Julkaisin tänään ohjelmani ”Uusi alku” puolueen uudistamiseksi. Sitä aletaan välittömästi toteuttaa, mikäli minut valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tiedotustilaisuuteni videotallenne on katseltavissa täältä.

Perussuomalaiset valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa. Pitkäaikaisen puheenjohtajamme Timo Soinin saavutukset suomalaisessa politiikassa ovat omaa luokkaansa, mutta mennyttä ei sellaisenaan voi toistaa. Viimeistään kuntavaalit todistivat, että äänestäjämme eivät ole täysin tyytyväisiä. Nyt on aika uudistua ja terästäytyä. Tarvitsemme uuden alun.

Perussuomalaiset uskovat ihmiseen, emme rahavaltaan tai hallintokoneistoihin. Me luotamme tavallisen suomalaisen kykyyn kantaa vastuuta ja nauttia vapautta. Sitä on perussuomalainen populismi. Puolueemme työn tarkoitus on turvata tavalliselle suomalaiselle hyvä elämä.

Perussuomalaiset on aatteellinen puolue, jolla on vahvat perusarvot. Me olemme isänmaallisia, ja kunnioitamme Suomea, suomalaisuutta ja Suomen itsenäisyyttä. Me arvostamme oikeudenmukaisuutta, ahkeruutta ja rehellisyyttä. Me ymmärrämme, että työ ja yrittäminen ovat hyvinvoinnin perusta. Me haluamme ylläpitää turvallisuutta, eli antaa poliisille ja puolustusvoimille riittävät resurssit ja ehkäistä hallitsematonta maahanmuuttoa. Ja koska uskomme ihmiseen, me kunnioitamme yksilöllisyyttä, ja vastustamme holhousta ja ylisääntelyä.

Nyt ja lähivuosikymmeninä Suomen on tehtävä monia suuria päätöksiä. Miten ratkaisemme talouden ja työllisyyden ongelmat, miten EU:n liittovaltiokehityksen ja hallitsemattoman maahanmuuton uhkakuvat, millaiseksi muodostamme tulevaisuuden sosiaaliturvan ja verotuksen, miten ylläpidämme sisäistä ja ulkoista turvallisuutta, miten osallistumme globaalien ongelmien ratkaisemiseen?

Perussuomalaisten täytyy olla puolue, jolla on uskottavat vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin. Juuri siitä ohjelmauudistuksessani on kyse. Uusi alku tarkoittaa sitä, että rakennamme yhdessä puolueelle ohjelmat, jotka katsovat tulevaisuuteen aina 30-40-luvuille saakka.

Jos tulen valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi, aion johtaa puoluettamme edestä. Puheenjohtajan on tärkeä olla tukemassa ja johtamassa kaikissa vaikeimmissa paikoissa yhtä lailla kentällä kuin päätöksenteon eri areenoilla. Hallituksessa puolueen linjaa ja sovittuja asioita on puolustettava tiukasti. Hallituksessa oleminen ei ole meille itsetarkoitus, vaan työkalu saavuttaa puolueelle tärkeitä asioita. Äänestäjille annetuista lupauksista on pidettävä kiinni.

Perussuomalaiset on Suomen muutosvoima. Suuri muutos tulee lähivuosikymmeninä olemaan väistämätöntä, mutta muutoksen täytyy olla hallittua. Perussuomalaiset on se puolue, joka vie Suomea eteenpäin turvallisesti. Me ratkomme tulevaisuuden ongelmat ihmislähtöisesti. Me tarjoamme yksilölle mahdollisuuksia ja toivoa. Me olemme tavallisen suomalaisen edunvalvontajärjestö, joka katsoo eteenpäin.

Siksi ohjelmani on kirjoitettu tulevaisuutta ajatellen. Olemme saaneet edellisiltä suomalaisilta sukupolvilta suuren perinnön. Myös meidän itsemme pitää aikanaan pystyä antamaan kansankotimme avaimet lapsillemme sanoen, ”tässä maamme nyt on, entistä ehompana – pitäkää tekin siitä hyvää huolta”.

 

3 Responses to Uusi alku

 1. touko-eno sanoo:

  Viime eduskuntavaalien lopulla oli havaittavissa jo ehkä vähän paniikin omaista vaalilupailua. En esimerkiksi ymmärrä, miksei Soini voinut rehellisesti vääntää rautalangasta miten PS voi tai ei voi vaikuttaa Suomen euron tukipolitiikassa. Moni ei-asioihin perehtynyt äänestäjä pettyi ja media iski täysillä päälle.

  Nyt pitää olla varovainen, ettei luoda uusia väärinkäsityksiä ja pettymyksiä EU:sta ja Eurosta.

  Puolueella on aina hyvä olla kärkiteemat, millä eduskuntavaaleihin mennään. Useita, mutta ei liian useita ja aiheet pitää valita tarkasti, eikä kaikkia kortteja pidä paljastaa etukäteen. Odotan kielipolitiikassa järisyttävää profiilin nostoa Soinin lähdön myötä, ihan top3:een, ehkä kakkoseksi maahanmuuton jälkeen.

  Hallitusneuvotteluissa on aina rajallinen määrä ruutia, mihin voi vaikuttaa, kun sulle-mulle lehmänkauppoja sovitaan. Pitää olla tarkkana, missä säästejään ja missä käytetään ruutia. Suomella on valtavasti haasteita ja ongelmia edessä, nykymenolla IMF:n holhous odottaa tien päässä.

  Ennustan, että seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee n. 15% tulos, kunhan äänestäjille laaditaan lista, mitä hallituskaudella on saatu aikaan ja mitä on saatu torpattua. Esim. Guggenheimin valtiorahoitus ja pakolaiskiintiön nosto on torpattu. Valtaosa PS:n äänestäjistä seuraa politiikkaa hyvin vähän ja he äänestävät asioita, eivät niinkään puoluetta tai ideologiaa.

  Soinin lähdön myötä PS:n kannattaa haudata varallisuusvero-puheet, se on mennyttä vasemmisto-sosialisti maailmaa. Suomen pitää houkutella rikkaita, ei pelottaa pois. Ruotsin perintövero-mekanismi auttaisi tässä.

  Verojen osalta on äärimmäisen ongelmallista, että monikansalliset yritykset voivat erilaisten kikkojen avulla välttää verojen maksut Suomeen. Siihen pitäisi käydä raivopäisesti kiinni.

  Suomen kilpailukyvyn osalta asumiskustannukset ovat sietämättömät. Asumistuki pitää vaiheittain siirtää kunnille, jolloin kunnille tulee tulipalokiire asumisrakentamisen osalta. Pääkaupunkiseudulla nopea pitkänmatkan raideliikenne on oleellinen osa asuntopolitiikkaa.

  Yleisesti ottaen nopeasti muuttuvassa maailmassa pitää varoa miten pitkälle suunnitelmia tekee.

 2. touko-eno sanoo:

  Täsmennän vielä sen verran, että kaikki puolueet ajavat ”työllisyyspolitiikkaa” tai ”sosiaalipolitiikkaa”, näillä ei voi erottua puolue-massasta äänestäjän silmissä, mutta esim. kielipolitiikalla voi.

  Samaan tapaan kuin PS oli ainoa, joka ajoi maahanmuuttokiristyksiä tai ainoa, joka vastusti selkeästi liittovaltiokehitystä. Kun siis pyritään yleispuolueeksi, pitää siinäkin osata erottua muista yleispuolueista.

 3. panostustavapauteen sanoo:

  Kiitos myös kielivapauskokeilusta. Samaan aikaan, nyt kun vielä ollaan hallituksessa, pitäisi lähteä purkamaan asetusta virkaruotsista pakollisena osana korkeakoulututkintoja. Tällaista koplausta ei ole missään muuallakaan vaikka monikielisiä maita on useita.