Perussuomalaiset on Suomen ainoa puolue, joka on määrätietoisesti ja jo vuosien ajan nostanut esille maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Poliitikkojen on kyettävä keskustelemaan maahanmuutosta rehellisesti, analysoitava tilanne ja ryhdyttävä tiukkoihinkin toimenpiteisiin turvallisuuden, suomalaisen kulttuuriperinnön ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi.

Lukuisat eurooppalaiset esimerkit ovat osoittaneet, että erityisesti muslimimaahanmuuttajien kotoutuminen on merkittävä haaste, joka on otettava maahanmuuttopolitiikassa huomioon. Islaminuskoisten määrä on Suomessa kasvanut nopeasti yli 70 000:een. Vähälle huomiolle jäänyt tosiasia on, että heitä on jo nyt enemmän kuin esimerkiksi ortodokseja.

On totta, että ensisijainen vastuu kotoutumisesta on yksilöllä itsellään. Järkevällä maahanmuuttopolitiikalla kotoutumisen ongelmia voidaan kuitenkin minimoida.  Itävallassa hyväksyttiin pari vuotta sitten islamilaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevä laki, joka kieltää muslimiyhteisöiltä ulkomaisen rahoituksen. Maassa toimivien imaamien on lisäksi puhuttava saksaa ja kouluttauduttava Itävallassa. Myös Suomessa muslimivähemmistön radikalisoitumiseen on puututtava ennaltaehkäisevästi ja selvitettävä, voisiko Itävallan mallin ottaa myös meidän lainsäädännössämme käyttöön.

Kriittisiä äänensävyjä ulkomaista rahoitusta kohtaan on tullut valtiojohdolta myös Ranskasta ja Saksasta, sillä Arabian niemimaalta lähtöisin olevalla rahalla on aiemmin rahoitettu radikaalia islamismia edistävää ideologiaa. Tämä uhka on otettava huomioon myös Suomessa Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijasta päätettäessä. Moskeijat eivät ole pelkästään paikkoja, joissa harjoitetaan uskontoa. Niissä sijaitsee muslimiyhteisön todellinen kulttuurinen, yhteiskunnallinen ja poliittinen valta, ja ne toimivat myös opetuslaitoksina.

Monet vanhoilliset imaamit eivät halua muslimien integroituvan yhteiskuntaan, vaan pyrkivät pitämään heidät kansalaisyhteiskunnan kanssa rinnakkaisessa islamilaisessa yhteisössä, käytännössä maahanmuuttajien omassa rinnakkaistodellisuudessa. Esimerkiksi naisten työllistyminen ja opiskelu on tämänkaltaisissa yhteisöissä hyvin vaikeaa. On sekä suomalaisten että maahanmuuttajien etu, että tällaisten yhteisöjen syntymiseen puututaan välittömästi.

Huonoa kehitystä tukee myös voimistuva asuinalueiden etninen eriytyminen, mikä jatkuu erityisesti pääkaupunkiseudulla yhä voimakkaampana. Maahanmuuttajien keskittyminen tietyille asuinalueille on Suomessa ollut maailman mittakaavassakin poikkeuksellisen nopeaa. Kantaväestön poismuuttoa alkaa tapahtua yhä nopeammin alueilta, joissa maahanmuuttajien määrä ylittää 20 prosenttia väestöstä. Tällaisia alueita on pääkaupunkiseudulla jo kolmisenkymmentä.

Kun huono-osaisuus kasautuu, aiheuttaa se kasvavaa kuormitusta erityisesti alueen opetus-, terveydenhoito- ja sosiaalipalveluille. Euroopan maahanmuuttajavaltaisten kaupunginosien on todettu tarjoavan otollisen ympäristön rikollisuudelle ja radikalisoitumiselle. Esimerkiksi Tukholmassa ja Malmössä on lähiöitä, jonne pelastusviranomaiset eivät käytännössä uskalla mennä ilman poliisin läsnäoloa.

Muslimien kotoutumisen haasteisiin tulee myös muiden puolueiden herätä. Emme voi sulkea silmiämme ongelmilta, joilla on pahimmillaan vakavat seuraukset kansalaistemme turvallisuudelle. Perussuomalaisten ansiosta Suomen hallitus toteuttaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin koskaan aikaisemmin, mutta edelleen kiristysten toimeenpanoa täytyy valvoa.

Tällä hetkellä akuutein kysymys Suomen turvallisuuden kannalta on kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden välitön palauttaminen kotimaihinsa. Laitonta maassaoleskelua emme voi hyväksyä. Jos laittomasti maassa oleskelevia ei saada poistettua maasta, on koko turvapaikan hakemiseen liittyvä prosessi turha ja oikeusvaltioperiaate murrettu. Se ei käy.

 

 

9 Responses to Muslimien kotoutumisen ongelmiin herättävä

 1. Kooko itä helsinki on täysin pillalla kaikki suomalaiset haluavat pois sieltä, ME EI ASUTA MISSÄ NE ASU heistä on sen verran haita ITIS on jo lähi-itä ja kontula mellunmäki veslala myllypuro vuosari merirastila VAIN halua pois !!!

 2. Harri kekäläinen sanoo:

  Joo. Olisi korkea aika herätä. Missään euroopassa ei olla onnistuttu noiden kotouttamisessa. Mitens härmässä.koittakaa hyvä herrat käyttää järkeä. Sitä joillakin teistä on.soinikin elää iivisniemen kuplassa.ettekö osaa katsoo mihin tää touhu johtaa.edesmennyt poikani totesi monta kertaa, et menetetty maa. Tais jätkä olla selvännäkijä

 3. Reija Östman sanoo:

  Olen miettinyt, miten voisi tehokkaasti tukea muslimien kotoutumista ja näen seuraavat toimenpiteet tehokkaina:
  – islaminopetus kouluissa lopetetaan
  – halal-lihan maahantuonti ja myynti kielletään
  – moskeijat suljetaan; kotona voi rukoilla
  – säädetään tyttöjen ja poikien silpomisesta ankarat rangaistukset
  – aloitetaan tehokas ehkäisyneuvonta muslimeille

 4. harri saari sanoo:

  En tosiaan tiedä mitä sanos tohon sun juttuus. Olet yhtäkkiä kovin kriittine. Puhut pian ku Jussi,jos saan sanoo??

 5. Reija Östman sanoo:

  Huivikielto unohtui mainita.Sivistyneessä länsimaassa hiukset hulmuavat vapaana.

 6. Riku Keskinen sanoo:

  The Times kertoi, että viranomaisten mukaan Britanniassa on 32’000 ”jihadist extremists”, joita viranomaiset pitävät mahdollisina terrori-iskun tekijöiksi. Se on huikea luku. Muslimeja siellä on 3,5 miljonaa, joten yksi sadastaviidestäkymmenestäkahdesta olisi vaarallinen ja siis silmälläpidettävä. Ja tämä luku sisältää kaikki, miehet ja naiset, vauvasta vanhukseen. Koska laajaa radikalisoitumista tuntuu olevan muuallakin, on minusta sievistelyä puhua siitä ”kotouttamiskysymyksenä”. Entä jos kotouttamiskonsteja ei ole? Merkittävämpää olisi siksi tulijamääriin vaikuttaminen ja myös siihen keitä tulijat ovat. Ei ole vaikea arvata, että nuoret miehet ovat se suurin ongelma. Persut ovat istuneet 2 vuotta hallituksessa kuin tatti eikä tällaista puhetta ole kuultu nimeksikään.

 7. Mikko Juhani sanoo:

  Maalaisjärki puuttuu liian monelta päättäjältä.

 8. Minna Olli sanoo:

  Suomi on jo todella pahoissa vaikeuksissa löysän pakolaispolitiikan vuoksi, eikä korjaavaa toimenpidettä ole näköpiirissä. Kysymys kuuluu: Kuka/Ketkä Suomea oikeasti johtaa?!Mielestäni on väärin, että Suomen omaisuutta myydään ja kansa pakotetaan rahoittamaan maahanmuuttajia, ja otetaan pois meidän omien lasten hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta, joka näkyy jo nyt hyvin voimakkaasti.HERÄTYS!

 9. teepi sanoo:

  Huomenta. Oot viis vuotta myöhäs.