutuit vastenmieliseksi nilviäiseksi vasta hallituskiimassa. Pj-vaalien aikana näyttelusi oli jo läpinäkyvää ja varmaan myös yksi syy tappioosi. Ihmiset näkivät kusetuksesi läpi, kun taas Halla-aho oli aito itsensä.

  Kyllä kansa joskus tietää ja tällä kertaa todella tiesi.

 2. Matti Huhtala sanoo:

  Kova, ja myös paras mahdollinen päätös vaikeassa tilanteessa. Suomessa tarvitaan neljäs, porvarillinen vaihtoehto jotta päästään apupuolueiden tyranniasta toimivaan hallitsemiseen. Mitä JHA:han tulee niin ilmeisen älykäs mutta sortui aloittelijan virheisiin vara pj:den ja varsinkin ulkoministeriasiassa. Menestystä ja jaksamista.

 3. Joonas sanoo:

  Saatana kun erehdyin luulemaan ettei ääni menisi kohdallasi hukkaan, vaan niin siinä taas kävi. Soini on mädättänyt selkärankasi ja vahinko on jo tehty. Nauti hetkistä isojen poikien kanssa, taas meni oma etu kansan ja puolueen edelle.

 4. Aimo sanoo:

  Vituttaa niin saatanasti, että äänistin sinua Stadissa valtuustoon.

 5. Aimo sanoo:

  Oletko nyt ajamassa täysin avointen ovien maahanmuuttoa? Rasismille 0toleranssi, sanoi Elo. Kai tajuat, että PS:ää rasismista syyttäneet punavihreät pitävät kaikkia rajoituksia maahanmuuttoon kehitysmaista rasismina?

 6. Aimo sanoo:

  Vielä, minäkin kiitän siitä, että on munaa pitää komenttiosia auki. Lohela esim. poisti koko bloginsa; tosin se löytyy Wayback Machinella.

 7. aeiouyäö sanoo:

  Etköhän Sampo ala olla jo niin tärkeä ja vaikutusvaltainen politikko, että voit sulkea jo kommenttiosion vihapuheen ja rasismin vuoksi. Oikealle medialle voit sitten kertoa kuinka paljon saat hyvää, henkilökohtaista palautetta kansalaisilta.

 8. Merja sanoo:

  Ette te saaneet taloutta kääntymään. Ota nyt Terho järki käteen ja mieti, mitä hallitus on tehnyt kotimaan kysynnälle. Sitä on ihan yksiselitteisesti leikattu hallituksen toimilla. Talous on hieman piristynyt maailmantalouden vanavedessä.

  Senhän varmasti tiedätkin, että halveksimasi vasemmistopuolueet ovat viimeiset, jotka ovat saaneet valtionvelkaa lyhennettyä. Jos et tiedä, sinulla on kotiläksyt tekemättä.

 9. Merja sanoo:

  Joka tapauksessa, hienoa, että vihdoin uskalsitte leikata pahimmat rasistit ulos porukastanne,vaikka jouduitte käyttämään erikoista keinoa. Onnittelut siitä hyvästä.

 10. Pettynyt sanoo:

  AVAA SILMÄSI!!!

  Kokouksessa ei tapahtunut mitään junttausta. Jäsenistö oli niin pettynyt puolueen toimintaan hallituksessa, että puheenjohtajavaalissa yksikään – lue YKSIKÄÄN – ministeri ei saanut jäsenistön luottamusta. Ottamalla vastaan hopeatarjottimella ministerin pestin vain pari viikkoa ennen pj-vaalia sinä sinetöit tukevasi hallituksen linjaa.

  Astuin puoluekokouspaikalle avoimin mielin 90%:sti sinun ja 10%:sti Jussin äänestäjänä. Kun aistin hengen paikan päällä, kuuntelin Jussin selkeän linjapuheen ja sinun sekavan sopertelusi sen jälkeen kun olit ensin väkisin kiinnittänyt terhopinssin paitaani, poistuin paikalta Jussia äänestäneenä.

  Syy ei ollut juntta, vaan ihan oma toimintasi.

 11. Tuomas sanoo:

  Terho joutuu hyväksymään EU-integraation hallituksessa.

  Sipilä ja Orpo järjestävät Terholle hyvän viran. Noin vuoden päästä Sampo siirtyy valtion, tai uuden maakuntahallinnon johtavaksi virkamieheksi. Loikkariryhmästä perustettu puolue ei kykene viemään Kokoomukselta, tai Keskustalta äänestäjiä.

 12. Tapio Holopainen sanoo:

  Äänestin sinua, en äänestä enää. Ei jatkoon…

 13. Valta sokaisee sanoo:

  Nousit väärään junaan.

 14. Timppa sanoo:

  Kirjoitit Kanava-lehteen rasistisesti:
  http://imgur.com/a/8V5BH

  Toivottavasti Kokoomus ja Keskusta eivät saa tietää tästä 🙂

  PS. Sampo Terho -myönteisen vaimonikin mielestä olet uskomaton nilkki, jota hän ei tule koskaan kannattamaan.

 15. PP sanoo:

  Petteri Orpo Yle:n haastattelussa: ”Terholle on tehty pelisäännöt selviksi.”

 16. Eräs äänestäjä sanoo:

  Nyt on purettu pettymystä. Hyvä, että siihen on ollut täällä mahdollisuus.

  Nyt odotan uuden puolueen linjauksia, erityisesti kielipolitiikan suhteen.

  Mikä on aikataulu?

 17. Kellohame heilahtaa sanoo:

  Ette joutuneet suunnittelemattomasti tilanteeseenne (UV), vaan Sikaosasto SS oli sen teille säveltänyt vaihtoehdoksi.
  Kyllä, puolueen menneisyys unohdettiin, nimenomaan Perussuomalaisten. Mitä tulee SMP aikoihin, niin tuo puolue kuoli Sulo Aittoniemen mukana. Mitä menneisyyttä tarkoitat, neiti ministeri? Poliittisen tulevaisuutesi sait valita ja tuhosit sen itse. Katso siis peiliin.
  Vihapuhe, junttaus, vehkeily, luottamus, kohulausunto. Ministerihän on oppinut välittömästi kamaripalvelijan kuuliaiset tavat ja lorut. Hyvä!
  Poliittinen koti oli poltettu. Heh, heh niin siinä voi käydä, kun osaamaton leikkii tulitikuilla. Mutta ainahan voit laulaa karaokessa Chisun kappaletta: ”Mun koti ei oo täällä”.
  20-vuotta sitten sinulla ei ollut tämän maan poliittiselle kodille mitään annettavaa ja näistä viimeisistäkin vuosista saat kiittää politiikan osalta tukijoitasi. Siis, mikäli osaisit kiittää. Voit pyyhkiä poliittisesta puukostasi selkäveret ja miettiä, että kenen selkään tuikkaat sen seuraavaksi. Nyt kun sinulla on siitä kokemusta, niin kannattanee katsella muita poliitikkoja sillä silmällä, että sitä tulevaisuudessakin saa, mitä tilaa.

 18. Te olette roistoja sanoo:

  Nyt kun totuus tästä vallankaappauksesta on tullut ilmi, niin hallituksen on kaaduttava ja Sipilä, Soini, Orpo ja Terho on asetettava valtakunnanoikeuteen. Myös presidentti Niinistö on ollut hyvin tietoinen tästä vallan kaappauksesta, ja hänen toimet on tutkittava. Tämä likainen pesä on puhdistettava. Tämä nilkkien nilkki Terho on kyllä kuvottavin, kun puukotti monivuotisen ystävänsä, jonka ansiosta kiipi asemiin. Hyi helvetti mikä mies. Varmasti tulee mukavaa mennä virnuilemaan tuonne kadulle vaalitilaisuuksiin.

 19. Timppa sanoo:

  Käännytin viime vaaleissa inttikaverini äänestämään sinua. Tässä hänen terveisensä:

  ”Sampo Terhoa kohtaan ei yksinkertaisesti ole edes sanoja. Hänen jos jonkin olisi uskonut tajuavan, kuinka kriittisiä aikoja Euroopassa elämme, ja miten merkityksellinen yhteinen EU-vastainen rintama vahvoine kiintohenkilöineen on. Hän olisi vieläpä ollut aivan varmasti Halla-ahon PS:ssa eturivissä, mahdollisesti nousten kansansuosioon yhtenä aikansa merkittävimpänä kansallismielisenä poliitikkona. Sen sijaan hän on lyhytaikaisen henkilökohtaisen edun vuoksi valmis myymään täydellisesti perseensä globalisteille, katsomaan kun hänen maansa palaa ja puukottamaan hyviä ystäviään selkään. Täyttä ihmisyyden pohjasakkaa, jolla on juurikin Danten Infernon mukaisesti varattu paikka helvetin alimmalta portaalta.”

  Hauskaa kesän jatkoa, Sampo 😉

 20. Jari sanoo:

  Hyvä Sampo,

  Jussi oli ystäväsi ja henkilö, joka on tukenut sinua kaikki nämä vuodet. Et olisi päässyt Euroopan Parlamenttiin ilman häntä. Olet koko poliittisen urasi velkaa hänelle. Petit hänet. Miten ihmeessä sinä eroat historian kahdesta suurimmasta petturista Brutuksesta ja Juudaksesta?

  Dante oli varannut alimman helvetin heille. Eikä syyttä, sillä petturuus on maailman kaikista synneistä vakavin. Vaikka et uskoisikaan hengelliseen sieluun, niin jotakin sisälläsi kuoli, etkä tule koskaan olemaan enää sama ihminen.

  Olet petturi ja tulet aina olemaan petturi.

  /Jari

 21. Teräspallit sanoo:

  Kirjoitit, että lähtijoiden uuden ryhmittymän nimi ”Uusi Vaihtoehto” ei ole optimaalinen. Totta. Meidän äänestäjien silmissä teille on kuitenkin jo löytynyt edustava ryhmätitteli:

  pumpulikullit.

 22. PP sanoo:

  Petteri Orpo sisäministerinä päästi yli 30000 irakilaista miestä rajan yli maahan ilman kontrollia. Oliko se isänmaan edun mukaista, Sampo Terho, Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja? Ai niin, ethän sinä voi vastaamalla ruokkivaa käyttä purra. Ja vastaaminen altistaa kiihotussyyteen nostamiselle, mikä tekstisi muka on porukassanne kavahdettava asia. Poliitikon suu on hänen työvälineensä, ja jonkun suu on nyt kapuloitu.

 23. Armas sanoo:

  Sinua äänestäneenä … hävettää

 24. Pekkahhh sanoo:

  Olette myyneet jo sielunne ja Suomen Eurostoliittolaisille. Nyt kun sitten johtoon nousikin ihan oikea tyyppi eikä sätkynukke kuten te, jätätte valepuolueen ettei tarvitse pettää lupauksia isoille pojille.

  Hyvä että lähditte. Persut on puhdistettu ja nousee ihan oikeaksi puolueeksi, ilman teitä.

 25. Pukki sanoo:

  Olen äänestänyt sinua kolmissa vaaleissa. En enää koskaan anna ääntäni sinulle! Olet todellinen petturi ja uskomattoman liero. Tajuatko edes hävetä? Tajuaako Timo Soini hävetä tätä teatteria? Ymmärrätkö että olet Jussin ansiosta ylipäätään eduskunnassa?Laitoin tänään perussuomalaisten jäsenhakemuksen.

 26. Jouko Janne sanoo:

  Sampo! Sä olet saatanallinen petturi, ja tiedät sen älykkäänä miehenä itsekin. Meillä miehillä on koodi, jos joku sanoo äitiäsi huoraksi, sanoja saa turpiin. Jos ystävä panee sun naisystävää, ystävä saa turpaan. Mutta sä olet pettänyt monivuotisen ystäväsi ja sä olet pettänyt isänmaasi. Mitä ajattelet?

 27. Anne V. sanoo:

  Jaahas. Täältä on vähän sensuroitu joitakin kommentteja. Toisin kuin mediassa itketään, en ole täälläkään nähnyt mitään henkeen kohdistuvaa uhkailua – asiallista kritiikkiä vain… Kai nämä loikkarit yrittää saada jotain sankarinleimaa itselleen. Noh laitan nyt kanssa oman sanaseni tänne.

  Olen miettinyt millainen moraalin puute ihmisellä täytyy olla, että puukottaa tuolla tavalla Halla-ahoa, jonka käsittääkseni on/oli hänen ystävänsä, joka aikanaan nosti tämän europarlamenttiin (samoin kuin Elon ja Lohelan eduskuntaan) Samalla petti myös äänestäjänsä.

 28. Eräs äänestäjä sanoo:

  Parempi UV hallituksessa kuin RKP. Vuosikymmenen kielivapaustyö olisi valunut hukkaan hallituksesta lähdön myötä!

  Perussuomalaiset voivat vielä yhdistyä vaalien alla: https://blogit.kansalainen.fi/perussuomalaisten-hajoamisen-ei-tarvitse-olla-lopullinen/

 29. Eräs äänestäjä sanoo:

  JK on kuvannut mielestäni hyvin perussuomalaisia äänestäneiden kaipausta rehelliseen politiikkaan:

  Perussuomalaiset puolueena kannattaa suuntaa alhaalta ylöspäin, eli kansan mielipiteen tulee ohjata päättäjien toimintaa. Useimmat muut puolueet edustavat elitististä demokratiaa, jossa päättäjät suuressa viisaudessaan tekevät ratkaisuja, jotka usein ovat ristiriidassa heidän äänestäjiensä mielipiteiden kanssa.

  Kansa ei todellakaan ole aina oikeassa, mutta silloin päättäjien tehtävä on olla kansantajuisia ja perustella avoimesti keskustellen, miksi heidän näkemyksensä on parempi kuin heidän äänestäjiensä näkemys. Elitismiä toiseen potenssiin edustaa se, ettei vaivauduta edes perustelemaan miksi kansan mielipide jätetään huomiotta; elitismiä kolmanteen potenssiin edustaa se, että tiedetään oma näkemys heikommin perustelluksi ja silti ajetaan sitä.

  Konkreettisena esimerkkinä viimeisestä toimii pakkoruotsi, jota kansan enemmistö on aina vastustanut ja jota ei kukaan milloinkaan ole osannut perustella pätevästi – silti edelleen kaikki muut eduskuntapuolueet paitsi perussuomalaiset ovat pakkoruotsin kannattajia! Näin on siitäkin huolimatta, että kaikkien muiden puolueiden paitsi RKP:n ja vihreiden äänestäjien enemmistö haluaa luopua ruotsin kielen pakollisuudesta.

  Onkin tärkeää levittää kansan tietoisuuteen näiden edustuksellisen puoluedemokratian kahden tyypin eroa. Tämä johtaa parempaan demokratiaan täysin riippumatta siitä, ryhtyvätkö yhä useammat ihmiset äänestämään perussuomalaisia vai siirtyvätkö muut puolueet elitistisestä tyypistä kohti populistista demokratiaa. En usko, että yksikään äänestäjä arvostaa puolueita, joiden mielestä äänestäjän ääni kyllä kelpaa mutta hänen mielipiteillään ei ole merkitystä.

  Lainaus loppui.

  Uusi vaihtoehto irtautu siksi, että meissä äänestäjissä on paljon niitä, jotka katsovat, ettei hallituksen jättäminen ole viisasta, koska tehty työ menetettäisiin ja elitistit saisivat vapaat kädet.

  Puolue ei hajonnut johdon ongelmiin vaan siihen, että kokoomus/keskusta pakottivat valitsemaan tavalla, joka jakoi myös kentän.

  Nyt on mietittävä, miten kahden ryhmän avulla ajetaan sitä yhteistä tavoitetta eli älykästä, kuuntelevaa ja vaikuttavaa demokratiaa.

 30. […] Vaihtoehto jolle ei ollut vaihtoehtoa […]

 31. […] päätimme tuskaisen pohdinnan jälkeen 20 kansanedustajan joukolla perustaa uuden eduskuntaryhmän, oli selvää, että mediahuomiota, […]

 32. Entinen tukijasi sanoo:

  Olen äänestänyt sinua kolmesti. Voi kunpa saisin antamani äänet takaisin. Olet minut pettänyt niin, että ihan ottaa sydämestä.

 33. Eräs äänestäjä sanoo:

  Jos minulta olisi vaaleissa kysytty, kumpaa pidän tärkeämpänä, sitä että edustajani jatkaa puolueessa vai sitä, että hän jatkaa vaikuttamista hallituksessa, olisin valinnut jälkimmäisen. Meitä on varmasti monia. Turha siis syyttää yksin eronneita. Nykyinen jakautuma vastaa luultavimmin parhaiten äänestäjien jakautumista.

 34. Jb sanoo:

  Se joka uskaltaa tehdä oikean päätöksen vaikka tietää, että tulee lunta tupaan, ansaitsee kunnioitukseni.
  Joten kaikki te 20 kapinallista osoititte erinomaista ryhdikkyyttä ja vihdoinkin teitte pesäeron näihin sivistymättömiin möykkäreihin, onnittelut.

  Ps. Todellakin kohtuuttoman törkeät kirjoittelut tänne kommenttiosastolle viime päivinä ovat erinomainen esimerkki siitä minkä onneksi jätitte taaksenne ja viimeisimmän mielipidetiedustelun perusteella valtaosa suomalaisista on samaa mieltä kanssani.

 35. Antsa sanoo:

  hyvä, että jätit äärilaidan porukat. Onnea tulevaisuuteen!

 36. SETÄ sanoo:

  On se kumma kun selitellään diibadaabaa taas. Puolueenne koko idea on maahanmuuttovastaisuus, ei mikään muu. Ei mikään muu. Siksi teitä äänestettiin, ettei nurkkiin tulisi neekereitä ja arabeja vaatimaan asioita. Nyt sit ollaan et ”joo on meillä muutakin asiaa” ei teillä ole. Te ratsastitte suomalaisten äänillä ja petitte KAIKKI LUPAUKSET. KAIKKI. Painu sinä ahne omaneduntavoittelija näätänaama helvettiin, mee Soinin kaa lomailee sen läskipaskan suurlähettiläsmestaan.

 37. Teflon poliitikko sanoo:

  Ulkomailta kun ei kovasti Suomen politiikkaa seuraa, niin ensimmaisen kerran nain taman Sampo herran kun Marco DeWitt Tampereella yritti haastatella, mutta kun Sampo naki MV-lippiksen, niin alkoi puolipohjat vilkkua, liukkaaseen sivuliirtoon ~55 km/hr, etta 1. vaikutelma oli rasvatun tefloninen.
  Kommentteja lukiessa tuli mieleen, etta voi sentaan, kun ei kukaan ylista uberviisasta politiikan einsteinia, mutta olihan siella ilmeisimmen vaimo kaynyt jb merkilla 🙂

 38. Esko sanoo:

  Ei tätä nyt ole mietitty ihan loppuun asti…

  Mutta jos ette perusta puoluetta ja loikkaatte kaikki 2019 takaisin persuihin niin iso käsi.

  Kusetitte kokoomusta ja keskustaa. Nyt on jätkät tekojen aika. Pitäkää linjasta kiinni ja vastustakaa TAAKANJAKOA.

  Sen jälkeen tervetuloa.

  T:harmaaeminessi

 39. Eräs äänestäjä sanoo:

  @Esko: Aika hyvin kirjoitettu!

 40. Meiju sanoo:

  Perseilijöistä erottautuminen pitikin jo tehdä, mutta tämä lauseesi on puhdasta potaskaa: ”ja jo kahdessa vuodessa saimme mm. Suomen talouden kääntymään.”

  Älä nyt viitsi – et kai tosissasi usko tuohon? Nousukausi alkoi puoli vuotta ennen vaaleja, ja hallitus on lähinnä tapellut nousukautta vastaan, eikä suinkaan ollut sitä käynnistämässä.

 41. MarkusP sanoo:

  Saanko sinuun, Sampo Terho, tuhlaamani äänen jostakin takaisin? En äänestänyt pro-EU selkäänpuukottajaa jostain p***leen Sininen Uni -ryhmästä, vaan kansallismielistä EU- ja maahanmuuttokriittistä Perussuomalaisten ehdokasta jollainen näyttelit olevasi. Samat terveiset Simon Elolle. Häntäkin olen aiemmin äänestänyt, ja nyt hänestä on kuoriutunut epämääräisiä rasismisyytöksiä ”ystäviensä” (heh heh) suuntaan heittelevä entiset äänestäjänsä kieltävä niljake. Kumpikaan teistä ei saa törkeää petostanne koskaan anteeksi, eikä myöskään ainakaan minun ääntäni saati luottamustani minkäänlaisissa vaaleissa.

 42. A sanoo:

  Timo on ainoa, joka tästä hyötyy, jos onnistuu sen palkkiovirkansa vielä saamaan. Sinua tai muita loikkareita ei tule kukaan enää koskaan äänestämään eduskuntaan.

  Minä en usko, että sinulla on minkäänlaista linjaa olemassa. Yrität houkutella äänestäjiä milloin milläkin verukkeella ja hallituksessa kuitenkin pyörrät kaikki puheesi.

 43. Eräs äänestäjä sanoo:

  Hyötyjät mitataan tulevan hallitustyön ja oppositiopolitiikan tuloksilla.

 44. Anna H. sanoo:

  Oikein teitte. Tuo radikalisoitunut siipi vain haukkuu ja rähjää, ei heistä ole isänmaan asialle eikä politiikkaan. Rähjäävät ja haukkuvat, kaikki ei osaa edes oikeinkirjoitusta.